Eetdagboekje Till Schmidt @lifttilbig

 

Hoi allemaal!

Ik ben Till, 24 jaar oud en oorsprongelijk kom ik uit Duitsland. Ik ben inmiddels al 8 jaar aan het sporten maar omdat ik zo jong ben begonnen gebeurde er de eerste jaren niet veel en serieus werd ik pas zo vanaf mijn 19e/20e. Maar jullie kunnen zelf kijken, op mijn Instagram @lifttillbig of Facebook ‘Till Schmidt Fitness’ zijn nog meer transformatie foto’s te vinden.

Dit jaar ben ik begonnen met wedstrijden doen en na een onfortuinljike eerste poging op de JBC in maart 2016 is het me gelukt bij Enercup begin Oktober de 1ste plaats in mijn categorie Classic Bodybuilding en de Overall titel te winnen.

Sporten doe ik bijna elke dag. Krachttraining meestal 5 keer per week en daarnaast nog 2-3 cardio sessies. Cardio doe ik vaak op dagen dacht ik geen kracht doe en dan doe ik ook graag HIIT. Als ik geen HIIT doe dan fiets ik op nuchtere maag in de ochtend.

Als ik niet op mijn wedstrijd dieet zit, doe ik mijn voeding naar het ‘Flexible Dieting’ principe (nee geen IIFYM).
Ik doe het gewoon op deze manier: ik zet een voedingsschema op met mijn kcal en macro’s en dan zorg ik dat ik met elke maaltijd veel eiwit, vezels, goede vetten en koolhydraat bronnen binnen krijg. Daarnaast voeg ik er ook nog mijn proteinrepen en kleine ‘cheats’ toe zoals bijvoorbeeld één of twee Oreo’s in mijn havermout.. Principe 80-90% ‘clean’..
Proteinrepen zitten standaard in mijn dieet en ik ben gek op cheatmeals één keer per week (NY Pizza & Ben & Jerry’s).
Als ik een dag dan bijvoorbeeld meer honger heb en ik iets extra’s eet probeer ik de kcal en macro’s weg te laten van deze cheat en die dan in een maaltijd later die dag te compenseren of andersom. Ik spaar wat aan koolhydraten en vetten die dag om s’avonds een grotere maaltijd te kunnen eten (bijvoorbeeld mijn cheatmeals).
En natuurlijk wissel ik vaak mijn producten en eet ik niet elke dag hetzelfde, maar ik wissel tussen kip, vis, rund, aardappelen, rijst, quinoa etc. en varieer mijn groenten en fruit. Ik kijk er alleen naar dat de samenstelling van de maaltijden hetzelfde is;).

Hieronder geef ik jullie nu wat voorbeeldjes hoe ik 3 dagen heb gegeten.

Maandag

maandag

Voor het ontbijt kook ik havermout met diepvries pompoen, vloeibaar eiwit en chia seeds in een pot en voegder pindakaas poeder, whey, appel en kaneel aan toe totdat het klaar is. Echter vervang ik vandaag een deel van de havermout door quinoa die ik nog over had. Kort daarna eet ik een proteinreep en een paar wortelen met notenboter.
Mijn tweede maaltijd was een mix van kip, quinoa, broccoli, bonen en mais met roomkaas en light ketchup. Zoals de meeste van mijn maaltijden mengde ik deze met ijsbergsla omdat ik zo better verzadigd ben en ik hou van de verse, knapperige smaak.

Tussendoor had ik nog een protein reep. S’middags ging ik trainen en dronk ik een grote shake na mijn training. Na mijn training had ik het volgende: een schaal met ijsbergsla, kant-en-klaar kip, mais, en patat uit mijn Airfryer met een kcal vrije BBQ sauce. Dit is één van mijn favoriet maaltijden. En weer een paar wortelen met notenboter (ik zet altijd de pot op mijn weegschaal om te zien hoeveel ik eet want notenboter heeft veel kcal en je eet er dus makkelijk teveel van).

Voor het slapen maak ik altijd een grote schaal Protein fluff. Daarvoor mix ik Casein (vaak ook een mix van casein en magere franse kwark) met water, xanthan gum en bevroren bessen meerdere minuten met een handmixer op hoog niveau. Daardoor krijgt het heel veel volume en wordt het ‘fluffy’. Afhangelijk van hoeveel ik die dag heb gegeten voeg ik er dan nog dingen aan toe zoals en koekje, noten of cereals. Vanavond koos ik alleen whey crispies omdat ik al veel wortelen met notenboter had gegeten.

maandag-2

 

