gymjunkie van de maand, transformatie, succes verhaal, inspiratie

GYMJUNKIE VAN DE MAAND – JOYCE

[tps_footer][/tps_footer]

Deze maand is Joyce onze vrouwelijke Gymjunkie van de maand! Ze laat zien dat je ook met een druk leven, als werkende moeder, je levensstijl compleet kunt veranderen. Ze viel maar liefst 35 kilo af en werkt er nog steeds hard voor om in shape te blijven.  

Hi Gymjunkies! Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Joyce 40 jaar en werk 32 uur per week. Ik ben moeder van drie super lieve dochters. De laatste twee heb ik erg kort op elkaar gekregen. Ik had mijn lichaam niet voldoende de tijd gegeven om te herstellen van de bekkeninstabiliteit die ik bij de geboorte van mijn tweede dochter had gekregen. Hierdoor was ik onder andere genoodzaakt te stoppen met mijn bijbaantje als fitnesstrainster.

Mijn derde dochter werd geboren en zij heeft twee jaar niet doorgeslapen waardoor ik dus op de automatische piloot heb geleefd. Ik was een emotie eter en de dingen die ik naar binnen werkte waren uiteraard geen gezonde dingen maar vooral koek, chocola en snoep. 

gymjunkie van de maand, transformatie, succes verhaal, inspiratie

Het begin van mijn fit journey 

Ik weet nog erg goed wanneer mijn fit journey begon; dat was in september 2015! Mijn dochter sliep eindelijk al een aantal maanden door en ik vond dat het tijd werd om iets aan mijn overgewicht te doen. Ik durfde alleen niet naar de sportschool en begon met bootcamp en hardlopen. Helaas had ik nog wel problemen met voeding, want ik was natuurlijk een suikerjunkie. 

Bootcamp en hardlopen heb ik maar twee maanden gedaan. Het is bij mij altijd alles of niets en ik liep dus veel te hard van stapel. Daardoor kreeg ik last van springschenen. Ik werd gedwongen om terug te gaan naar de gym. Het afvallen ging niet zo snel bij mij, maar beetje bij beetje ging het eraf. Door krachttraining en het beetje cardio wat ik nog wel kon doen. 

 

”Inmiddels was ik dat kleine vrouwtje die al behoorlijk wat gewichten kon tillen.”

 

 

 

 

 

 

 

Mijn progressie was motiverend en al snel had ik er plezier in. Inmiddels was ik dat kleine vrouwtje die al behoorlijk wat gewichten kon tillen. Ik was op een gegeven moment ook niet meer zo bezig met mijn gewicht, maar vooral met barbells en dumbells. In een jaar tijd had ik er 20 kilo afgetraind, helemaal happy maar nog steeds te zwaar voor mijn 1.55 m. 

gymjunkie van de maand, transformatie, succes verhaal, inspiratie

Fitness athlete 

In januari 2017 kreeg ik het idee om een traject te volgen waardoor ik uiteindelijk als fitness athlete op het podium zou staan. Helaas was ik er mentaal nog niet aan toe. Ik viel niet meer af en de cheat maaltijd duurde soms wel een heel weekend. Binnen een paar maanden had ik al diverse voedingsschema’s en coaches versleten, maar ik werd er steeds ongelukkiger van. Sjouwen met bakjes en rijst was echt niks voor mij. Op een gegeven moment heb ik mijzelf de vraag gesteld; wat wil ik nu? Wat wil ik echt? 

