Eetdagboekje Renate van Get Out Of Your Fatsuit!

Het liefst ga ik drie keer per week uit eten en dat compenseer ik de rest van de week. Nu al helemaal, want eind december vlieg ik naar Bangkok (33 graden!) dus moet ik in bikini. Super leuk en ik kan niet wachten! Zon! Reizen! Daardoor let ik nu wel wat beter op.  Ik zorg dat mijn energiebalans negatief is en als het goed is ga ik dan wel een kilootje lichter het vliegtuig in.

Maandag

IMG_9493Ik ontbijt bijna altijd met havermout. Nu het zo koud buiten is vind ik het fijn dat het zo lekker warm is.  Daarnaast heb ik ’s ochtends echt honger en dan vind ik het fijn om wat te kunnen eten wat echt vullend is. Ik neem altijd 50 gram havermout, maak het aan met water in een pannetje. Vandaag met een banaan erbij.  Ik ben al vroeg op kantoor en drink daar een koffie. Dan heb ik een camera interview in Antwerpen en drink bij de klant een latte macchiato. Rond 13.00 uur ben ik weer op kantoor en daar eet ik een salade van spinazie, een halve avocado, een gele paprika, een tomaat, een gekookt ei en ik doe er ongeveer een eetlepel olijfolie overheen. Beetje peper en zout; super lekker!

Zondags had ik bezoek en daarvoor maakte ik een zoet bakseltje van speltmeel, rozijnen en cranberries. Hier had ik nog een plak van over en dat eet ik als tussendoortje. Verder staat er een grote bak met (chocolade) pepernoten op kantoor. Ik kan hier niet van afblijven en neem er een handje van.

Als avondeten eet ik een biefstukje van 125 gram, gebakken in boter met daarbij champignons, ui en courgette. Ik eet denk ik 1-2 keer per week vlees en ik kan daar soms dus echt ZO veel zin in hebben! In de avond doe ik crossfit en een uurtje hot yoga.

 

Dinsdag

IMG_9502Ik ontbijt weer met 50 gram havermout en een appeltje. Ik heb de hele dag afspraken, dus het komt aan op de meal-prep. In vijf minuutjes fix ik in de ochtend alvast mijn lunch, terwijl de havermout staat te pruttelen. Hoezo kost gezond eten meer tijd? Ik lunch met verse spinazie, een halve avocado, een tomaatje en een blikje tonijn (op water).  Dit gaat gewoon in een plastic bakje en eet ik in de auto tussen mijn afspraken door op. Als snack neem ik een mandarijntje.

’s Avonds maak ik groentes uit de oven. Ik ben daar zo’n fan van! Echt alles wat je de oven in schuift met wat ui, knoflook, zeezout is lekker. Deze keer de regenboogwortelmix van de AH, met cherrytomaatjes en knoflook. Ik bak een stuk kabeljauw erbij.  Terwijl de groentes in de oven staan, pik ik wat kaapse goudbesjes, beetje citrus achtig fruit. Als de groentes klaar zijn druppel ik er wat balsamico over. Mijn bezoek drinkt een glas wijn, ik doe een glas mee en ik prik bij hem wat aardappeltjes van zijn bord.

 

Woensdag

IMG_9525

Het ontbijt is echt het saaiste in dit eetdagboek want dat is echt iedere dag hetzelfde. 50 gram havermout in een pannetje met wat water. Als topping vandaag een banaan, kaneel en voor het mini beetje variatie cacao nibs.

Ik werk in de ochtend thuis en drink veel thee. Ik vind de chai thee van Zonnatura echt heel lekker nu het herfst is. Als tussendoortje eet ik een stuk kwarkbrood, een variatie op het recept van PuurSuzanne.

Voor ik het weet is het tijd om te vertrekken naar een afspraak, heb ik honger en eigenlijk ineens geen tijd meer, dus eet ik 400 gram magere kwark. Super snelle fix. Ik meng het met wat kaneel en speculaaskruiden.

Rond etenstijd ben ik weer thuis en bak dan een stuk zalm met daarbij flink wat groentes. Een zakje champignon roerbak mix en een paprika. Als ‘sausje’ neem ik 100 gram huttenkase met chilipeper.

Dan ga ik sporten; ik doe een uurtje krachttraining en een half uur hang ik aan de TRX. Als ik thuis kom neem ik nog een chocolade eiwitshake van Natural Health Breda.

Verder drink ik iedere dag liters water! En veel (kruiden) thee. Ik neem altijd gewoon een fles water mee en die moet zeker twee keer op.

Dat was ‘m!

Liefs, Renate

Wil je Renate blijven volgen? Dat kan via haar Instagram of haar website www.getoutofyourfatsuit.nl 


strakke-buik-bijbel-cover (1)

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.