fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – ISABELLA

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we 10 fitgirl vragen gesteld aan Isabella.

Hoi allemaal! Ik ben Isabella Kok, 26 jaar en woon in Mijdrecht. Ik had het nooit zo met sport, ik was nooit ergens goed in. Tot ik begon met dansen. Na een heftige blessure ben ik daar mee gestart en verslaafd geraakt aan krachttraining… En nu sta ik hier. Of in ieder geval, je leest hier over mij!

Wat betekent de term “fitgirl” voor jou?

“Vroeger was het een beeld van afgetrainde vrouwen, inmiddels is dat gelukkig veranderd. Ik vind iemand een fitgirl als het een inspiratie en voorbeeld is voor anderen. Iemand met een gezonde levensstijl en daarnaast lekker aan het sporten is. Maar vooral ook positieve energie naar buiten brengt.”

fitgirl

Wat voor sporten beoefen je?

“Ik heb bijna alle ballen sporten beoefend, maar dat was geen succes. Daarnaast had ik ook echt een hekel aan gym op school. Nadat ik op voetbal, tennis en zelfs op badminton heb gezeten, ben ik maar gaan dansen. Na een aantal jaar was dat wel een succes! Ik vond het zo leuk, dat ik zelfs een dansopleiding heb gedaan. Nu geef ik heel veel danslessen en dans ik zelf ook nog!

Tijdens mijn dansopleiding maakte ik tijdens het dansen een sprong waarna het helemaal verkeerd schoot. Van nog nooit een fysio gezien, ging ik naar 13 verschillende in één jaar. Daar kwam uiteindelijk een hernia uit en daar ben ik aan geopereerd toen ik 20 jaar oud was. Omdat dat echt wel een hele heftige tijd was, wilde ik dit niet nog een keer beleven en ben ik met krachttraining in aanraking gekomen. Eerst voorzichtig opbouwen en nu lift ik lekker zwaar! Geen last meer en daar ben ik elke dag dankbaar voor.

Na m’n dansopleiding heb ik ook verschillende Yoga opleidingen gedaan en ben ik de BodyPump, XCORE en BodyJam gaan volgen. Van alles wat!”

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

“Alles bij elkaar geef ik zo’n 20 uur in de week les. Voornamelijk danslessen maar ook drie keer in de week BodyPump en een uurtje BodyJam. Eigenlijk doe ik alles mee, dus dit reken ik ook even als sporten. Dan volg ik nog een uur in de week dansles en probeer ik zelf twee tot drie keer in de week aan krachttraining te doen. Dus dan komen we uit op een totaal van ongeveer 25 uur! Altijd lekker in beweging.

Alles doe ik vooral ook met heel veel passie. Ik vind het echt onwijs leuk wat ik doe en daarom is het goed te doen. De danslessen variëren ook van peuters tot pubers en daarnaast geef ik ook selectie groepen les en mensen met een beperking.”

Sport je liever alleen of met anderen samen?

“Krachttraining doe ik eigenlijk altijd alleen. Lekker in m’n eigen bubbel en je hoeft op niemand te wachten of te letten. Ik vind het fijn om m’n eigen plan te trekken. Al moet ik zeggen dat ik ook wel heel erg van gezelligheid hou. Dus als er iemand een keer met mij wil trainen zeg ik daar zeker geen nee tegen!

Als ik groepslessen geef, vind ik het trouwens ook altijd wel erg gezellig, al die mensen bij elkaar! Hoe meer mensen, hoe beter, daar krijg ik heel veel energie van.”

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

“Geen motivatie? Dat ken ik eigenlijk niet. Het is bij mij vooral gebrek aan tijd en rust. Als ik echt heel moe ben, ga ik niet. M’n lichaam heeft natuurlijk ook rust en herstel nodig. Het liefst sport ik zelf namelijk iedere dag, maar dat gaat niet met alle lessen die ik geef! Lijkt mij ook niet echt gezond.”

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

“Rust. Ik wil eigenlijk altijd doorgaan. Er is altijd wel wat te doen, maar dat is niet altijd goed en gezond. Die hernia is er ook niet voor niks geweest, ik ging altijd maar door totdat m’n lichaam stop zei. Ook toen ben ik nog even door gegaan, maar op een gegeven moment kon en mocht ik niks meer. Maar daardoor ben ik wel beter naar m’n lichaam gaan luisteren.

Daarnaast hou ik ook echt van chocolade, snoep, pizza en al dat soort dingen (wie niet?!). Af en toe kan natuurlijk geen kwaad, maar ik ben heel goed in doorslaan en daar heb ik dan later spijt van.”

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

“Dat harde gekreun en gezucht. Hoe hard m’n muziek ook staat, het komt er altijd doorheen. Ik snap het ook niet en je kan dan ook echt een boze blik van mij verwachten. Maar ook als mensen hun spullen niet opruimen. Heeeel irritant. Zo moeilijk is het niet toch?!”

Heb je sport apps die je vaak gebruikt?

“Ik check m’n Fitbit app vaak, omdat m’n horloge daarop aangesloten staat en om voeding te tracken gebruik ik de app Food. Verder niet eigenlijk!

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

Dat fitgirls alleen maar wortels en sla eten. Goh wat kan ik genieten van m’n boterham tijdens de lunch en van een stukje chocolade of taart tussendoor en lekker een patatje speciaal als diner! Niet altijd natuurlijk, m’n ouders hebben een groentewinkel (waar ik ook nog werk trouwens) dus gelukkig hou ik ook van veel fruit en groente en eet ik dat ook veel liever. Maar op z’n tijd…”

Wat is je favoriete workout?

“Upperbody! En dan voornamelijk rug en schouders. M’n rug is nog nooit zo sterk geweest en dit hou ik graag zo. Daarnaast heb ik een hekel aan spierpijn in m’n benen… Dan kan je gewoon echt niks meer.”

“Super leuk dat jullie tot het einde van dit interview zijn gekomen! Vond je het wat? Dan vind je hier meer over mij of volg mij op Instagram.

Tot dan!

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.