wintertijd challenge spieren voor spieren viggo severijns zwembad de wisselaar

DE WINTERTIJD CHALLENGE: HELP KINDEREN MET EEN SPIERZIEKTE

Viggo Severijns uit Tilburg is 12 jaar oud en heeft een spierziekte genaamd Duchenne. Toen hij anderhalf was merkte zijn moeder op dat zijn motoriek niet in orde was. Na een jaar van onderzoeken kwam de uitslag: Duchenne..

Hij is heel erg bewust van wat de ziekte met hem doet. Als hij iemand in een rolstoel ziet die niet meer kan bewegen dan zegt hij weleens: “zo word ik ook”. Zijn vader vertelt dat hij heeft gelezen over zijn ziekte en zich er ook van bewust is dat hij jong zal sterven. 

Zijn ouders doen er alles aan om hem in de tijd die hij heeft ‘voor honderd jaar te laten leven’. Hij zegt: “ik ben dan wel ziek, maar daardoor mag ik ook leuke dingen doen.” Hij zamelt als ambassadeur van Spieren voor Spieren geld in om onderzoek te doen naar zijn ziekte en die van andere kinderen met spierziektes.

Lees hier het hele verhaal van Viggo.

 

DE WINTERTIJD CHALLENGE

In de nacht dat de wintertijd ingaat worden er elk jaar opnieuw evenementen georganiseerd. Het doel hiervan is om voor kinderen met een spierziekte zoveel mogelijk geld op te halen. Dit jaar wordt het opgehaalde geld besteed aan het “spieren voor spieren kindercentrum” in Utrecht. Ze gaan het centrum uitbreiden zodat er sneller en beter onderzoek gedaan kan worden naar kinderspierziekten en de behandelingen die nodig zijn.

Zwembad De Wisselaar doet dit jaar alweer voor het 5e jaar mee. Dit jaar heeft het zwembad ook weer een sportief en uitdagend programma georganiseerd. Het evenement is in de avond en nacht van 28 op 29 oktober 2017.

HET PROGRAMMA:
  • 22:00 – 22:45 Aqua’Joggen
  • 23:00 – 23:45 Aqua’Zumba
  • 00:00 – 01:30 Aqua’Bootcamp
  • 02:00 – 03:00 Banenzwemmen

Het kost €15,00 om mee te doen. Je kan aan alles deelnemen als je dat zou willen, maar meedoen aan één van de onderdelen dat kan natuurlijk ook gewoon!

Zijn mensen niet in staat om deze avond/nacht te sporten, maar willen ze het goede doel wel steunen dan kunnen ze ook een donatie geven.

Hier kan je jezelf inschrijven en/of doneren.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.