Afvallen en onze struggles.. een open en eerlijk gesprek!

Afvallen en meer liefde voor je lichaam voelen, is dat makkelijk? Voor ons vieren niet. Het was en is een lange weg geweest, maar wat zijn we blij dat we dit hebben gedaan. We zijn allemaal altijd open en eerlijk geweest over onze struggles en we zien enorm veel mensen met dezelfde problemen worstelen. 

Daarom gaan we donderdag 15 april om 19.00 uur live op Instagram om andere mensen te laten weten dat niemand hier alleen in is. Eetbuien, eetstoornissen, balans, voeding, zelfliefde, motivatie, dat en nog veel meer gaat aan bod komen. 

Vandaag gaan we iedereen even voorstellen en donderdag kun je dus mee kijken met ons LIVE gesprek via Instagram waarbij we dieper ingaan op alles.

Jacinta

 

Ik ben zo blij dat ik eindelijk met foto’s de boodschap kan laten zien die ik al tijden probeerde over te brengen. Een innerlijke transformatie is nou eenmaal moeilijk over te brengen op beeld. Jammer want deze is zoveel mooier en belangrijker dan de uiterlijke. Jezelf accepteren wanneer je niet blij bent met wat je in de spiegel ziet is moeilijk… heel moeilijk! Wie herkent deze leugen? “Ik ga eerst even snel een paar kilo afvallen en daarna doe ik het op de gezonde manier!” STOP HIERMEE!! Er is geen quick win, je lichaam op lange termijn veranderen kost tijd!

Toen ik wat was aangekomen wilde ik kosten wat kost terug naar mij oude shape. Ik waardeerde mijn huidige shape niet omdat ik obsessed was met hoe ik er daarvoor uitzag. Ik probeerde crash dieet na crash dieet maar het enige dat het opleverde waren extra kilo’s, heel veel frustratie en verdriet. Ik wist het stiekem wel maar ik vond het zo ontzettend eng om het diëten los te laten en mezelf te accepteren omdat ik als de dood was dat ik nóg meer zou aankomen als ik het op de gezonde manier zou proberen.

Maar OMG wat ben ik blij dat ik het toch een kans heb gegeven!! Begin 2019 kwam ik mijn angsten onder ogen, ik durfde mezelf te accepteren op mijn allerzwaarst. Ik woog 100 kilo maar toch lukte het me om naar mezelf te kijken zonder oordeel. Deze mindset verandering bleek de sleutel naar een gezond en gelukkig lichaam van binnen én van buiten! Ik weeg mezelf niet meer, ik volg geen streng dieet, ik leg mezelf geen extreme workout schema’s  op.. ik leef gewoon gezond en in balans! En begrijp me niet verkeerd, balans betekent niet perfect. Balans betekent de mogelijkheid om te bewegen of stil te blijven staan zonder te vallen. Ik wiebel soms nog steeds, tuurlijk heb ik offdays maar dat is ok! Het maakt me geen loser of een quitter, het maakt me human. Ik zie het eigenlijk als een alarmbel, dat ik even de tijd moet nemen om echt na te gaan wat er aan de hand is. Tijd om een stapje terug te nemen en extra lief voor mezelf te zijn. Haal jezelf alsjeblieft niet naar beneden wanneer je een baaldag hebt! Heb begrip voor jezelf en krabbel weer omhoog!

2019 was voor mij een prachtige reis met ups en downs. Het leerde me vele lessen, de belangrijkste daarvan is dat geluk een keuze is! Je bent de regisseur van je eigen leven; neem verantwoordelijkheid, vecht voor je doelen, laat angst je niet in de weg staan en neem het leven niet voor lief.. Daar is het veel te mooi voor! <3

 

Cynthia

cynthia houben gymjunkie lifestyle plan

Instagram: @cynthiahouben_

Al vanaf mijn 13e was ik bezig met diëten. Mijn lichaam vond ik nooit goed genoeg en ik haatte het om naar mezelf te kijken in de spiegel. Ik deed me heel zelfverzekerd voor naar de buitenwereld, maar ik huilde bijna dagelijks. Ik heb alle strenge diëten geprobeerd en ontwikkelde eetstoornissen. Zo heb ik maar 46 kilo gewogen ( ik ben 1.68m ) maar ook 80 kilo. Ik heb periodes gehad waarbij ik niks at en periodes waarbij ik elke dag eetbuien had en veel heb overgeven. Vreselijk ongezond en mijn lichaam ( en eigenwaarde) maakt ik helemaal kapot.

