fritel snacktastic airfryer review ervaring

FRITEL SNACKTASTIC 4804 | STUKKEN GEZONDER DAN JE FRIETPAN!

AdvertisementDat je makkelijk en snel een frietje kon eten, dat was verleden tijd toen we overstapten van bakken in de frietpan naar bakken in de oven. Ovenfrites zijn dan wel erg lekker en een stuk gezonder dan de klassieke frietpan. Maar het duurt wel een eeuwigheid voor dat klaar is. Het opwarmen van de meeste ovens duurt alleen al erg lang. Je bent in totaal al gauw drie kwartier tot een uur kwijt! Maar daar is nu wel een hele mooie oplossing voor..

 

DE AIRFRYER

Het is een mooi apparaat voor iedereen die af en toe weleens zin heeft in een lekker frietje of wat van die makkelijke snacks. Wij hadden zelf nog geen ervaring met de airfryer, maar nu mochten we er een testen!

Wat gelijk opviel is dat de airfryer erg snel opwarmt en een redelijk korte bereidingstijd heeft. Het is ook nog eens stukken gezonder dan bakken in vet. Waarom is dat dan denk je misschien? Verwarmen van substanties met vet (ook olie in de pan) is niet erg gezond. De samenstelling van zelfs de meest gezonde vetten zoals kokosolie of olijfolie veranderd wanneer je deze verhit en hierbij komen er veel schadelijke stofjes vrij die niet goed zijn voor onze gezondheid. En als je een sterk en fit lichaam wilt hebben, begint dat natuurlijk met je gezondheid.

Bij dit apparaat is hete lucht het enige wat nodig is om je eten te bereiden. Dan zou je denken dat het misschien niet erg lekker en krokant wordt.. Maar tegen alle verwachtingen in hebben we al een aantal keer zitten smullen van lekkere krokante frites.

 

WAAROM DE FRITEL SNACKTASTIC?

Dit was onze eerste ervaring met een airfryer en we hebben er meteen een positief beeld over gekregen. Dan zal het wel een goed apparaat zijn toch? We hebben er airfryer frites in gebakken en deze waren erg lekker.

Wat fijn is aan het gebruik, is dat je de bak er tijdens het bereiden gewoon uit kunt trekken om even te schudden met het mandje. Hierdoor is alles goed bereid wanneer het klaar is. Je krijgt dan niet voor de helft aangebakken frites en de andere helft nog maar half gaar. In de oven moet je dan alles stuk voor stuk omdraaien. Met de airfryer alleen maar even schudden en klaar is kees! Je stopt de bak er terug in en de Snacktastic gaat meteen weer verder.

 

fritel snacktastic airfryer review ervaring

 

Ook makkelijk: als je ziet na het schudden dat je eten nog niet klaar is wanneer de bereidingstijd is afgelopen, dan kun je met één druk op de knop een minuut toevoegen aan de bereidingstijd terwijl de bereiding gewoon doorgaat.

Het apparaat is erg makkelijk in gebruik, de knopjes spreken voor zich. Ook heb je op de Snacktastic vooraf ingestelde opties waarbij je met één druk op de knop bepaalde producten kan bereiden. Zonder na te hoeven denken wat je hiervoor gaat instellen. En dan kan je bijvoorbeeld ook nog eens kiezen of het product bevroren is of juist uit de koeling komt.

 

fritel snacktastic airfryer review ervaring

 

DUSSS..

Nooit meer verversen van het vet en nooit meer schoonmaken, want alles kan gewoon in de vaatwasser. Ook verspreid er echt géén geur door je huis met gebruik van de Snacktastic. Dat is wel anders dan buiten bakken in je frietpan omdat anders je huis nog drie dagen lang stinkt naar een friettent!

Wij hebben de Snacktastic ervaren als makkelijk in gebruik en het zorgt voor een lekkere bereiding van het eten. Wat we vooral mooi vinden is dat de airfryer stukken gezonder is dan je klassieke frietpan en stukken sneller dan je oven. Kortom, een prima aankoop voor mensen die af en toe eens zin hebben om lekker te snacken, mensen met een drukke levensstijl of die gewoon geen zin hebben om te koken 🙂

Je kan er namelijk nog veel meer mee bereiden dan alleen maar frites en snacks.

Hier kan je de Fritel Snacktastic bestellen

 

Wil je meer van ons zien? Je kunt Gymjunkies volgen op Instagram, Facebook of meld je aan op onze nieuwsbrief!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.