EETDAGBOEKJE VAN SHARON VAN TUIL @SHARONVANTUIL

HET EETDAGBOEKJE VAN @SHARONVANTUIL

Aankomende week ga ik voor jullie een eetdagboek bijhouden.

De afgelopen drie weken heb ik flink vakantie gevierd, maar vanaf deze week ga ik proberen om mijn normale levensstijl weer op te pakken! Dat betekent minder schepijs, minder wijn en meer sporten.

Ik ga een globaal eetdagboek bijhouden en niet alles precies wegen, want anders ga ik te veel op mijn eten focussen en dat wil ik niet. Ik wil gewoon voedingsmiddelen eten waar ik energie van krijg en daarbij  genieten!

 

EETDAGBOEKJE

MAANDAG

10:00

Ik start de dag met mugcake gemaakt van banaan, ei en havermout. Elke dag ontbijt ik met een mugcake, de variatie zit hem in de topping. Soms gooi ik er een eiwitreep doorheen, soms doe ik er wat pindakaas door of stukjes chocola. Een mugcake maak je door 1 banaan, 1 ei en een eetlepel havermout te prakken in een schaaltje. Dit schaaltje plaats je vervolgens in de oven 900 Watt 2,5 minuut. En je ontbijtje is klaar! Toppings vul je dus in naar eigen voorkeur!

12:15

Na een potje squash maak ik een salade van hollandse rauwkost, komkommer, paprika, een plak kaas, een paar plakjes kalkoenfilet, een peer en wat blauwe bessen. Zoals je kunt zien had ik geen zin om moeite te doen om een salade samen te stellen. Maar een salade met plakjes kaas en kalkoenfilet kan ook prima, ook al waren reepjes kip of bijvoorbeeld feta kaas makkelijker geweest.

15:00
Voordat ik ga werken bij de Albert Heijn eet ik als tussendoortje drie rijstwafels, 1 belegd met pindakaas, 1 met twee plakjes kalkoenfilet en 1 met een plak kaas en een tomaat.

19:00
In mijn pauze pak ik een kant-en-klare maaltijd met pasta, gehakt, linzen en spinazie. Als toetje eet ik een bakje aardbeien en een appel.

22:30
Ik ben klaar met werken en in de kantine ligt altijd fruit, dus ik pak nog een lekker appeltje mee!

23:00

Ik kom thuis van werk en Stijn heeft een klein geel zakje m&ms voor me gekocht. Stiekem vind ik dit super lekker!

 

DINSDAG

09:00

Ja, de dag wordt weer begonnen met mugcake! Deze keer met een halve eiwitreep in de smaak cookies er tussendoor. Heerlijk!

11:30

Na skeeleren met een collega maak ik een lekkere tosti van speltbrood met geitenkaas en kalkoenfilet. Ook de lunch verdient soms een toetje, dus ik nam een klein bakje kwark met peer en blauwe bessen.

14:00
In de pauze bij de AH neem ik een appel.

16:15

Ik heb erge trek na werk, dus ik neem twee rijstwafels, belegd met pindakaas en jam.

18:00

Stijn kookt vanavond en ik krijg een lekker wokgerecht! Verschillende soorten paprika, rode ui en kipfiletreepjes worden geserveerd met rijst, (zelfgemaakte!!) komkommersalade en wat kroepoek.

Na het avondeten zeur ik om koekjes, maar die heeft Stijn niet in huis dus die gaat hij ‘bakken’ als ik een uurtje weg ben naar bootcamp!

EETDAGBOEKJE VAN SHARON VAN TUIL @SHARONVANTUIL

20:30

Als ik thuiskom van bootcamp geven, zijn de koekjes ‘gebakken’. 1 koekjes is kwark met pindakaas en de ander is pindakaas met bloem en ei. De ‘koekjes’ smaken verrassend best lekker!

 

WOENSDAG

09:00

Mugcake natuurlijk! Deze keer met pindakaas!

11:45

Na krachttraining en voor werk bij de Appie neem ik een tosti van twee speltbroodje met kipfilet en kaas en een eiwitreep.

16:00

Een appel en een mandarijn pak ik even in de pauze uit de kantine!

18:30

Na het werk rij ik meteen door naar Stijn om vervolgens naar mijn ‘thuisthuis’ te gaan. Stijn heeft het eten klaar als ik aankom, dus dat is weer goed geregeld. We eten courgetti spaghetti met venkel, cherrytomaatjes, pesto en kalkoenfilet! Als toetje een klein bakje kwark.

20:00

Ik heb best wel trek en zoek wat lekkers bij mijn ouders. Ik vind een knopper, deze eet ik met een rijstwafel en aardbeitjes.

22:30

Na tweeënhalf uur heb ik weer trek en ik kies voor een komkommer. Een komkommer bevat nagenoeg geen calorieën en is heel makkelijk te eten!

 

DONDERDAG

09:30

Mugcake (wat een verrassing)

11:00

We zijn in Barneveld wakker geworden en we gaan de Oud Veluwse markt bezoeken. Dit is een traditionele markt in Barneveld in de zomervakantie. We beginnen het bezoekje met een gedeelde brownie en een lekker kopje koffie.

