fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – KIM

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we 10 fitgirl vragen gesteld aan de knappe Kim!

Wat betekent de term ‘fitgirl’ voor jou?

”Een fitgirl is iemand wie streeft zichzelf te beteren op het gebied van mentale en fysieke gezondheid. Dat kan op wijze van voeding, sporten of fitness en meer bewustwording creëren in zelf ontplooiing.”

Wat voor sport beoefen je?

”Momenteel alleen fitness. Dat doe ik vrijwel acht jaar nu. Vroeger heb ik echter wel vijf jaar op een dansschool gezeten en beoefende ik judo. Dit jaar wil ik me verdiepen in kickboksen en Muay Thai. Naast fitness geef ik groepslessen van de organisatie Les Mills en freestyle lessen. Zo geef ik o.a. GRIT, BodyPump, BodyAttack & BodyCombat van Les Mills. Plus een eigen gemaakte BBB. Mijn favoriete groepslessen zijn dan ook GRIT Strength & Cardio (hiit) en BodyCombat (mixed martial arts).”

fitgirl

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

”Mijn eigen workouts zou ik invullen op 10 tot 12 uur per week. Met mijn werk (groepslessen) erbij kom ik gemakkelijk op 24 tot 30 uur sporten per week uit. Met 15 groepslessen in de week en zelf blijven trainen kan je wel stellen dat ik niet stil zit haha.”

Sport je liever alleen of met anderen samen?

”Eerlijk? Alleen sporten heeft mijn voorkeur m.b.t. krachttraining. Al train ik zo nu en dan wel met drie vriendinnen, wie mijn workouts wel aankunnen haha. Echter geeft alleen trainen mij meer focus en rust.”

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

”Het komt zelden voor, maar dan ga ik alsnog trainen. Alle kleine stappen leiden tot een geheel. Wanneer mijn lichaam aangeeft dat ik te veel van mezelf heb gegeven, dan houd ik het op een low intensity cardio training en stretchen.”

fitgirl

Wat vind je het moeilijkste aan deze leefstijl?

”Het is eigenlijk een onderdeel van mijn leven geworden en daarom ervaar ik het niet als moeilijk. Ik pas mijn studie en werkschema aan aan mijn moment van ontspanning. Ik houd van het gezond eten, lekker trainen en erbij wandelen. Ook tijdens een wedstrijd voorbereiding (WBFF) kan ik me eenvoudig focussen op mijn studie en werk, doordat sporten een deel uit maakt van mijn week. Commentaar heb ik vrijwel uitgetuned. Ik leef mijn leven op een manier waar ik zelf trots op ben en heb een kring van vrienden om mij heen die dat steunen. De meningen van anderen trekken vrijwel niet mijn aandacht.”

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

”Het lang bezet houden van een apparaat. De old time classic denk ik zo. Verder zet ik mijn muziek heerlijk hard in mijn air pods en tune ik die mannen kreten heerlijk uit.”

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

”Alleen de fitbit. Door de hoeveelheid uren die ik beweeg en gebrek aan slaapuren, heb ik een fitbit charge 2 aangeschaft begin 2019. Dit geeft je inzicht in hoe vaak per uur je beweegt tot aan de intensiteit van je training ik hartslag en calorieën. Hierdoor kan ik mijn voeding aanpassen op mijn behoeften met een indicator. En mijn slaapritme meten. Door veel avond groepslessen blijft mijn rusthartslag hoog en beïnvloed dit de kwaliteit van mijn nachtrust. Wandelen voor het slapen gaan helpt mij enorm. Plus ik vind het ook leuk om elke x aantal maanden een stappendoel te volgen. Zo was 2019 het jaar van 10.000 stappen per dag. En hedendaags 12.500 met hopelijk 20.000 voor de zomer.”

fitgirl

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

”De combi weinig eten met zo min mogelijk koolhydraten, maar ondertussen wel een smoothie drinken met 5 sinaasappels en bananen. Like sure, daarom eet ik 1800 tot 2500 kcal en veel koolhydraten om niet af te vallen blijkbaar? Zo erger ik me snel aan het klakkeloos overnemen van een bewering van IG influencers. Read a book and do research, niet zomaar de eerste beste +10.000 tot 500.000 Instagram influencer hun visie overnemen. En de classic: van krachttraining wil ik niet te groot worden.. a.k.a. onwetende nieuwe fitgirls. Dan vraag ik me af van oké ik ben eigenlijk heel vrouwelijk en geen kast. ”

Wat is je favoriete workout?

”Ik houd van een glute workout! Maar schouders trainen is ook wel echt mijn ding :)”

Liefs,

Kim

Je kunt Kim volgen via Instagram.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.