gymjunkie van de maand danielle berning

Gymjunkie van de maand: Danielle


Hi Lieve lezers van Gymjunkies! Mijn naam is Danielle. Ik ben 28 jaar oud en ik woon in de buurt van Den Bosch. Ik denk dat je me een gymjunkie mag noemen, want ik ben al bijna vier jaar heel fanatiek bezig met fitness. Als je me vroeger had verteld dat ik ooit zoveel in de sportschool te vinden was, had ik hard gelachen. Ik was namelijk echt een paardenmeisje. Zo heb ik vanaf jongs af aan op hoog niveau dressuur gereden en heb ik zelfs aan internationale wedstrijden meegedaan. Dat sportieve heeft er dus altijd al ingezeten!

 

gymjunkie van de maand danielle berning

 

Competitiedrang

Van nature ben ik enorm gedreven en heb een echte competitiedrang. Ik kan geen half werk leveren en wil overal waaraan ik begin het hoogst haalbare halen. Ik wilde graag wat kilo’s kwijt en kon mijn energie kwijt in de sportschool. Door mijn extra inzet begon ik resultaat te zien. Ik ontdekte dat fitness echt mijn passie is en ben opleidingen gaan volgen. Tot personal hormonal profiler, personal trainer en mylogenics practitioner bij Overload Worldwide. Zo ben ik ook in contact gekomen met mijn eerste fitness coach, Frans Reijnhout.

Tijdens het eerste gesprek constateerde mijn coach dat ik tegen een depressie aan zat. Dit kwam hard binnen, want zelf had ik dit helemaal niet in de gaten. Hierna duurde het niet lang voordat alles er uit kwam en ik zelfs thuis kwam te zitten met een burn out. Ondanks de burn out had ik mezelf wel alweer een nieuw doel gesteld. Ik wilde namelijk meedoen aan een bikini fitness wedstrijd.

 

gymjunkie van de maand danielle berning

 

De competitieve Danielle kwam weer naar boven!

Mijn omgeving was het hier niet mee eens, maar ik hield voet bij stuk. Mijn trainingen waren de enige momenten waarop ik mij gelukkig voelde en mijn gedachten kon verzetten. Op 13 maart 2016 stond ik, na een zware voorbereiding, voor het eerst op het podium. Ondanks mijn harde werk eindige ik niet in de top 3. Competitief als ik ben, had ik het hier best zwaar mee. Ik had namelijk gehoopt op een beter resultaat.

 

gymjunkie van de maand danielle berning

 

Transformatie

Na mijn eerste wedstrijd  viel ik in een diep gat en had ik geen controle meer over mijn eetgedrag. Binnen twee weken was ik 13 kilo aangekomen! Dat was natuurlijk niet goed voor mijn zelfvertrouwen, voor zover ik dat op dat moment had. Ik was compleet uit balans. Nog een aantal kilo´s en een operatie (waardoor ik een tijdje niet kon trainen) later, besloot ik de knop om te zetten en weer in wedstrijdvoorbereiding te gaan.

Ik wist namelijk zeker dat ik door wilde met fitness wedstrijden. Ik had wel besloten dat ik de ‘rebound’ na mijn eerste wedstrijd nooit meer wilde. Door het overtollige vet was mijn tweede wedstrijdvoorbereiding heel zwaar. Ik moest namelijk heel wat verliezen. Dankzij mijn harde werk is het me wel gelukt om mijn B-status te behalen.

Tussen mijn eerste wedstrijd in maart 2016 en mijn laatste in april 2018 zit niet alleen een fysieke, maar ook een mentale transformatie. Meedoen aan een fitness wedstrijd is niet niks. Je vraagt het uiterste van je lichaam en geest en komt jezelf flink tegen. Hierdoor ben ik mentaal veel sterker en zelfverzekerder geworden.

 

gymjunkie van de maand danielle berning

 

Nieuwe coach

In November 2017 ben ik gestart met een nieuwe coach: Ruben Baars. Ruben is gespecialiseerd in bodybuilding en weet daarom heel goed wat er voor nodig is om een goed resultaat te behalen bij bikini fitness wedstrijden. Op dit moment ben ik bezig met een ‘reverse diet’ om mijn metabolisme weer op te bouwen na mijn laatste wedstrijd. Omdat ik in de wedstrijdvoorbereiding zo weinig calorieën heb gegeten, moet ik dit weer langzaam opbouwen. Ik weet in ieder geval zeker, zo’n ‘rebound’ als na mijn eerste wedstrijd ga ik niet meer hebben.

Op dit moment weet ik nog niet wanneer ik aan mijn volgende wedstrijd meedoe. De voorbereiding voor deze wedstrijden is heel zwaar en het is heel belangrijk om hier goed van te herstellen. Daarnaast wil ik graag wat meer spiermassa opbouwen, zodat ik bij de volgende wedstrijd een beter resultaat kan behalen.

 

gymjunkie van de maand danielle berning

 

Ambitie

Soms vraagt iemand mij of het niet tijd is om te stoppen met fitness wedstrijden, of dat ik niet wat rustiger aan moet doen. Mijn antwoord daarop is altijd kort en duidelijk: NEE!!!!!

Mijn doel is dan ook om een ‘pro-status’ te behalen en aan internationale wedstrijden mee te doen. Misschien is het wel heel ambitieus, maar ik ben van mening als je iets héél graag wilt dat het je ook lukt.

Daarom ga ik, ondanks alle tegenslagen, hoe dan ook door en zal er altijd alles uit halen wat erin zit. Wacht maar tot je mij op televisie ziet 😉

Interessante blog? Je kunt Danielle volgen op Instagram!

 

body&fit korting

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.