gymjunkie van de week melissa

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – MELISSA

Melissa is inmiddels meer dan 40 kilo kwijt op 25 jarige leeftijd. Ze had al op jonge leeftijd overgewicht en heeft letterlijk ALLES geprobeerd en niets werkte voor haar. Totdat de knop omging..

Hi lieve Gymjunkies,

Ik ben Melissa, 25 jaar oud en werkzaam binnen de gehandicaptenzorg. Door aanpassingen te maken in mijn leefstijl viel ik 40+ kg af. Dit deed ik niet in een jaar en ook niet in 2 maar ik heb er wel voor gezorgd dat het een leefstijl is geworden.

Hoe het allemaal begon...

Al zolang ik me kan herinneren had ik (veel) overgewicht. Vanaf jongs af aan is het diëten er al ingeslopen. Van Sonja Bakker en diëtisten tot afvalclubjes voor tieners, en zelfs de stimulerende pillen zijn voorbij gekomen. Niets dat blijvend hielp natuurlijk. Ik was dan ook altijd het type dat zei: “Ik heb alles al geprobeerd, ik kan niet afvallen”. En dat heb ik ook heel lang écht geloofd. Ik had me er bij neergelegd dat dit is wie ik was, ookal maakte me dat niet gelukkig.

gymjunkie van de week melissa

en toen ging DE KNOP OM

Ik herinner me de woorden die ervoor zorgde dat de knop opnieuw omging, nog als de dag van gisteren. Ik was een jaar of 17 en samen met de familie zaten we aan tafel te gourmetten. Ik nam een stokbroodje en mijn (toen 4 jarige) nichtje sprak me aan met: “Eet jij maar niet meer, jij bent al te dik”. Vol boosheid en verdriet ben ik toen van tafel gegaan. Dit was de druppel! Als een kind van 4 deze ongenuanceerde reflectie kan geven is het wel heel serieus, dat is wat ik dacht. De dag erna besloot ik op de weegschaal te gaan staan – 113,8 kg kwam er op het scherm te staan. Geen idee hoe ik het zover had laten komen maar dat ik er iets aan ging veranderen, was één ding wat zeker was.

Alles wat ik leerde tijdens het diëten heb ik overboord gegooid en ik ben weer bij nul begonnen. Kleine aanpassingen maken, dat is wat me op lange termijn zal helpen. Zo startte ik met het switchten van cola naar water. De volgende stap was vaker te voet op pad gaan, en later volgde de stappen in voeding. Ik viel de eerste 20 kilo in één jaar tijd af en daarna deed ik nog een jaar of vijf over de overige 20 kilo. Ik heb altijd wel een streefgewicht gehad maar hier heb ik geen datum aan vast gehangen.

Qua beweging doe ik vooral wat ik leuk vind. Ik heb periodes gehad waarin ik probeerde met regelmaat naar de sportschool te gaan. En nu zit ik in een periode waar ik vooral veel wandel en af en toe wat cardio meepak. Wie weet begin ik volgende week wel weer aan iets nieuws. 😉

mijn doelen voor de toekomst

Als ik kijk naar mijn gewicht, zit ik nu ‘officieel’ in een gezond BMI. Maar ach, wat zegt dat nou? Ik wil er graag nog een kilo of 5 vanaf. Maar belangrijker nog dan het gewicht, is het mentale stukje waar ik nog veel winst kan behalen. Ik zie mezelf nog vaak als ‘dat dikke meisje’ en struggle nog in mijn weg naar meer zelfliefde. Deze fase van mijn gezonde leefstijl deel ik via Instagram.

Mensen zeggen wel eens: “je hebt levenslang als je probeert af te vallen”. Dat is niet zoals ik het zie. Wanneer je jezelf echt een gezonde leefstijl aanleert, leef je zoals jij dat wil en niet volgens opgelegde regels. En daarom voelt dat dus ook niet als een ‘straf’. Natuurlijk gaat het niet altijd in een stijgende lijn omhoog maar zie dat dan als een les. Gedurende het leven, maar ook in relaties en in je beroep blijf je altijd leren. Waarom zou dat dan niet zo zijn met een gezonde leefstijl?

Mijn advies voor jullie; bewandel je eigen pad. Val, sta op en zoek wat voor JOU werkt! Zeker weten dat ook jij dan jouw gestelde doelen gaat behalen.

Veel liefs, Melissa.

Je kunt Melissa volgen op Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.