havermout brownie fudge thalita martens

HAVERMOUT FUDGE & BROWNIE

Momenteel zit ik midden in een verhuizing. Er is weinig tijd om uitgebreid pannenkoeken te bakken. Of een mooie ontbijtcake in de oven te schuiven. Naast mijn baan, sport, sociale activiteiten en eigen bedrijfje schiet het uitgebreid bakken er dus even bij in. Vandaar dat ik momenteel een experimentele fase heb met snelle en simpele ontbijtjes bestaand uit “whatever ik in de keuken kan vinden”. Dit havermoutje is er één van. En yes… lekker is ie zeker!

 

WAT HEB JE NODIG VOOR ÉÉN PORTIE?
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 5 grote ontpitte dadels (of 8 kleintjes, afhankelijk van jouw zoete voorkeur)
  • 50 gram havermout
  • 2-3 theelepels cacao poeder
HOE MAAK JE HET?

Ontpit de dadels en doe deze samen met de amandelmelk en cacaopoeder in een keukenmachine of blender. Zet deze aan en laat de snijmachine het werk doen. Zodra er een vloeibare substantie ontstaan is kan je dit overgieten in een steelpannetje. Zet het vuur heel zachtjes aan en voeg de havermout toe. Laat dit 5-7 minuten lekker trekken en warm worden. Je zult merk dat er een havermoutpap ontstaat. Giet dit in een kommetje en decoreer eventueel nog met kokos en chocolade snippers.

havermout brownie fudge thalita martens

VOEDINGSWAARDE:
Havermout fudge & brownie portie met kokos snippers en chocolade vlokken
Calorieën 426 kcal 525 kcal
Vetten 11 gr 16 gr
Koolhydraten 31 gr 43 gr
Eiwitten 11 gr 11 gr

Je kunt Thalita volgen via Facebook, Instagram en haar eigen blog!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.