fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – VERA

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we een aantal fitgirl vragen gesteld aan Vera.

Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

“Dit vind ik wel een lastige vraag… Wanneer ben je nou fit? Ik denk dat er heel veel verschillende vormen zijn van fit (fitgirl). Ik voel me een fitgirl door meerdere factoren. Ten eerste ben ik veel met gezonde voeding bezig, fitness is me passie hobby en werk. Ik kan mezelf tot het uiterste pushen, totdat ik me doel heb behaald. Ook vind ik het heel belangrijk om mensen te motiveren en inspireren met mijn fitness & lifestyle ideeën. ”

Wat voor sport beoefen je?

“Op dit moment doe ik aan fitness, hiervoor heb ik lang gehockeyd. Ik vond dat altijd super leuk om te doen. Ik ben daar mee gestopt omdat ik dit niet meer kon combineren met werk. Heel jammer… ik mis het af en toe wel. Fitness doe ik nu al zo’n 5/6 jaar. Met de jaren verdiep ik me er steeds meer in.  Sinds een jaar ben ik werkzaam als personal trainer. ”

fitgirlHoeveel uur per week sport je gemiddeld?

“Ongeveer 8 tot 10 uur per week. ”

Sport je liever alleen of met anderen samen?

“Ik sport graag met z’n tweeën, hierdoor krijg ik een extra motivatie. Ik sport dan graag met me tweeling zus Daphne. Het is super om dezelfde passie te delen. We motiveren en pushen elkaar. Ik vind het ook prima om een keer alleen te trainen, dan zet ik een lekker hard style plaatje op en dan ga ik er voor!”  

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

“Ik heb altijd wel motivatie om te gaan, ik ben altijd super blij wanneer ik weer naar de gym kan. Als tip zal ik meegeven; als je geen motivatie hebt, stel dan kleine doelen voor jezelf. Wanneer je dit behaald, krijg je steeds meer motivatie. Once you see results, it becomes an addiction.”

fitgirl

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

“ Ik vind het niet moeilijk, ik vind het alleen maar fijn. Ik voel me super goed en fit. Mensen denken vaak dat ik alleen maar sla, komkommer en gezonde dingen eet… Dat is natuurlijk helemaal niet zo. Vaak zeggen mensen dan ”Mag je dat wel?” Dat vind ik wel vervelend, sommige mensen hebben een verkeerd beeld van iemand die een gezonde leefstijl heeft.”

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

”Mensen die heel veel geluid maken terwijl dat helemaal niet nodig is. Sommige mensen (meestal mannen) komen naar binnen lopen in de sportschool alsof ze Arnold Schwarzenegger zijn, hier kan ik me wel aan irriteren.”

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

“Ik gebruik eigenlijk helemaal geen sport apps. Ik haal wel veel motivatie uit Instagram. Vind het super om te zien hoe anderen bezig zijn met hun levensstijl.”

fitgirl

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

“Er zijn heel veel verschillende fabels op gebied van fitness en sport. Ik zal twee voorbeeldjes geven. 

  • Hoe meer eiwitten je eet hoe beter, je spieren slaan het allemaal op. Dit is natuurlijk helemaal niet zo (dikke onzin). Je kan maar een bepaald hoeveelheid eiwit opnemen in je lichaam, de rest word opgeslagen als vet. 
  • Je moet cardio doen om vet te verliezen. Dit is natuurlijk de allergrootste onzin die er is. Krachtraining werkt veel effectiever om vet te verliezen.
Wat is je favoriete workout?

“Ik vind echt alles leuk om te doen!”

Als je nog een vraag voor me hebt, Stuur me gerust een DM.

Je kunt Vera volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.