fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – JENNEKE

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we 10 fitgirl vragen gesteld aan Jenneke.

Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

Een fitgirl betekent voor mij dat je gezond, fit, sterk en krachtig bent en dat je in jezelf gelooft en het beste uit je eigen leven wil halen. Het betekent voor mij veel meer dan een girl met een sixpack, dat is ook niet het doel. Ik wil graag mensen motiveren en inspireren om ook actief en fit te worden omdat ik weet dat je je dan zoveel beter gaat voelen, zowel fysiek als mentaal. Voor mij is het het belangrijkste in het leven om gelukkig te zijn en te doen waar je je goed bij voelt. Een actieve en fitte levensstijl draagt daar altijd aan bij.

Wat voor sport beoefen je?

Mijn main focus op dit moment is echt krachttraining. Daarnaast doe ik ook graag andere workouts, zoals HIIT, bootcamp, yoga en sinds dit jaar ook wielrennen. Ik weet dat (veel) cardio afgeraden wordt naast krachttraining maar ik vind het heerlijk om een paar uur lang door de natuur te racen en mezelf steeds uit te dagen met langere afstanden of een hogere gemiddelde snelheid.

Vroeger heb ik ook veel andere sporten gedaan. Ik ben als klein meisje begonnen met turnen, daarna heb ik volleybal, paardrijden, tennis, hockey, skiën, zwemmen, pilates, yoga en ook altijd aan fitness gedaan.

fitgirl

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Ik sport sinds een tijdje 5, 6 soms zelfs 7 dagen per week dus ik denk gemiddeld zo’n 10 uur per week.

 Sport je liever alleen of met anderen samen?

Dat verschilt heel erg. Ik vind het superleuk om met een groep te gaan bootcampen en vroeger heb ik wel een aantal teamsporten gedaan. De energie en motivatie die je krijgt met een team is geweldig. Echt trainen in de sportschool doe ik het liefst wel altijd alleen. Headphones op en gaaaaan!

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

Gewoon gaan! Ik weet dat ik me binnen 5 minuten top voel, je moet alleen even die drempel over.

fitgirl

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

Voor mij is sporten sinds mijn hernia nu 4,5 jaar geleden echt een must geworden waar ik niet meer zonder kan. Daarnaast heb ik sinds een tijdje besloten om mijn carrière op de Zuidas in Amsterdam op te zeggen omdat ik er niet gelukkig van word en ben ik mij gaan richten op health & fit coaching. Mensen inspireren, motiveren en helpen om het beste uit zichzelf te halen! Ik ben nu bezig met een aantal opleidingen en ik hoop ergens volgend jaar te kunnen starten met mijn eigen bedrijfje. Wat ik moeilijk vind is dat veel mensen in mijn omgeving het geweldig vinden wat ik doe, maar ik moet het er niet te vaak over hebben. Ik krijg vaak “goh ga je nou alweer sporten? Neem eens een dagje rust!”. Zij begrijpen niet waarom ik het doe en dat ik juist onwijs blij ben dat ik het elke dag kan en mag doen! Dat is soms lastig.. Maar gelukkig heb ik steeds meer vrienden uit de ‘fitwereld’ waarin we elkaar motiveren en helpen om het beste uit onszelf te halen! Nu nog een vriend die ook van sporten houdt en ik ben helemaal blij haha…

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

Ongemotiveerde mensen en mensen die niet weten wat ze aan het doen zijn en daardoor fouten maken. Als je het goed doet en er je best voor doet is het geweldig. Alleen kan het ook gevaarlijk zijn als je niet zorgvuldig traint en niet weet wat je doet. Te vaak zie ik mensen in de sportschool aan de gewichten hangen en dit totaal verkeerd doen. Na mijn hernia en zeker nu ik de opleiding volg tot fitness trainer wil ik er dan het liefst op af rennen om ze te gaan helpen. Maar dit is natuurlijk niet mijn plaats dus ik probeer me dan meestal in te houden of het aan een trainer in mijn gym door te geven zodat hij of zij kan ingrijpen als het echt nodig is.

fitgirl

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

Ik gebruik sinds kort VirtuaGym en die vind ik echt fantastisch! Ik zet hier zelf mijn eigen trainingsschema’s in via de computer. Daarnaast kan ik niet zonder de tabita timer voor als ik zelf bootcamp geef, strava voor wielrennen, mywellness voor in de sportschool, de app van fitbit en MyFitnessPal. Ik hou van apps en data bijhouden haha.

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

Dat je iets niet kan of iets niet leuk vindt. Het klopt dat je iets in het begin niet kan, dat is logisch. En ook dat je het misschien niet leuk vindt in het begin. Maar om ergens goed in te worden moet je het juist vaak doen en jezelf blijven pushen om zo progressie te behalen. Dan zal je altijd zien dat je het steeds leuker gaat vinden en dat je niet meer zonder wil! Mijn motto: ”Of course its hard work. If it wasn’t everybody would be doing it!”

Wat is je favoriete workout?

Ik ben sinds een aantal weken echt structureel aan het trainen om pullups en pushups te kunnen doen. Dat is mij nog nooit gelukt en ik blijf het moeilijk vinden maar ik merk dat trainen echt zo veel helpt, elke dag boek ik een beetje meer progressie en elke dag gaat die pullup en pushup steeds een beetje beter!

Liefs,

Jenneke

Je kunt Jenneke volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.