gymjunkie van de week bien

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – BIEN

Bien deelt vandaag met ons haar journey naar een gezondere levensstijl. Ze is 60 kilo afgevallen! Van paniekaanvallen, een dagopname en uiteindelijk het harde besef, is zij haar leven drastisch gaan omgooien.

Het was april 2020, ik kon niet slapen en had een zenuwachtig gevoel. Dit werd steeds erger en steeds vaker overheerste dit gevoel, waar had ik last van?? Ja, het waren paniekaanvallen die mij beangstigde. Stoer als ik was, dacht ik dat dit wel over zou gaan maar het werd heftiger en ik probeerde het steeds verder weg te duwen. Totdat het moment dat Jan, mijn steun en toeverlaat mijn arm tussen een band stak en me vroeg of ik mijn bloeddruk even wou meten… BAM alle alarmbellen gingen af en de volgende dag werd de huisarts gebeld.  

Het kwam tot een dagopname waar ik helemaal door de molen werd gehaald. Voor mijn gevoel was ik redelijk gezond. De uitslagen bleken helaas anders en ik werd met mijn neus op de harde feiten gedrukt. IK WAS NIET GEZOND!!! Mijn bloeddruk was zo hoog dat de artsen bang waren dat mijn lichaam het geen jaar meer vol zou gaan houden. Daar zat ik dan, zekerder als ooit… Het roer MOEST om.

tijd voor verandering

Op weg naar huis met een tas vol medicijnen, die ik levenslang zou moeten slikken als ik nu niks zou doen. En wat als ik niks zou doen? Hoe erg zou het dan nog worden? Nee, ik wil er niet aan denken! THIS IS IT… Ik ben Sabrina en wat in mijn hoofd zit, dat zit niet in mijn …. Je snapt het wel

Ik begon aan mijn avontuur naar een goede gezondheid. Het was voor mij duidelijk; ik wilde ABSOLUUT geen speciale diëten! Bij het horen van dat woord kreeg ik al rillingen. Ik wilde gewoon kunnen eten, zonder alle beperkingen van wat ik wel en niet mag. Het moest voor mij echt leefbaar zijn want ik hou zo veel van lekker eten.

Dus daar ging ik dan, op naar een levensstijl wat bij mij zou passen. Ik zocht mijn weg in de jungle van de voedselindustrie en leerde etiketten lezen. Ook zocht ik het voornamelijk in de hoeveelheden die ik at. Mijn oude normaal moest mijn nieuwe normaal worden. Dat kost tijd en doorzettingsvermogen. Maar wanneer je je fitter gaat voelen (en in mijn geval mijn hoge bloeddruk lager werd), zag ik mijn lichaam met de week gezonder worden.

gymjunkie van de week bien

Hoe het nu gaat

Ik ben nu 1,5 jaar verder en 60 kilo lichter door de juiste, gezonde voeding en beweging. Ik voel mij harstikke goed en stel nu nieuwe doelen voor mijzelf. Zoals een marathon lopen. 

Je kunt mij vinden op Instagram, mijn pagina staat voor motivatie, inspiratie maar ook in het teken van mijn doel om een marathon te lopen. En buiten dat ook zeker ook de struggles die bij het leven horen. Vragen mag je altijd stellen, want ik weet goed hoe het is om je oude normaal los te laten en een nieuw normaal voor jezelf te creëren. 

gymjunkie van de week bien

Op naar een gezond en fit lichaam! Welk formaat dat ook is. 💪🏼

Liefs, Bien

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.