Ik wist al wat ik wilde en dat was ‚Äúslank‚ÄĚ zijn. Ondanks dat ik eerst dik was en daarna flink, heb ik toch altijd die slanke vrouw voor ogen gehad. Dus¬†dat was wat ik echt wilde! Maar niet alleen slank maar ook een gespierd fysiek want ik had intussen ook wel wat spiermassa opgebouwd. Met mijn doel in mijn achterhoofd ben ik in november 2017 bij team Miro¬†begonnen. Mijn coach¬†Evi¬†luisterde naar wat ik wilde¬†(koolhydraatarm want mijn lichaam reageert daar het beste op)¬†en heeft hierop mijn voedingsschema aangepast. Ik wilde meedoen aan het¬†JBC‚Äô18.¬†

Iedere week ging ik voor mijn meting en ik hield iedere dag bij hoe mijn gewicht vorderde. Door dit bij te houden heb ik geleerd hoe mijn lichaam reageert op de voeding, stress, menstruatie en trainingen. Omdat mijn buik steeds slapper werd en ik in de gaten kreeg dat het overtollig vel een issue begon te worden hadden mijn coach en ik in januari besloten om niet mee te doen aan een competitie. Door het overtollige vel werd mijn buik niet slank genoeg. Dat was een enorme mentale klap, want ik wilde nog steeds het hele wedstrijd traject doorlopen om te zien of ik ook echt mentaal sterk genoeg zou zijn. In plaats van een wedstrijd aan het einde van de rit heb ik daarom gekozen voor een fitness shoot. 

gymjunkie van de maand, transformatie, succes verhaal, inspiratie

35 kilo afgevallen 

En ja hoor…..het is mij gelukt! In totaal ben ik 35 kilo afgevallen! Als mensen aan mij vragen hoe ik het heb gedaan, geef ik als antwoord; het zit allemaal tussen je oren. Als je iets heel erg graag wilt dan moet je er voor gaan, dan vind je een manier om te balanceren tussen je relatie, je kinderen, het huishouden en je werk. 

 

” Het zit allemaal tussen je oren.”

 

 

 

 

Ik train nu vier keer in de week. Dit doe ik dan vaak op tijdstippen dat mijn gezin nog op bed ligt. De extra cardio doe ik thuis als ze op bed liggen of voor de tv zitten. Waar een wil is, is een weg! Uitslapen doe ik niet. Soms bereid ik drie verschillende maaltijden, want ik kan niet altijd ‚Äėeten wat de pot schaft‚Äô.¬† Ik kan hier heel goed mee omgaan, omdat ik er niet veel bij stilsta. Deze huidige lifestyle heb ik mij eigen gemaakt en ik ga hier ook mee door. Ik zal nu wat soepeler omgaan met een etentje want ik heb geleerd hoe ik daar gedurende de dag rekening mee kan houden.¬†

De shoot gaf me een positief gevoel. Toen de fotograaf mij de eerste foto liet zien moest ik huilen. Ik kon niet geloven dat ik diegene was die daar in een topje hing aan het rek. Ik was nu eindelijk zelf een fitchick! Ik ben dan ook super trots op de foto’s. De reacties waren zeer positief en voor sommige ben ik een inspiratie geworden. Mensen die mij kennen weten dat ik er hard voor werk en dat ik blijf volhouden.  

Maar alles gaat in stappen, blijf jezelf afvragen wat je nu echt wil? Maak kleine doelen en neem kleine stapjes.‚ÄĮ Na mijn fotoshoot heb ik een buikwandcorrectie laten doen en ben ik blij dat ik n√ļ,¬†na 1 jaar, nog steeds stabiel ben. Op gewicht blijven gaat niet vanzelf en ik ben dan ook wel trots op mezelf dat ik nu mentaal sterk genoeg ben om deze lifestyle voort te zetten.¬†En tja, misschien toch nog eens op een podium‚Ķ. want het bloed kruipt waar het niet kruipen kan!¬†

Mocht je ge√Įnteresseerd zijn hoe ik verder mijn doelen ga bereiken of heb je motivatie nodig dan kun je me volgen op Instagram @j_power_house

Liefs, Joyce

*Ook een fitchick worden en samen werken aan je droomlichaam & een positieve mindset? Dan is het Gymjunkie Lifestyle Plan iets voor jou. Nu 10% korting met de code ” GLP10 ” . Meer informatie vind je hier.¬†

https://www.bodyenfitshop.nl/bfshop/?tt=11113_1128550_260840_&r=

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.