fitgirl inspiratie christie

FITGIRL INSPIRATIE MET CHRISTIE

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en  ons erg inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we tien fitgirl vragen gesteld aan Christie! 

Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

”Een fitgirl vind ik iemand die een zichtbare fitte leefstijl heeft door actief met o.a. sport en voeding bezig te zijn. Voor mij betekent dat niet alleen fysiek fit zijn, maar ook mentaal fit.  ”

Wat voor sport beoefen je?

”Op dit moment doe ik alleen aan fitness en hardlopen. Voor andere sporten heb ik door mijn fysieke werk als gymdocent en trainster geen tijd meer. Fitness is eigenlijk altijd krachttraining voor mij, cardio doe ik liever buiten! ”

fitgirl christie

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

”Ongeveer 8 á 9 uur per week. ”

Sport je liever alleen of met anderen samen?

”Meestal sport ik alleen. Ik vind het heerlijk om op goeie muziek keihard te knallen! Het is voor mij soms ook gewoon even fijn om te doen als uitlaatklep. Toch train ik soms wel even samen met iemand. Dat kan ook erg motiverend werken en is gewoon gezellig. Maar dit doe ik alleen met mensen waarvan ik weet dat ik ook dan gewoon een goede training kan neerzetten.”

fitgirl inspiratie christie

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

”Als het komt door moeheid dan neem ik vaak even een pre-workout, want dan krijg ik toch wat extra energie. Verder heb ik eigenlijk altijd wel motivatie en als ik het niet heb dan ga ik gewoon! Ik krijg eerder spijt van het niet trainen dan van wel gewoon gaan! ”

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

”Soms is het even lastig dat je met zoveel rekening moet houden. Slaap, voeding, training, stress enz. Veel factoren hebben invloed op hoe fit jij je voelt en hoe fit je eruit ziet. Inmiddels gaat het over het algemeen wel als vanzelf hoor, maar bijvoorbeeld slaap blijft voor mij toch een puntje waar ik toch tegenaan blijf lopen. Zo zijn er vaker weleens wat dingen die niet optimaal gaan en dan ben ik misschien iets te streng voor mezelf! ”

fitgirl christie

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

”Aan mensen die het niet netjes achter laten. Als je dan bijvoorbeeld lekker wilt gaan squatten, moet je vervolgens eerst alle gewichten eraf halen en verslepen. Dat kan wel vervelend zijn. ”

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

”Ik gebruik eigenlijk alleen MyFitnessPal. Een hele fijne, gebruiksvriendelijke app! ”

fitgirl christie

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

”Dat je elke dag moet trainen. Ik heb regelmatig de vraag gekregen waarom ik maar vier keer (max. vijf keer) train in de week en niet gewoon elke dag. Alsof je spieren verdwijnen als je niet elke dag in de gym staat. Kwaliteit en kwantiteit worden soms weleens door elkaar gehaald. ”

Wat is je favoriete workout?

”Legday! Onder andere omdat ik daar de meeste energie in moet steken om progressie te boeken. Een goede uitdaging en heerlijk om die spieren goed te laten branden! ”

Je kunt Christie volgen via Instagram.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.