Ik heb diabetes type 1 en de ziekte van Lyme, toen de dokters me vertelden dat ik de 30 niet zou halen als ik zo doorging ging de knop nog steeds niet om. Eerlijk gezegd vond ik het niet eens erg. Tijdens een hele zware depressie kwam ik in aanraking met de wet van aantrekking en toen veranderde alles. De knop ging om en ik stopte met diëten, ik ontwikkelde mijn eigen lifestyle plan, wat dus geen dieet meer was maar een nieuwe levensstijl. Ik viel 20 kilo af, kwam van mijn eetstoornissen af en werd een positief meisje dat weer zin had in het leven. En bovenal, ik genoot weer van eten en ik vond het heerlijk om te sporten.

Als jij dit herkent, weet dan dat je zoveel meer bent dan het getal op de weegschaal. Je bent uniek en je lichaam is juist prachtig! Het werkt vóór jou als je er liefde aan geeft. Haat je je lichaam? Dan gaat het tegen je werken.

Mijn journey ging met vallen en opstaan en dat heb ik altijd gedeeld met mijn volgers. Het is niet altijd makkelijk, maar ik vond het leven met eetstoornissen al helemaal niet makkelijk en leuk. Dus dan was de keuze toch snel gemaakt om er echt 100% voor te gaan. Ik ben wel 100 keer gevallen maar stond elke keer weer op.

Lijkt me leuk als je er donderdag bij bent om ons gesprek LIVE te volgen! We gaan dieper op alles in en beantwoorden jullie vragen.

Yvonne 

Instagram: @yvonnevanhaastregt

Na een periode van fanatiek turnen in mijn tienerjaren, stopte ik op mijn 16e en begon langzaam ook mijn lichaam te veranderen.

Mijn voeding bleef hetzelfde, begon alcohol te drinken en had opeens veel minder beweging. Dit zorgde ervoor dat mijn lichaam veranderde en ik niet meer dat sportieve lichaam had wat ik gewend was. Hier voelde ik mij totaal niet comfortabel bij en langzaam kwam het verlangen om ‘dunner’ te zijn. Ik was super onzeker en dit werd mijn drive om af te vallen.

Wat begon met onschuldige veranderingen in voeding, resulteerde in obsessief kcal tellen, mezelf uithongeren, iedere dag sporten en best wel wat zelfhaat. Mijn lichaam veranderde, maar zag ik zelf totaal niet. Tot ik veel te dun werd en mijn energielevel extreem daalde. Ik was niet meer het sociaal gezellige persoon, had nergens zin in en dacht continue aan voeding.

Met vallen en opstaan werd dit beter, maar ook de jaren erna waren nog steeds niet gezond. Mijn lijf had weer een ‘gezonder’ gewicht, maar in mijn hoofd speelde nog steeds de eetstoornis. Ik was continu gericht op hoe ik eruitzag en nooit tevreden. Ik ontwikkelde orthorexia, een obsessie met fitness en heb alle diëten wel geprobeerd. Tot mijn gezondheid nog meer ging tegenwerken en ik niet anders kon dan veranderen.. Meer rust & balans was alles dat ik nodig had. Ik vertel je graag de details en hoe dit verder is verlopen 🙂

Lotte

fit met lotte lotte corijn afvallen

Instagram: @fitmetlotte_

Ik begon mijn reis op 130 kilo. We zijn nu iets langer dan een jaar verder en ik ben 50 kilo kwijt. Ik heb mij altijd ‘dik’ gevoeld. ALTIJD. De conclusie is dat het in eerste instantie nooit om mijn gewicht ging. Mijn gevoel ging veel dieper.

En toch heb ik flinke stappen gemaakt. Ik voel mij een stuk zekerder. In ben in het algemeen een veel gelukkiger mens dan vroeger. Maar dat komt écht niet alleen omdat ik 50 kg ben afgevallen. Dit komt ook, omdat ik er bewust mee bezig ben. Ik mijn hoofd de tijd gun om mee te veranderen.

Er zijn zoveel onzekerheden nog in mij . Ik probeer me er niet door te laten leiden, maar ook dit is lastig. Er zijn veel dingen die ik tot op heden nog lastig vind.

Maar, wat ik wil zeggen: houd voor jezelf niet de illusie gaande dat afvallen alles oplost. Houd je niet alleen bezig met het getalletje op de weegschaal, maar zorg ook dat je persoonlijk groeit.

Donderdag 19.00 uur kun je ons gesprek volgen via Instagram LIVE! Lijkt ons leuk je daar te zien :). 
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.