DE WET VAN AANTREKKING

Heb jij enig idee wat De Wet van Aantrekking is en wat het voor jou kan doen? Wij praten er vaak over en passen het dagelijks toe in ons leven om onze dromen waar te maken en het leven te creëren wat we willen. Dat kan jij ook!

De Wet van de Aantrekkingskracht heb ik altijd super interessant gevonden, maar in het begin vond ik het een beetje vaag en zweverig. Ik had de film The Secret gekeken op Netflix en daarin werd gezegd: “Just visualize whatever you want, and it will come to you” ‘Ahja juist..’, dacht ik. ‘Sure.. HOE kan dat nou?’. Toch bleef het knagen en het trok op de een of andere manier mijn aandacht. Ik wilde er meer over te weten komen en kocht het boek: De Wet van Aantrekking. Ik begon filmpjes, boeken en teksten te lezen erover.

Een aantal jaar later na een aantal depressies en een burn-out, begin ik de wet van de aantrekking steeds beter te begrijpen. Zo wazig en zweverig is het helemaal niet. Het wordt vaak zweverig uitgelegd. Ik ga het proberen op een normale manier uit te leggen, hoe de wet van aantrekking werkt. De wet is misschien niet zo eenvoudig toe te passen als velen doen geloven, maar hoe meer kennis jij tot je neemt erover, hoe makkelijker het je af zal gaan.

WAT IS DE WET VAN AANTREKKING?

Alles in het universum is trilling, daar zijn alle wetenschappers het inmiddels over eens. Deze trilling is natuurkundig meetbaar. En er is een wet van resonantie. Dat wil zeggen, dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Trillingen noemen we ook wel frequenties. Door de radio op een bepaalde zender te zetten, zendt deze een frequentie uit. Het radiostation zendt eveneens op deze frequentie uit en zo ontmoeten de frequenties elkaar en kun jij naar de muziek luisteren waar je voor kiest.


WOORDEN, GEDACHTES EN EMOTIES HEBBEN ALLEMAAL EEN EIGEN TRGILLINGSFREQUENTIE.

Dus alles wat jij uitzendt resoneert met gelijksoortige woorden, gedachten en emoties in je omgeving. En dat trek je dan naar je toe. Je huidige situatie is de som van al je gedachten, woorden en emoties uit het verleden. Want dat heb je naar je toe getrokken, bewust maar meestal onbewust. Dit betekent namelijk dat je je leven zelf in de hand hebt…

“Gedachten worden acties, acties worden gewoontes, gewoontes worden karakter en karakter vormt onze missie. Het leven bestaat slechts uit 20% van wat we meemaken en voor 80% hoe we daarop reageren.”

HOE PAS JE DEZE WET DAN TOE?

Er is veel gezegd en geschreven over de Wet van de Aantrekkingskracht. Een aantal tips die gegeven worden zijn:

  • Vertel het universum wat je in jouw leven wilt (denk na over wat je wilt en ‘breng dit de wereld in’. Schrijf op wat je wilt, wees je er dagelijks bewust van en vertel het aan de mensen om je heen).
  • Visualiseer wat je wilt (maak een vision-board, geniet van je dagdromen, probeer te voelen hoe je je voelt als je hebt wat je wilt).
  • Vertrouw het universum (vertrouw op jezelf, zorg ervoor dat je erop vertrouwt dat jij dingen kunt bereiken. Heb je geen vertrouwen in jezelf? Zorg dat je vertrouwen krijgt. Lees, studeer, doe een cursus zelfvertrouwen, etc.).
  • Zend de juiste trillingen het universum in (wat je geeft krijg je terug. Ben je blij? Dan trek je blije mensen aan. Ben je boos? Dan is de kans groot dat je ruzie krijgt op straat, of een boze blik. Heb je negatieve gedachten en gaat er iets mis vandaag? Dan ervaar je de rest van de dag vaak ook negatief. Geloof je in jezelf, heb je een duidelijk doel en draag je dit ook uit? Dan trek jij mensen aan die ook in zichzelf geloven en die jou kunnen helpen om je doel te bereiken).
WAAROM WERKT DE WET VAN AANTREKKING?

De beste manier om een doel te bereiken is het dagelijks nemen van kleine stappen richting dat doel. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Als je iets wilt bereiken moet je (bijna) dagelijks actie ondernemen. Dit is ook precies de reden waarom de wet van de aantrekkingskracht zo goed werkt; focussen op kleine stappen leidt tot groot resultaat.

Als je de dag begint met na te denken over wat je wilt en ook gelooft dat je dit kunt bereiken, ben je gefocust op je doel. Je gaat hierdoor kleine stappen ondernemen richting dat doel. Deze stappen lijken misschien klein, maar nogmaals; het uiteindelijke resultaat is groot.

Een online lifestyle coach zijn en dat fulltime doen leek voor mij een enorme stap. Ik wist helemaal niet hoe dat moest, waar ik moest beginnen, wat nodig was voor succes. Door dagelijks te beseffen dat dit écht is wat ik wil, was ik gemotiveerd en gefocust om kleine stappen te nemen. Ik bekeek YouTube filmpjes, ging blogs schrijven, las boeken en liet me inspireren door anderen.

HOE WERKT DEZE WET VOOR JOU?

De Wet van de Aantrekkingskracht werkt ALTIJD, 24/7, heel je leven lang. Het werkt dus onophoudelijk. Want alles wat je doet, denkt en uitstraalt, krijg je terug omdat het als een spiegel werkt. Stuur dus positieve energie het universum in en zie wat je terugkrijgt! Je emoties zijn van belang en de factoren die bepalen of je je dromen succesvol manifesteert. Zorg dus voor een hoge frequentie: benader alles met een positieve mindset, doe dingen waarbij je een goed gevoel krijgt, en straal dat uit naar je omgeving.

Je kan de resultaten van je inspanningen verbeteren, als je jezelf bewust bent van je intentie. Wat is de basis van je drang om te willen wat je wilt? Wil je waardering ontvangen uit je omgeving? Is er iets wat je aan jezelf wilt bewijzen? Wil je wellicht van betekenis zijn voor anderen? Stel jezelf altijd vragen, want dit is van groot belang om je werkelijke intentie te achterhalen. Meditatie is een goede hulpbron om achterhalen wat je echte intentie is diep vanbinnen en dat maakt je bewustzijn groter.

Focus op wat je wilt en niet op wat je niet wilt en blijf leren over de wet van aantrekking om het beter te gaan beheersen en het voor je te laten werken. Als ik het kan, kan jij het ook!

Ik heb het voorheen nooit bewust gedaan, maar als ik nu terugdenk, wel onbewust. Veel van mijn doelen had ik al jaren in mijn hoofd zitten. Omdat ik niet geloofde in mezelf en mijn doelen niet helder (op papier) had, kwam ik geen stap verder. Nu heb ik het gevoel dat ik mijn leven onder controle heb. Ik geef richting aan mijn leven. Ik sta zelf aan het stuur.

UNIEKE KANS

Wil jij leren hoe je de wet van aantrekking bewust gebruikt en je droomleven hiermee manifesteert? Cynthia is er klaar voor om met jullie NEXT LEVEL te gaan, ben jij dat ook? Dan is dit 30 dagen programma perfect voor jou! Het is geschikt voor ieder persoon. KLIK HIER voor meer info.

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.