gymjunkie van de maand marit fitgirl.marit TRANSFORMATIE

GYMJUNKIE VAN DE MAAND: MARIT

Hi! Ik ben Marit en ik begon ruim tweeënhalf jaar geleden aan mijn fit journey. Toen had ik geen flauw idee dat dit zou uitgroeien tot zo’n grote passie, waarschijnlijk zou ik heel hard gelachen hebben als iemand dat zou voorspellen. Ik was namelijk alles behalve sportief. Ja, dansen deed ik al 6 jaar, maar van de 5 sportabonnementen heb ik er geen ééntje goed gebruikt.

 

HOW IT STARTED

Toch ben ik in de zomer van 2015 wéér begonnen. Dit keer was ik er echt klaar mee: ik was niet blij met mezelf. Ik was altijd slank geweest, maar ergens is het mis gegaan. Ik woog altijd zo’n 58 kilo, maar inmiddels waren het er 67. Met mijn 1.63 bewaarde ik dat ook nog eens allemaal rondom mijn heupen.

Op een gegeven moment paste ik rokjes in mijn ‘normale’ maat niet meer en toen was de maat vol. Ik schreef mezelf in bij de sportschool en kreeg van hun trainingsschema’s. Na zo’n 3 maanden – waarin ik drie keer per week sportte – gebeurde er niks. Ik had ook geen idee wat ik moest eten trouwens. Ik was gefrustreerd en besloot een andere aanpak: ik schreef me in bij personal body plan.

 

gymjunkie van de maand marit fitgirl.marit

 

NIET WAT IK WILDE..

Oktober 2015 was mijn groepje, met sommige meiden heb ik zelfs nog contact. Ik begon zelf op Instagram mensen te volgen én plaatst heel soms zelf een fotootje. Dankzij personal body plan leerde ik hoe ingewikkeld voeding is, wat macro’s zijn en hoe je dit zelf kan indelen. Ik viel af, en snel. Ik genoot hier ontzettend van en had niet door dat dit helemaal niet gezond was.

Na een halfjaar personal body plan zat ik weer op mijn oude 58 kilo, maar zag ik er nog lang niet uit als de echte fitgirls. Waarom niet? Ik besloot mijn vetpercentage eens te laten meten en die zat geloof ik op zo’n 27% toen. Nu weet ik, dat ik in al die tijd sporten, de focus helemaal verkeerd had gelegd.

 

gymjunkie van de maand marit fitgirl.marit

 

EINDELIJK RESULTATEN

Ik vroeg trainingsschema’s van een vriend die personal trainer is en ging voor het eerst écht zwaar trainen. Ik begon met split schema’s, elke dag een ander lichaamsdeel trainen, en genoot hier intens van. Nu begon ik pas écht plezier in het sporten te krijgen. En progressie? Die zag ik ineens wekelijks. Ik werd sterker, maar ook mijn lichaam veranderde. Vooral toen ik besloot mijn calorieën flink op te hogen. De 1300 calorieën die ik 8 maanden lang had gegeten, verhoogde ik van de één op andere dag naar 1850. Ik kreeg eindelijk het fitte lichaam dat ik voor ogen had.

Vanaf toen is het in een flinke versnelling gegaan. Mijn mentale groei is absurd. Ik verbrak mijn relatie, ik maakte toekomstplannen, ik had eindelijk weer ambities. Ik werkte al 2 jaar fulltime op kantoor, waar ik simpel werk deed en ik me kapot verveelde. Maar ik nam er genoegen mee. Het sporten gaf mij zelfvertrouwen en kracht om toch mijn dromen na te jagen, niet bang zijnde voor eventuele fouten.

Ik ging in de zomer van 2016 voor het eerst naar Health Advies Breda en kreeg van hun voedingsschema’s om mijn vetpercentage eindelijk onder de 20% te krijgen. Dat was mijn doel! Het was hard werken, maar wat genoot ik. Ik zoog alle kennis op die ik kon vinden en raakte stiekem geobsedeerd door bodybuilding. Mijn doel haalde ik nog voor kerst, ontzettend snel. Ik werkte er dan ook heel hard voor. Ik was inmiddels verhuisd van Noord-Holland naar Brabant om een studie Journalistiek op te pakken en kon lekker elke week gezonde boodschapjes doen.

 

gymjunkie van de maand marit fitgirl.marit transformatie

 

FALL DOWN SEVEN TIMES,
STAND UP EIGHT.

Nadat ik mijn doel bereikte, durfde ik eindelijk te zeggen wat ik wilde: ik wil een bikini fitness wedstrijd doen. Eerst dacht ik dat ik niet goed genoeg was, het niet zou kunnen. Het sporten en mijn prestaties hebben me geleerd dat ik dit wél kan. Ik kan alles, zolang ik er maar keihard mijn best voor doe. Ik ben de winter gaan bulken om meer spiermassa te bouwen, zodat ik niet ‘mager’ op het podium zou staan. En helaas, ook mijn fit journey gaat niet vlekkeloos. Na 14 weken in prep, heb ik het afgezegd omdat het compleet mis was gegaan. Ik ging het niet halen en wilde niet ‘halfbakken’ op het podium staan.

 

gymjunkie van de maand marit fitgirl.marit women's best

 

Laat ik me hierdoor tegenhouden? Absoluut niet. Misschien iets later dan gepland, maar veel wijzer, doe ik alsnog een wedstrijd. En in 2018 ga ik eindelijk laten zien dat je echt álles kan bereiken, zolang je keihard werkt. Nooit opgeven dus <3

 

Wil je meer zien van Marit? Je kunt haar volgen op Instagram!

 

body&fit giftcard cadeaukaart kerst

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.