gymjunkie van de maand elise

Gymjunkie van de maand: Elise

Hallo iedereen! Allereerst heel erg bedankt dat ik mijn verhaal hier mag delen. Super lief! Mijn naam is Elise en ik ben 21 jaar oud. Op dit moment studeer ik journalistiek bij de Fontys en ben ik minimaal 4 keer per week in de sportschool te vinden.

 

Voor mijn fit journey

Om eerlijk te zijn is het er bij mij denk ik ingeslopen. Ik ben nooit echt bewust bezig geweest met eten. Ik at veel en niet erg gezond. Ik was totaal geen sportief persoon. Ik vond het allemaal wel prima zo, totdat het nummer op de weegschaal als maar hoger werd en ik me steeds minder prettig ging voelen. Op mijn zwaarst woog ik rond de 80 kilo, terwijl ik maar 1.63 lang ben, en hier werd ik echt niet gelukkig van. Ik besefte dat er iets moest veranderen, alleen had ik geen idee hoe.

‘Wat was nu echt gezond? Hoe kon ik het, het beste aanpakken met eten? Welke oefeningen kon ik doen in de sportschool en was alleen cardio voldoende?’. Ik had zoveel vragen, maar wist niet hoe ik hier nu concreet antwoord op moest krijgen. Natuurlijk staat er op internet bergen aan informatie, maar ik vond het ontzettend moeilijk om hier iets concreets uit te halen.

Tijdens het winkelen voor kleren werd ik ook niet bepaald gelukkig. Ik zag heel veel leuke dingen, waarvan de meerderheid gewoon niet paste, wat ontzettend frustrerend voor mij was. Ik ging dus niet vaak en niet graag naar de winkel.

Ik wilde heel graag afvallen, maar ik had totaal geen idee hoe ik het aan moest pakken. Ik besloot om een abonnement te nemen bij de sportschool en kwam er al snel achter dat alleen sporten niet goed genoeg was. Ik ging meer bewegen, maar viel nog niet heel erg veel af, want gezond eten is zo ontzettend belangrijk.

 

gymjunkie van de maand elise

 

Besef

In 2016 leerde ik mijn huidige vriend kennen. Hij sport ontzettend veel, eet gezond en houdt zich ook bezig met powerliften. Dankzij hem ben ik eindelijk gaan afvallen. Hij liet me zien wat je wel en niet moet eten en waarom iets wel of niet gezond is. Hij leerde me ontzettend veel over een gezonde levensstijl.

Ik ben niet een speciaal dieet gaan volgen, maar ik heb eigenlijk mijn levensstijl aangepast en dus ook mijn manier van eten. Ik ben langzamerhand gewend geraakt aan gezond eten en ik lust ook veel meer dan dat ik eerst deed. Het feit dat ik mijn eetpatroon heb aangepast, heeft er denk ik ook voor gezorgd dat ik minder trek heb in zoete dingen.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat het bij mij een kwestie was van ‘de knop omdraaien’. Uiteindelijk ben ik gaan inzien dat ik het anders wilde. Ik moest echt bij mezelf het besef gaan vinden dat ik wilde veranderen en wilde afvallen. Hier is heel veel frustratie aan vooraf gegaan, omdat het me elke keer gewoon niet lukte. Je moet het altijd voor jezelf doen en niet omdat iemand vind dat je het moet doen. De echte switch begon voor mij bij het powerliften.

 

gymjunkie van de maand elise

 

Powerliften

Op een gegeven moment ging ik met mijn vriend mee sporten in zijn sportschool en maakte ook ik kennis met het powerliften. Powerliften is een krachtsport die bestaat uit de drie onderdelen: bankdrukken, squatten en deadliften. Als ik naar de sportschool ging dan deed ik vooral cardio. Ik vond het nogal eng om tussen al die gespierde en fitte mensen te gaan staan. Wat moest ik überhaupt doen met al die gewichten? Ik had geen idee.

Mijn vriend legde me uit hoe alles werkte en liet me verschillende oefeningen zien. Ik werd langzaam verliefd op het powerliften en het trainen met gewichten. Steeds meer kunnen tillen en de veranderingen bij jezelf zien, motiveert ontzettend.

Nadat ik mijn draai een beetje had gevonden met het powerliften en de krachttrainingen, organiseerde mijn sportschool een beginnerswedstrijd voor powerliften. Dit was een mooi moment om mezelf uit te dagen. Ik woog 79 kilo en viel dus in de 84 kilo klasse. Ik was zo gemotiveerd om iets goeds neer te zetten tijdens deze wedstrijd en ik wilde ontzettend graag in de 72 kilo klasse vallen. Ik zette alles op alles zetten om dit te bereiken.

Uiteindelijk lukte het me ook en woog ik 69 kilo tijdens deze beginnerswedstrijd. Ik had het concrete doel nodig, om zo uiteindelijk te behalen wat ik o zo graag wilde bereiken. Ik ben in 5 maanden 10 kilo kwijt geraakt en ik voelde me top.

 

gymjunkie van de maand elise

 

Op dit moment

Ik probeer 5 keer per week naar de sportschool te gaan waarvan ik 2 tot 3 trainingen powerlift en de rest van de dagen andere krachtoefeningen doe. Hiernaast doe ik ook nog wat cardio.

Nu ben ik weer wat weken verder en ben ik in totaal 12 kilo kwijtgeraakt. Om eerlijk te zijn had ik dat van te voren niet verwacht. Omdat het me elke keer niet lukte had ik er maar weinig vertrouwen. Dit liet ik niet aan de buitenkant zien, maar van binnen vond ik dit hartstikke vervelend.

Ik heb geleerd vertrouwen te hebben in mezelf. Ik ben gaan geloven dat ik het wel kon en ben er een stuk positiever door geworden. Lukt het nu niet dan lukt het de volgende keer wel. Deze positiviteit probeer ik vast te houden.

 

gymjunkie van de maand elise

 

Wat ik ook leerde was dat het ontzettend belangrijk is om overal consequent in te zijn. Ik was totaal niet consequent en ging af en toe is een keertje naar de sportschool, dit hielp natuurlijk totaal niet in het bereiken van mijn doelen.

Waar mijn vriend ook heel blij mee is, is dat ik heb leren koken. Ik ben nog steeds geen keukenprinses, maar ik kan in ieder geval meer dan alleen een ei bakken nu. We maken gezonde dingen die we allebei lekker vinden.

Ik blijf nu doelen voor mezelf stellen, zodat ik mezelf blijf uitdagen. Het feit dat ik ben afgevallen, sterker ben geworden en verandering zie motiveert me heel erg. Het heeft ontzettend veel geduld nodig, wat ik in het begin totaal niet had. Ik sta overal veel positiever in en ik ga ontzettend graag naar de sportschool.

Liefs, Elise

Wil je graag hulp om jouw doelen te bereiken met het Gymjunkie Lifestyle Plan? Lees dan onze succesverhalen of mail naar cynthia@gymjunkies.nl om vrijblijvend meer informatie te ontvangen. 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.