25 nov Gezonde brownies
Sinterklaas is binnenkort in het land en dat moeten we vieren! “Wie zoet is krijgt lekkers en wie stout is de roe!” Als jij bij de eerste groep hoort, dan is dit receptje zeker iets voor jou! Want eerlijk, wie houdt er nu niet van brownies? Zelfs de kids zullen smullen van deze Gezonde Sinterklaas Brownies, gemaakt van speculaas en enkele gezonde ingrediĂ«nten.
INGREDIĂ‹NTEN:
- 90 ml. plantaardige melk
- 10 medjool dadels
- 120 g. kokosolie
- 180 g. speltmeel
- 1 rijpe banaan
- 3 el. speculaaskruiden
- 1 el. kokosbloesemsuiker
- Optioneel: Enkele speculaasjes
- Afwerking: Schuddebuikjes
BEREIDING:
- Verwarm eerst de oven voor op 170°C.
- Laat de kokosolie smelten.
- Ontdoe de dadels van hun pit.
- Plet de banaan fijn met een vork in een kommetje.
- Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix goed door elkaar.
- Optioneel: Als je graag een “extra crunch” hebt, kan je nadien enkele fijne stukjes speculaas toevoegen aan het beslag.
- Neem de bakvorm, bekleed het eventueel met wat bakpapier en vet in indien nodig.
- Giet het browniebeslag in de vorm. Leg daarna enkele schuddebuikjes bovenop het beslag.
- Plaats het beslag 35 Ă 40 min. in de oven. Dek af met een vel zilverpapier (zo brandt je baksel niet aan).
- Wanneer de Gezonde Sinterklaas Brownies klaar zijn, laat je ze even afkoelen.
- Snij in stukjes en serveer bij een kop koffie of thee.
- Enjoy!
VOEDINGSWAARDEN:
Sinterklaas brownies | kleine brownie (20 stuks) | grote brownie (10 stuks) |
Calorieën | 121,4 kcal | 242,7 kcal |
Koolhydraten | 9,5 gr | 19 gr |
Vetten | 6,8 gr | 13,6 gr |
Eiwitten | 1,3 gr | 2,6 gr |
Liefs, Debby ♥ Volg me op mijn blog Debbythechocoholic.com en via Social Media (Instagram – Facebook)
Hoe ga je om met de feestdagen? Lees het in deze blog!
No Comments