gymjunkie van de maand julius giavarra

GYMJUNKIE VAN DE MAAND: JULIUS

Hoe begon het?

Even in het kort, altijd leuk om een stukje voor een andere website te schrijven. Dat vind ik altijd tof en leuk om te doen.

Ik zal mij eerst even kort voorstellen; ik ben Julius Giavarra, inmiddels ben ik 22 jaar oud. Dagelijks ben ik veel bezig met fitness en voeding. Verder ben ik erg actief op Instagram onder de naam @Giavarrafitness. Verder ben ik momenteel ook erg actief op Youtube (zelfde gebruikersnaam). Ik maak filmpjes over voeding, fitness en training.

Dit even in het kort nu meer over mijn transformatie. Als mensen mij vragen, wanneer ben je begonnen? Moet ik altijd even nadenken, ik vind het moeilijk om echt te aan te geven wanneer het was. Het was ongeveer rond maart 2014 dat ik realiseerde dat het echt niet meer verder kon. Ik zat 24/7 achter mijn Playstation en deed af en toe niet eens mijn gordijn open op een dag.  Mijn voeding was totaal niet goed en ik deed eigenlijk maar wat. Ik had dan ook totaal geen doel in mijn leven. Ik woog toen ongeveer 65 kg en ik was echt een dun mager voetballertje.

Rond midden maart nam ik de eerste stap in de goede richting. Ik kocht mijn eerste pull up stang. Ik dacht van het is tijd om te veranderen en ik had 100% motivatie om te knallen. Uiteraard begon ik met oefenen en dat ging niet altijd even makkelijk. Ik kreeg erg last van mij handen, maar ik was zo gemotiveerd dat ik niet wou stoppen. Toen het wat beter ging met optrekken dacht ik bij mezelf het is tijd voor wat uitbreiding.

gymjunkie van de maand julius giavarra

Hoe ging dit?

Na soms wel urenlang mijzelf op te trekken, wou ik mezelf verbeteren op meerdere punten en dan vooral mijn borst en buik. Ik dacht toen totaal nog niet aan het trainen van benen. Ik begon te zoeken op internet naar ‘thuistrainings oefeningen’ en vond al gauw veel oefeningen die ik thuis kon uitvoeren samen met mijn pull ups. Na ongeveer een maand zag ik al veel verschil in mijn lichaam en kreeg ik steeds meer motivatie om er echt voor te gaan. Ik was destijds nog nooit in een sportschool geweest. Zelf voetbalde ik nog en voelde wel al dat mijn shirtjes wat strakker zaten dan voorheen.

gymjunkie van de maand julius giavarra

Mijn eerste keer in de sportschool?

Nadat ik ongeveer 3 maanden intensief aan het thuis trainen was. Dacht ik misschien is het tijd voor de sportschool. De eerste keer dat ik in de sportschool kwam had ik echt geen idee wat ik aan het doen was. En ik dacht ik blijf lekker thuis mijn ding doen. Dit bleef ik doen tot aan het einde van de zomer. Ik wou de sportschool een tweede kans geven omdat ik ook vooral mijn benen verder wou ontwikkelen.

Ik las veel op internet over fitness, ik probeerde veel dingen uit. Eigenlijk trainde ik altijd samen met mijn muziek, ik vond het altijd fijn om mij te laten motiveren door mijn muziek en dan zo hard mogelijk te knallen keer op keer. Na een aantal keer in de sportschool te zijn geweest. Had ik een soort van ‘fullbody’ programma voor mezelf gemaakt, waardoor ik mijn hele lichaam kon trainen. Dit beviel mij goed en ik voelde me sterker en sterker worden.

gymjunkie van de maand julius giavarra

Wanneer zag ik minder progressie?

Als je begint met trainen maak je altijd sneller vooruitgang dan wanneer je al een tijdje bezig bent. Dit wordt ook wel de ‘wet van verminderde meeropbrengst genoemd’. Heb ik hier last van gehad? Niet persé heel erg, maar ik merkte wel dat ik anders moest gaan trainen. En dat ging ik dan uiteraard uitproberen in de sportschool.

Ik begon standaard op maandag met borst dag omdat ik dacht dat het normaal was (iedereen doet/deed het). Ik zag mij af en toe niet heel snel vooruitgaan, maar ik bleef gaan en gaan omdat ik niet wou opgegeven. Dit vond ik erg knap van mijzelf en ik maakte ook veel foto’s. Omdat ik al dacht dat ik ‘kast’ was. Maar dat was uiteraard nog niet zo. Ik bleef trainen en trainen en vond de discipline in mijn leven die ik nooit ergens anders in had.

gymjunkie van de maand julius giavarra

Wat betekent fitness voor mij?

Fitness betekent erg veel voor mij. Door training heb ik geleerd dat ik wel discipline heb en ook zeker doorzettingsvermogen. Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om te gaan trainen. Vroeger was ik erg verlegen en erg ingetogen. Nu 3 jaar later ben ik veel zelfverzekerder, ik durf grote stappen te nemen. Ook ben ik bereid om risico’s te nemen. 3 jaar geleden was ik een jongetje die niet wist wat hij wilde, nu heb ik een eigen bedrijf.

Het kan snel gaan. Zolang je doet wat je leuk vindt en wat je gelukkig maakt kan je doen wat je wilt. Er is geen limiet aan jouw dromen, maar het komt niet vanzelf. Je moet er hard voor werken en soms ook andere dingen voor opgeven. Ik ben blij dat ik deze transformatie heb vastgelegd. Er zullen nog vele transformaties volgen zowel op lichamelijk als op mentaal vlak. Ik wil mijzelf constant verbeteren. De quote ‘You don’t have to be great to start, but you have to start to be great’ betekent erg veel voor mij. Deze quote zegt eigenlijk dat alles mogelijk is zolang je hard werkt.

Benieuwd naar de video op beeld?

Je kan Julius volgen op Instagram en Youtube!

 

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Ken je FitChef al? Wij gebruiken dit boek regelmatig voor lekkere eiwitrijke recepten!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.