Guilty free (spelt) Pizza

We all love pizza! Pizza, pizza, pizza! Helaas is deze niet altijd even gezond. Veel suiker en zetmeel in de bodem, ongezonde (hoeveelheden) kaas, teveel olie en andere vette hap erop. Dus vandaar dat ik een tijdje geleden heb geĆ«xperimenteerd met het maken van mijn eigen (gezonde) pizzaā€™s. Super leuk ook om met je kindje, je neefjes en nichtjes, je partner, je vriendinnen of gewoon zelf.. te maken.

Voor 2 pizza bodems

  • 500 gr speltmeel
  • 7 gr gist
  • 300 ml lauw water
  • 10 gr fijn (zee)zout

Beleg

  • Tomatensaus/puree
  • 1 Mozzarella
  • 10 Cherrytomaatjes
  • Pesto
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • of ander beleg naar keuze (denk aan een pizza hawai met ananas, een pizza met tonijn etc..) zorg wel dat de kaas die je erop gooit mager is!

Voeg alle ingrediĆ«nten samen en kneed het tot een gladdeĀ bal. snij met een mes een kruis midden op die bal en laat hem met een theedoek eroverheen 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Na het rijzen, rol je het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller. (Tip: heb je geen deegroller? een fles fijn doet het ook erg goed.. wel even het etiket eraf halen..)

Smeer voordat het deeg de oven in gaat alvast een eerste laagje (dun) tomaten saus erop. Leg de pizzabodem daarna in de oven (zorg dat dit op een rekje ligt en niet plat op de bodem, zo wordt de korst lekker knapperig) 5 minuten later haal je hem eruit en beleg je de pizza met wat jij lekker vindt. Ik heb hier een pizza tomaten mozzarella gemaakt met pesto.

Snij eerst de mozzarella in plakjes of kleine reepjes en de cherrytomaatjes door de helft. Smeer daarna een extra laagje tomatensaus op de pizza, vervolgens verdeel je de mozzarella en tomaatjes over de pizzabodem en je maakt hem af door wat pesto erop bovenop te smeren.

Nu gaat de pizza nog zoā€™n 10 minuten in de oven. En tadaaa, enjoy!

Liefs

Jip Isabel


kettlebell

 

Lekker thuis trainen met deze 5 dvd’s + kettlebell! Klik op de afbeelding voor meer informatie of om te bestellen.

2 Reactie's
  • Anne-Will
    Geplaatst op 15:56h, 29 april Beantwoorden

    Hoezo moet je maar de helft van het deeg gebruiken? Of lees ik dit verkeerd?

    • Gymjunkies
      Geplaatst op 13:41h, 03 mei Beantwoorden

      Wij hebben het even gevraagd aan Jip en het was een foutje. Je gebruikt gewoon al het deeg:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.