gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – RICK

Dit keer is Rick onze Gymjunkie van de week, en dat is niet zomaar.. Hij is in een jaar tijd maar liefst 60 kg afgevallen. Hij is doelgericht met een ijzer sterke mindset. Lees zijn verhaal vandaag en laat je inspireren door zijn mindset en transformatie. 

Hi iedereen!

Mijn naam is Rick, ik ben 22 jaar en kom uit Oss. Vanaf jongs af aan heb ik altijd al overgewicht gehad, maar de afgelopen jaren werd het steeds erger. Het plotseling overlijden van mijn vader was één van de dingen waardoor ik veel ging eten. Op 3 april 2019 begon mijn weg naar een normaal leven, althans zo zag ik het. Mijn startgewicht was 153.3 kg. In mijn eigen lichaam voelde ik me erg ongelukkig. Ik kon niet mezelf zijn en wou zo veel mogelijk mijn lichaam bedekken. Ik vond het tijd voor verandering en dacht aan mijn vader die altijd al zei dat ik moest beginnen met gewicht verliezen. Ik ben toen meteen gestart met afvallen, met als einddoel: onder de 100 kg wegen.

April 2019

In de eerste maand was ik na 2 weken al 10 kilo afgevallen. 6 dagen per week naar de sportschool, elke dag diëten & dan vaak ook nog een wandeling erbij. Kostte wat het kost het moest nu gaan lukken.

Mei 2019

Na 6 weken was ik al +/- 20 kg kwijt en op dat moment woog ik 132.7 kg. Ik dacht dat het afvallen een eitje ging worden, omdat ik al zoveel resultaat had geboekt in zo’n korte tijd. Ik probeerde standaard elke dag per gym sessie 1000 kcal te verbranden op de crosstrainer. Vaak haalde ik het niet, maar dat gebruikte ik altijd als motivatie om dat zo snel mogelijk te behalen.

gymjunkie

Juni 2019

In de weken die daarna volgde begon ik steeds meer mijn eigen lichaam te leren kennen. Afvallen was voor mij ook een goede balans vinden tussen genieten en hard werken. In de zomer hield ik mijn dieet gewoon aan alleen ging ik wel genieten als ik dat wou. 17 juni 2019 woog ik 126 kg en 2,5 maand verder was ik 27,3 kg afgevallen. Ik merkte wel dat het veel meer moeite kostte om per week goede resultaten te boeken.

Juli 2019

Een aantal weken verder, op 12 juli woog ik 120.9 kg. Het begon erg zwaar te worden om door te gaan met afvallen in de zomerperiode. Leuke feestjes en lekker weer, dan wil je al gauw iets lekkers drinken/eten. Ik vond het belangrijk om te blijven genieten, anders kun je het afvallen nooit volhouden. De goede balans vinden is essentieel!

September 2019

8 weken na het laatste weegmoment besloot ik om de draad weer volledig op te pakken. 6 Sept woog ik nog steeds 120KG, want ik hield mijn dieet gewoon aan naast het genieten. Ik zag afvallen niet als een wedstrijd. Ik wilde alles op eigen tempo doen en doen wat goed voelde. Na een paar aanpassingen in mijn voedingsschema & meer cardio kwamen de resultaten weer: 20 Sept woog ik 116,9 kg.

Oktober 2019

Oktober, de maand dat ik even een terugslag had van 3 kg, 17 okt woog ik 120,4KG. Zelf vond ik het enorm zwaar om te accepteren dat er zoveel weer was aangekomen. Ook het loshangend vel op mijn buik werd iets wat mij erg dwars zat. Ik voelde me nog steeds ongelukkig omdat mijn buik er niet mooi uit zag. Ik dacht na wat ik nou echt wilde en wat mijn vader zou willen en dat was afvallen.

November 2019

Ik kwam er al gauw achter dat ik een buikwandcorrectie wou gaan doen vanwege het loshangend vel op mijn buik, dit zat me enorm dwars en ik werd er erg onzeker door. Ik had een gesprek gehad met de chirurg en daarin werd duidelijk dat ik nog aardig wat kilo’s moest afvallen, maar dat zag ik als een nieuw doel om naar toe te werken. Ik moest rond mijn streefgewicht wegen voordat ik aanmerking kwam voor een buikwandcorrectie en dat was rond de 105-110 kg.

gymjunkie

 December 2019

In december begon ik mijn eigen afval account op Instagram: roadtonormallife. Zo zag ik het altijd, mijn lichaam hield me tegen om een normaal leven te leiden. Ik wilde andere mensen inspireren om ook een vergelijkbare transformatie te maken. Ik besloot om updates online te zetten, omdat ik me steeds minder schaamde over mijn lichaam. Op die manier hoopte ik ook andere te laten zien dat je je niet hoeft te schamen voor je lichaam als je er mee bezig bent om het te veranderen!

