GYMJUNKIE VAN DE WEEK LILIAN

Wauw, Lilian is 40 kilo afgevallen! Wij zijn enorm trots op haar. Ze zat in een ongezonde relatie en had weinig zelfvertrouwen en wilde niets liever dan weer van zichzelf houden & blij zijn. Ze kan nu zeggen dat haar leven 180 graden is gedraaid en ze met beide benen, stevig op de grond staat. 

Hallo mijn naam is Lilian, ik ben 36 jaar oud.

Als kind was ik nooit dik. Ik voetbalde vanaf mijn 9de drie keer in de week. En dat deed ik met veel passie. Op mijn 16de leerde ik iemand kennen en deze persoon was 11 jaar ouder dan mij. Ik had veel ruzie met mijn moeder en trok toen heel erg naar hem toe. Op mijn 18de ben ik met hem samen gaan wonen. Voor sporten had ik toen geen geld meer, geen tijd en al snel werd ik dikker. De relatie die ik toen had was ook niet gezond maar ik kon het moeilijk stoppen. Ik had weinig zelfvertrouwen en ging niet bij hem weg omdat ik dacht: “wie wil mij nou zo?”

Vaak als we ruzie hadden, schelde hij mij uit voor dik vet varken. Op mijn 21ste heb ik mijn dochter gekregen. Toen zij 5 jaar was vond ik dat er wat moest veranderen. Ik wilde dat de vader van mijn kind mij weer zag staan. Hij had ook wel is een paar keer gezegd dat als ik slanker zou zijn, zou ik meer aandacht van hem krijgen. En dat wilde ik zo graag!

 

Tijd voor verandering

De knop ging in eind 2010 om. Ik was het zat en wilde weer blij zijn en houden van mezelf. De brommer ging de deur uit en ik kon via mijn huidige baan mee doen aan een fietsplan. Dus ik ging fietsen en gezonder eten. Het ging hard, 9 maanden later was ik 25 kilo kwijt. In 2012 kwam ik eindelijk in aanmerking voor een borstverkleining wat ik al jaren wou, maar moest dan eerst afvallen. Twee maanden later kon ik eindelijk hardlopen zonder dat mijn rug of borsten pijn deden. Toen raakte ik weer 10 kilo kwijt.

In 2013 kwam er ik er achter dat mijn relatie niet ging veranderen, en kon ik daar een einde aan maken. Dat was een hele zware tijd voor mij en gelukkig kon ik mijn gedachte kwijt in het hardlopen. Dat was echt een therapie voor mij. In april 2014 heb ik de liefde van mijn leven ontmoet, en dat via internet, hihi. Door hem kwam ik nog beter in mijn vel en was ik nog eens 5 kilo kwijtgeraakt.

 

gymjunkie van de week lilian

 

Ik hardloop nu vanaf 2012. Sinds 2018 heb ik al een aantal halve marathons gelopen en ook al regelmatig last gehad van blessures. Maar dat heeft mij nooit ervan weerhouden om te blijven hardlopen. Mijn droom is om ooit een marathon te lopen. Dit jaar lukte het niet door pure pech. Ik kreeg een ontsteking in mijn hiel (geen hielspoor gelukkig).

Sinds januari 2020 ga ik ook naar de sportschool, die daarna dichtging door corona. In maart 2021 kon ik ook niet meer hardlopen. Ik merk dat als ik niet sport, dat ik minder goed in mijn vel zit en ook weer slechter ga eten. Dan zitten de kilo’s er zo weer aan. Nu kan ik het hardlopen weer rustig opbouwen maar wel onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook ga ik twee keer in de week naar de sportschool om aan krachttraining te doen en zo op die manier de blessure kans kleiner maak. Ik sta nu stevig in het leven en heb een super lieve vriend die mij in alles steunt, en dat is erg belangrijk om je goed te blijven voelen.

Je kan mij volgen op mijn Instagram.

Groetjes, Lilian.

 

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook! 

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.