transformatie, inspiratie, afvallen

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – CATHY

Cathy heeft veel meegemaakt, waardoor ze haar troost zocht in eten. Ze wist dat er wat moest veranderen en begon zo aan haar journey. Ze veranderde van mindset en kon op deze manier genieten van het sporten en het gezond eten. Haar motto is; wacht niet en begin nu! 

Hey! Ik ben Cathy, geboren en getogen in Den Helder en op dit moment 18 jaar. Begin 2018 ging er bij mij een knop om waar ik tot op de dag van vandaag enorm gelukkig en blij om ben!

Het heeft jaren geduurd tot ik in zag dat het allemaal draait om ‘gewoon doen’ en beginnen waar je nu bent! Ik was namelijk iemand met de gedachte: ‘het perfecte moment om te beginnen komt vanzelf’ en elke week weer ‘ik begin volgende week wel’. Nu is mijn levensmotto stop dreaming en start doing, want je hebt niks te verliezen.

transformatie, inspiratie, afvallen

Voordat het avontuur van mijn progress van start ging was ik onzeker, ongelukkig, niet gezond en niet mezelf. Het leven is niet altijd geweldig en je moet zelf de slingers op hangen; ook als alles tegenwerkt. Alle dingen die jij hebt mee gemaakt, positief en negatief, maken de geweldige persoon die jij vandaag bent.

Elke negatief moment, negatieve opmerking of herinnering brengt een klein positief punt met zich mee. Vaak kom je er later pas achter dat het een levensles is of was.

transformatie, inspiratie, afvallen

 Hoe het allemaal begon

Ik ben altijd al voller geweest dan de mensen om mij heen, natuurlijk had ik hier moeite mee, maar eten was mijn beste vriend op ongelukkige momenten en op gezellige momenten. Ik vond het de moeite niet waard om gedag te zeggen tegen het heerlijke eten en dat om alleen ‘slank’ te willen zijn.

1 september is het 5 jaar geleden dat de belangrijkste man in mijn verleden een einde maakte aan zijn eigen leven. Dit zijn tegenslagen die moeilijk te beseffen zijn en waardoor je levenslang met vragen rond zal lopen die niet beantwoord zullen worden. Hierdoor ben ik vele kilo’s aangekomen, maar na het ongeluk, waardoor ik mijn enkelbanden afscheurden ging alles heel snel berg afwaarts.

Ik verloor zonder duidelijke reden de ‘vrienden’ die voor mij veel betekenden en kwam in een put terecht. Veel ongezond eten om verdriet even te kunnen vergeten en niet kunnen bewegen is geen goede combinatie.

transformatie, inspiratie, afvallen

Terug op de been

Na een lange tijd kon ik met moeite lopen en ging ik inzien dat deze tegenslagen het niet waard waren om mijn leven te laten verpesten. Ik vertelde mijn moeder dat ik het dik zijn zat was en samen zijn we twee maanden bezig geweest met eten volgens het boek van Sonja Bakker. Na die twee maanden gaven we het al snel op omdat de gerechten ons niet bevielen, maar tot op de dag van vandaag leef ik nog steeds volgens haar ‘regels’. Zoals vaste tijden eten.

Omdat ik niet de sportschool in durfde met mijn lichaam, koos ik voor hardlopen en workouts thuis. Morgan Maybley was en is mijn grote voorbeeld, hoe zij ondanks haar gezondheid zoveel kilo’s verloren is op een gezonde en natuurlijke manier vind ik heel knap. Nu sinds een paar maanden geniet ik wekelijks in de sportschool, hou ik enorm veel van wandelen, zwemmen en stukken fietsen. Bewegen is namelijk leuk als je er geen moeite mee hebt. Op dit moment eet ik waar ik zin in heb. Ik heb geen behoefte aan een nieuw dieet, zolang je jezelf onder controle kan houden en met mate geniet want alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Er is niks mis met genieten zolang je niet vergeet dat je het je leven lang met één lichaam moet doen en gezond eten is ook lekker!

Ik begon op 118.9 kilo en mag op dit moment met veel trots zeggen dat ik de 74 heb aangetikt! Als je ergens echt van droomt, moet je het gewoon op jouw tempo doen.

Liefs, Cathy

Instagram @funfitandpositive

Ook klaar met overtollige kilo’s? Dan is ons Lifestyle Plan iets voor jou! Je focust hierbij op voeding & de juiste mindset. Meer informatie vind je hier. 

gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.