gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – NATASCHA

In nog geen 6 maanden tijd heeft Natascha niet alleen lichamelijk maar ook mentaal een grote transformatie gemaakt. Ze is in deze periode meer dan 17 kilo afgevallen. We kunnen niet in woorden omschrijven hoe trots we op haar zijn en zowel Natascha als wij hopen dat ze nog veel meer mensen zal inspireren en motiveren met haar verhaal.

Hallo allemaal,

Ik ben Natascha en ik ben 22 jaar. En ik vind het heel erg leuk dat Gymjunkies mij heeft gevraagd mijn verhaal te vertellen. Ik hoop heel erg dat ik mensen kan inspireren met mijn verhaal. Ik zou namelijk kunnen zeggen dat ik voor 1 november 2020 een heel ander mens was dan dat ik nu ben, op een positieve manier.

NIET PRETTIG IN MIJN LICHAAM

Zolang ik mij kan herinneren voel ik mij niet prettig in mijn lichaam. Vroeger vergeleek ik mezelf altijd met anderen en kwam ik toch wel tot de conclusie dat ik niet perse de slankste was. Ik heb er aanleg voor om aan te komen. Toen ik wat ouder werd en richting de puberteit ging, wilde ik er verandering in brengen en begon ik verschillende dingen te proberen. Noem iets op en ik heb geprobeerd op die manier gewicht te verliezen. Sonja bakker, shake’s, detox en ga zo maar door. Niets hield ik vol. Ik vond het slechte eten toch wat lekkerder, terwijl ik me er vreselijk bij voelde. Ik kan mij goed herinneren dat ik bij al het ongezonde wat ik at dacht; ”Natas doe nou niet, je bent al zo dik”.  Laatst kwam ik tot het besef dat er sinds de puberteit geen dag voorbij is gegaan dat ik niet aan afvallen heb gedacht en dit is natuurlijk heel heftig en niet gezond.

gymjunkie van de week

FRUSTRATIE EN STRESS

Ook kwam er nog eens bij kijken dat ik sinds mijn tweede last heb van eczeem. Ik denk dat ik elk zalfje dat bestaat wel heb uitgeprobeerd. Er was mij wel eens verteld door de dermatoloog dat het ook aan mijn voeding zou kunnen liggen, maar dit heb ik nooit veranderd. Toen ik wat ouder werd en mijn huid meer aandacht gaf, werd de eczeem op mijn lichaam duidelijk stukken minder. Behalve op mijn handen en mijn gezicht, en het laatste wat je wil is eczeem in je gezicht.

In oktober 2020 was mijn eczeem zo erg dat ik, na heel veel geprobeerd te hebben, bijna de hoop had opgegeven. Maar toen ging ik nadenken…Ik weet dat ik heel erg stress gevoelig ben. Zodra ik meer stress heb word mijn eczeem erger. Dat ik sinds de puberteit elke dag aan afvallen dacht levert naast de frustratie een hoop stress op, dus ik dacht laat ik me eens wegen. Dit had ik voor het laatst denk ik 3 jaar geleden gedaan (omdat het moest) bij de dokter. Ik vond het heel vervelend om me te wegen. Als ik mij vroeger woog, dan kon ik daar weken mee zitten. Toen er op de weegschaal 86 kilo kwam te staan ging er een knop om.

GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN

Mijn zus raadde mij het gymjunkie lifestyle plan aan. Ze had dit via fitmetlotte op instagram gezien en dacht dat dit wel bij mij zou passen. Ik gaf mezelf een week de tijd om me voor te bereiden en begon zondag 1 november met een dagje detox en die maandag ben ik begonnen met het plan. Ik was in het begin heel erg verbaasd dat ik het volhield en kreeg daardoor extra motivatie om door te gaan. Ik begon met één keer in de drie weken wegen en doe dat nu één keer in de twee weken. Doordat ik dan meer resultaat zie geeft dat mij nog eens meer motivatie om door te gaan. Naast gezond eten loop ik erg veel, ongeveer 10 km (als ik vrij ben van werk)  en doe ik kleine home workouts. Op de cheatdays eet ik waar ik die week trek in had zodat ik daarna weer motivatie heb voor de nieuwe week.

gymjunkie van de week

TOT SLOT

Vandaag de dag ben ik 17.4 kg kwijt met behulp van het plan, voel ik mij fitter dan ooit, ben ik bijna stress vrij en ben ik blij met mijn lichaam. Ook de eczeem op mijn gezicht verdween bijna helemaal . Ik ga nog even door met het plan en dan begint de nieuwe uitdaging om op gewicht te blijven. Ik heb er zin in :).

Wil jij ook starten met ons Lifestyle Plan? Check hier of het iets voor jou is.

Je kunt Natascha volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.