Ik maakte wat aanpassingen in mijn dieet en begon ook wat meer krachttraining te doen, dat was mentaal ook veel leuker dan al die uren op de crosstrainer. Stap voor stap kwam ik dichterbij mijn streefgewicht. De buikwandcorrectie was iets voor mij waardoor ik nog gelukkiger & zelfverzekerder zou worden, dus ik wilde zo snel mogelijk in aanmerking komen voor de operatie.

10 december tikte ik eindelijk de 110 kg aan, waardoor ik in aanmerking kwam. Ik had meteen een afspraak gemaakt en tijdens het gesprek werd het duidelijk dat deze al plaats kon vinden op 27 januari.

gymjunkie

Januari 2020

In Januari was de focus om zo dicht mogelijk bij mijn streefgewicht te komen: 1 dag voor mijn operatie woog ik 107,5 kg. In 9 maanden was ik bijna 50 kg afgevallen, iets waar ik enorm trots op was/ben. Toen de operatie geslaagd was, begon het revalideren. Ik ging van 6 dagen per week sporten, elke dag bezig zijn met diëten naar elke dag op de bank rust houden. Iets wat toch wel zwaar was, maar wat bij het proces hoorde. Afvallen is niet alleen fysiek maar ook mentaal enorm zwaar.

gymjunkie

Februari – Maart 2020               

Door het revalideren had ik de 110 kg weer aangetikt. Toen ik eindelijk weer mocht sporten, was ik gemotiveerd om door te knallen om onder de 100 kilo te komen. Helaas kwam het corona virus waardoor alle sportscholen dicht gingen en moest ik me aanpassen aan de situatie. Ik wilde zo snel mogelijk weer aan de slag! Ik kocht een halterbank met gewichten zodat we thuis konden trainen en ik mijn einddoel kon gaan halen; -100 kg wegen.

gymjunkie

April 2020

In April kon het sporten echt weer beginnen. Ik begon de maand op 107,5 kg. Het was heerlijk om weer bezig te zijn, want mentaal zat ik er behoorlijk doorheen na al die weken niks doen. Weinig tot geen sociaal contact vanwege Corona en veel thuis zitten. Maar ik hield me vast aan de gedachte dat ik nooit meer de oude versie van mijzelf wilde zijn en dat ik mijn vader trots wilde maken. 24 april woog ik 102.3 kg, de kilo’s vlogen er af nu ik weer begonnen was met trainen. Het motiveerde mij enorm!

Mei 2020

In mei heb ik er alles aan gedaan om het grote einddoel te behalen; onder de 100 kg wegen. Hetzelfde recept zoals altijd; 6 dagen per week sporten, wandelingen maken en aan mijn dieet houden. Mentaal ging het ook stukken beter! Je beseft pas hoeveel waarde je hecht aan iets als je het niet meer hebt. Fitness is echt een onderdeel van mijn leven geworden en ik zou nooit meer zonder kunnen. Als je me dat in April 2019 had verteld had ik je uitgelachen, haha. Eind mei woog ik voor het eerst onder de 100 kg. Ik weet nog goed dat ik toen op de weegschaal stond die ochtend en zo ongelofelijk trots was. Iets waar ik al jaren van droomde was werkelijkheid geworden. Ook al was het met vallen en opstaan, ik had het gehaald!

gymjunkie

Juni 2020

Toen ik eenmaal de -50 kg had bereikt, vroeg ik mezelf af: ben ik tevreden over mijn lichaam? Nee. Ik vond nog dat ik te veel vet op mijn lichaam had. Op mentaal gebied moest ik nog tevreden worden met mijn eigen lichaam en trots zijn op het feit wat ik allemaal bereikt had. Afvallen was voor mij ook doen waar ik me goed bij voelde op dat moment. Ik heb geleerd in al die maanden dat het geen wedstrijd is en je alles op je eigen tempo moet doen. Als ik mijn shirt uitdeed en in de spiegel keek was ik nog steeds niet tevreden. Daardoor was ik alleen nog maar meer gemotiveerd om door te knallen met sporten! Het nieuwe doel was; voor mijn vakantie nog 10 kg afvallen.

Juli – Augustus 2020

Eind juli behaalde ik mijn allerlaatste doel wat betreft het afvallen: -60 kg. Gek genoeg was ik nog steeds niet tevreden over mijn lichaam. Ik denk dat ik pas tevreden ben over mijn lichaam als alles wat strakker zit. Dat heeft veel tijd nodig en daar ga ik hard mijn best voor doen. Gelukkig ben ik niet onzeker over mijn lichaam. Ik zie het juist als iets waaraan mensen kunnen zien waar ik vanaf kom!

Het afvallen heeft mijn leven veranderd. Ik ga aankomende jaren leefstijl en voedingsadviseur studeren zodat ik andere mensen ook kan helpen om hun doelen te bereiken. Voor iedereen die overweegt om wat te doen aan zijn/haar lichaam, hopelijk haal je een beetje inspiratie uit dit verhaal want dat is mijn insteek waarom ik het zo open deel. Maak een begin, wat bij jou past en vind je eigen weg die voor jou werkt!

Je kunt Rick volgen via Instagram

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.