transformatie luca

DE TRANSFORMATIE VAN LUCA

Hoi allemaal!

Cynthia vroeg mij of ik mijn verhaal wilde delen, zelf vind ik dit best spannend om te doen, maar ik het besloten dat ik het toch wil delen omdat ik hiermee anderen wil inspireren.

Voordat ik mijn verhaal ga vertellen zal ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Luca, ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Deventer.

succesverhaal luca
HOE IS HET BEGONNEN?

Het is allemaal een beetje begonnen rond de zomer in 2015. Toen ging ik mij steeds meer verdiepen in gezonde voeding en ben ik wat meer gaan sporten. Op dat moment tenniste ik nog en ben ik daarnaast cardio gaan doen in de sportschool. Dit ging allemaal goed totdat ik te horen kreeg dat ik geopereerd moest worden aan mijn enkel in december dat jaar. Hoe dichterbij dat kwam hoe meer ik mijn motivatie verloor, dit omdat ik daarna 1,5 maand in het gips moest en toch niks kon doen. Ik zou dus toch wel aankomen (dacht ik) en de laatste twee maanden voor mijn operatie heb ik dus niet meer echt wat gedaan.

Na mijn operatie heb ik dus 1,5 maand in het gips gezeten en daarna nog ongeveer een maand moeten herstellen. Niet echt gesport dus. Dit heb ik na 2,5 maand weer rustig aan op moeten bouwen. Zoals op de foto te zien is was mijn linker kuit heel erg afgezwakt, dit moest ik dus eerst weer rustig gaan aansterken voordat ik weer meer mocht gaan doen.

succesverhaal luca

EN TOEN VERDER

Ik ben nooit echt dik geweest, maar ik werd gewoon niet vrolijk van mijn spiegelbeeld en zat niet lekker in mijn vel. Ik besloot hier dus echt wat aan te gaan doen. Vanaf dat moment ben ik ook echt begonnen met krachttraining en ben ik een gezondere levensstijl gaan aanhouden. Informatie zocht ik vooral op internet. Gymjunkies heeft hier een groot aandeel in gehad qua sport, voeding en mindset. Tegenwoordig zie je op internet veel dingen langs komen. Zelf had ik nooit verwacht dat ik zo ver zou komen en echt ook zo veel verschil zou gaan zien.

Vanaf de zomer in 2016 ben ik ook groepslessen gaan volgen, namelijk body combat en body attack. Vriendinnen van mij vroegen mij een keer mee en na de eerste les was ik al om. Het is een combinatie van kracht en cardio en na een uur voel ik me echt zo energiek en voldaan. Dit heb ik denk ik een half jaar 2 of 3 keer per week gedaan, daarnaast liep ik hard en wandelde ik veel. Qua voeding ben ik in het begin heel streng geweest voor mezelf maar later heb ik hierin de balans gevonden. Ik ben niet te streng voor mezelf, omdat ik denk dat je ook gewoon moet kunnen genieten. Wel moet ik goed opletten wat ik eet omdat ik het prikkelbare darm syndroom heb en een koemelk allergie. Maar hierin zijn genoeg alternatieven te vinden.

succesverhaal luca

HOE DOE IK DAT NU?

Doordat ik de krachttraining toch wel heel erg miste ben ik dit toch weer gaan doen. Momenteel probeer ik 2x per week body attack te volgen en 2x per week krachttraining te doen. Ik ben sinds mijn operatie heel erg vooruitgegaan. Qua gewicht op de foto’s scheelt het misschien 4 á 5 kilo, maar zoals je kan zien zegt gewicht niet zo veel. Vooral niet als je aan krachttraining doet.

In het begin heb ik mijn voeding bijgehouden in Myfitnesspall. Dit doe ik af en toe nog wel om weer even inzicht te krijgen in wat ik eet, maar het meeste doe ik toch gewoon op gevoel. Wanneer ik ergens zin in heb dan eet ik dat. Balans is hierin erg belangrijk.

Motivatie om naar de sportschool te gaan heb ik (bijna) altijd wel. Wat ik doe vind ik heel leuk en dat is naar mijn idee belangrijk. Doordat ik het leuk vind zie ik het niet als moeten en ga ik makkelijk. Zoek iets waar jij goed in bent en waar jij je prettig bij voelt. Als je dat hebt gevonden dan is het ook niet moeilijk om te gaan want dan ga je met plezier sporten.

Volg je ons op Instagram en Facebook?

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.