EETDAGBOEKJE VAN SHARON VAN TUIL @SHARONVANTUIL

12:30
Als middageten besluiten we te gaan lunchen bij de Gribus, hier kan je altijd heerlijk eten. Ik neem een waldkornbroodje met gesmolten brie en honing.

14:30

Voordat we naar huis rijden, zie ik een toetje van activia in de koelkast liggen en die eet ik dus even op.

18:00

Een makkelijk gerechtje die ik vaak maak is gewokte courgette met tonijn, tomaat, tomatensaus en gesmolten kaas. Dit gerecht is snel klaar, gezond, hoog in eiwitten en laag in calorieën! Je wokt de courgette met tomaat, voegt een blikje tonijn in water toe met tomatensaus en als topping strooi je er wat geraspte kaas overheen. Heerlijk! Als toetje neem ik een klein beetje kwark.

20:30

Deze avond ga ik van bootcamp geven naar werk bij de Albert Heijn. Ik pak in de kantine een perzik en appel, toch fijn dat er altijd fruit ligt.

22:30

Na het werk neem ik nog even een mandarijntje mee.

 

VRIJDAG

09:00

Yeahhh, alweer mugcake

11:00

Ik ga met een vriendin ontbijten/lunchen/brunchen/iets en ik bestel een dadeltaart. Na een uur heeft Sanne een speltbagel besteld, maar zij eet de bovenkant niet op. Ik eet altijd iedereens eten op, dus ook deze halve speltbagel haha.

14:00

Na legday neem ik een eiwitreep en een peer

16:00

We gaan even koffie drinken bij schoonmoeders en die heeft heerlijke oreo koekjes.

Terwijl ik twee koekjes eet bedenk ik me dat ik een heel gek eetpatroon heb deze dag.

18:00

Voor werk flans ik zelf iets in elkaar. Ik kies voor vegetarisch gehakt met mango, wat paprika, tomaat en geitenkaas. Als toetje klein beetje kwark met blauwe bessen.

Dit gerecht was echt heerlijk en ik wil deze even gaan finetunen om te posten!

22:45

Na werk heb ik ontzettende trek en nadat ik een mueslireep achter de kiezen heb is mijn trek niet over. Ik neem nog een broodje met kaas en kipfilet. Het belangrijkste blijft naar je lichaam luisteren.

 

ZATERDAG

08:00

Voor een zaterdag is dit erg vroeg, maar ik moet in minder dan een uur fris en fruitig klaar staan om bootcamp te geven! Ik ontbijt uiteraard met een mugcake, deze keer met een hele eiwitreep erbij.

11:30

Na bootcamp heb ik trek (huh, waar heb ik dat vaker gelezen). Ik besluit een peer te nemen en weer mijn bed in te duiken.

13:30

Als ik wakker wordt neem ik een tosti, gemaakt van twee speltbroodjes met kaas en kipfilet.

16:00

Een bakje kwark met blauwe bessen.

18:00
Rond zessen beginnen we met een barbecue in Barneveld. Ik neem heerlijke kipstukjes van de barbecue, verschillende salades (waaronder een pastasalade met gerookte kipfiletreepjes en een aardappelsalade) en als toetje een donut.

23:00
Deze avond zit ik met vrienden op het terras in Barneveld en er wordt een grote portie bittergarnituur besteld met kaasstengels. Dus ik schuif een aantal kipnuggets en bitterballen naar binnen.

02:00
We komen ‘s nachts thuis na terras en een kort avondje kroeg en ik zoek thuis in de koelkast nog even iets lekkers. Stiekem hoopte ik op zelfgemaakte kwarktaart van moeders, maar de kiprollade die ik vond smaakte ook heel lekker.

 

ZONDAG

10:30

Ik wilde een keer iets anders dan mugcake ontbijten, dus ik besloot pannenkoeken te maken van havermout, ei en banaan. De combinatie tussen de pan en de gekke bakboter van mijn ouders was geen succes. Dus de helft van mijn gemengde goedje werd roerpannekoek en van de andere helft maakte ik toch een mugcake, hahaha.

14:00
Op de terugweg van Barneveld naar Nijmegen, nemen Stijn en ik een tussenstop in Wijchen om even heerlijk te lunchen bij zaal4! Ik neem maisbrood met gebakken champignons en kaas en Stijn neemt meergranenbrood met geitenkaas, rode biet en mandarijn. We delen beide broodjes!

EETDAGBOEKJE VAN SHARON VAN TUIL @SHARONVANTUIL

16:00

Tijdens de eredivisie smikkel ik wat stukjes galiameloen weg.

18:30

Half zeven is deze keer een goede tijd om te eten, want anderhalf uur later moet ik klaarstaan op de squashbaan. Het recept van vrijdag heb ik opnieuw gemaakt, maar dan lekkerder! Deze keer met mager rundergehakt, mango, paprika, geitenkaas, zelfgemaakte chilisaus en rijst. Ik wilde hiervan het recept uitschrijven en foto’s erbij maken, maar ik was mijn fotocamera vergeten. Snel weer opnieuw maken dus!

Wil je meer weten over mijn eetdagboek? Mijn instastories op @sharonvantuil gaan meestal over wat ik in mijn mondje naar binnen schuif!

Receptjes van mij ontdekken? Kijk dan op www.levenstuil.nl

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.