Dinsdag

Vandaag reis ik met de trein terug van Duitsland naar Amsterdam. Dus moest ik om 6 uur opstaan. Ik dronk alleen wat thee en water en als ontbijt had ik: porridge met whey, chia seeds, een banaan en wat magere franse kwark. S’ochtens vast ik vaak een beetje als ik nog niet zo veel honger heb. Direct na mijn ontbijt at ik al een proteinreep.
Omdat ik in de trein zat en al honger kreeg at ik alweer na 2 uur. Ik had er diepvries bladspinazie met vloeibaar eiwit en een heel ei in kokosolie gebraden. Toen het klaar was voegde ik er nog roomkaas, pindakaas, kaneel en iets zout en stevia aan toe. Daarna had ik weer een proteinreep.

dinsdag
Toen ik thuis was mixte ik magere franse kwark met flavdrops, pindakaas poeder een appel, een paar noten en wat muesli. Rond 3 uur ging ik trainen. Tijdens mijn training drink ik altijd Bcaas en na mijn training een whey isolaat shake. Toen ik thuis kwam at ik nog keer dezelfde maaltijd zoals maaltijd nummer 2 van maandag want ik had er meerdere porties van gekookt. Voordat ik slapen had ik nog mijn Casein fluff met blauwe bessen en whey crispies. Ik had het al iets eerder voorbereid en zette het in de diepvriezer, zodat het een soort ijs werd.

Woensdag

Ontbijt vandaag was low carb. Ik bakte vloeibaar eiwit met 2 hele eieren en amandelmeel, kaneel en stevia in kokosolie. Daarnaast had ik een portie spinazie met roomkaas en pindakaas poeder.
Iets later at ik, jullie weten het al, een R-Bar proteinreep. Dit zijn mijn favoriet repen – ze zijn niet zo zoet, laag in koolhydraten, want ze zijn met notenboter gemaakt en je bent echt verzadigd na zo’n reep.

Mijn tweede maaltijd was iets dat ik zelden eet – lever van ree en varken. Ik bakte de lever met aardappelschijven, appel en uien en voegde er zoete mosterd aan toe. Het was een eigen creatie met dingen die ik er over had en dacht dat ze goed samen zouden smaken. Ook deze mix mengde ik weer met wat ijsbergsla en het was verrassend lekker.

woensdag-2
Mijn derde maaltijd was een portie van een paar bakjes die ik had voorgekookt. Tonijn steaks gebakken met aardappschijfjes, een groenten mix van erwten, mais en wortels met kokosmelk en kruiden. Deze maaltijd meng ik met vers gesneden Chinese kool in plaats van de ijsbergsla. Heel knapperig en lekker.
Een paar uren later, rond half 6 ging ik trainen. Na de training, zoals altijd een eiwitshake. Toen ik weer thuis was wachtte er een schotel ‘Chilled Oats’ op me, van havermout, chia zaad, magere franse kwark en whey. Hier deed ik een paar cashew noten en gekruimelde speculoos koekjes overheen. Gains saved.

woensdag-1

Vandaag had ik echt zin in pancakes omdat ik veel pancake towers op Instagram voorbij had zien komen. Dus had ik in plaats van mijn casein fluff een casein pancake voor het slapen. Die pancake bereidde ik met een ei, casein poeder en een beetje kwark en bakte deze met wat kokosolie spray. De ene helft at ik met kwark en blauwe bessen en de andere met wat Lotus speculoos pasta. Speculoos dag vandaag;)

Dit was een voorbeeld van hoe ik over 3 dagen eet. Mijn ontbijt en pre bed maaltijd bereid ik eigenlijk altijd vers, maar van twee van die maaltijden tijdens de dag kook ik er meestal meerderen van. Op die manier is het efficiënt, want anders kost het te veel tijd om elke maaltijd vers te bereiden en als ik niet thuis ben kan het sowieso niet. Mijn maaltijd na de training bereid ik gewoon op de dag zelf want dan kijk ik altijd waar ik op dat moment zin in heb.
Deze 3 dagen zijn dus tijdens mijn ‘offseason’. Als ik op dieet ben bereid ik gewoon 2 dagen per week voor, behalve van mijn ontbijt en pre bed shake, maar varieer ook hier nog groenten, fruit en kruiden zodat het altijd anders smaakt en ik van alle maaltijden kan genieten.
till-1
Mijn blog wil ik met deze tip eindigen: het meest belangrijke punt voor success is consistensie en die krijg je alleen als je doet waarvan je houdt en er blij mee bent – het heeft geen zin naar een ‘perfect dieet’ te streven die je een paar dagen kunt volhouden en dan gek wordt en weer helemaal los gaat. Probeer beter een compromis te maken en je eigen weg te vinden: beter altijd 80% optimaal dan wat tijd 100% en dan weer 0% als jullie snappen wat ik bedoel 😉

Als jullie vragen hebben kunnen jullie altijd contact opnemen via mijn Instagram of Facebook!
Op Instagram Stories post ik ook veel van mijn maaltijden – daar kunnen jullie ook uit inspiratie halen!

Wil je Till blijven volgen? Dat kan via zijn Instagram of Facebook account!


strakke-buik-bijbel-cover

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.