20 aug CHOCOLADE MUGCAKE
Chocolade mugcake, vast niet het meest originele recept maar wel erg lekker! Deze cake is eiwitrijk en in principe suikervrij. Voor Linda een perfecte start van de dag. Voor wie Linda al een tijdje volgt weet dat zij doordeweeks vrijwel altijd ontbijt met havermoutpap en in het weekend vaak met pannenkoeken of wafels. Nu met het thuiswerken wil ze doordeweeks nog weleens een ander ontbijtje nemen dan havermoutpap. En zo kwam zij op het idee voor een gezonde chocolade mugcake.
Vrouwen en chocolade.. het blijft een bijzondere combinatie. Chocolade is voor mij iets wat ik echt niet kan laten staan en waar ik dan ook bijna dagelijks van geniet. En zolang dit met mate is, past dit prima in een gezonde leefstijl. Zeker omdat ik de rest van de dag zorg voor voedzame maaltijden met een mooie balans in koolhydraten, eiwitten en vetten en natuurlijk de vitamines niet te vergeten. Maar waarom niet een voedzame maaltijd als het ontbijt combineren met een stukje chocolade? Dat is toch het beste van twee werelden samen?
In dit recept heb ik gebruik gemaakt van eiwitpoeder in de smaak snickers. Hierdoor kom je op ongeveer 25 gram eiwitten per portie. Je kunt de eiwitpoeder ook prima vervangen voor bloem. In dit recept voeg ik ook 2 blokjes pure chocolade toe. Dit smelt heerlijk aan de binnenkant, waardoor het nog een beetje plakkerig is als je de cake gaat eten. Kortom deze mugcake kwam als perfect uit de magnetron en geserveerd met een lepeltje kwark, wat pindakaas en rood fruit was dit een heerlijk ontbijt. Een feestje om van te mogen eten.
En wil je na deze chocolade mugcake nog een heerlijk ontbijtje met chocolade proberen, ga dan voor deze gebakken snickers havermout. Ideaal als mealprep op drukke dagen/ochtenden.
Wat heb ik nodig?
- 50 gram skyr (of magere kwark)
- 1 ei
- 15 gram bloem
- 10 gram eiwitpoeder
- 2 tl cacaopoeder
- ¼ tl bakpoeder
- 2 blokjes pure chocolade (10 gram)
Bereiding:
- Klop het ei los en roer de kwark er doorheen.
- Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en roer tot een glad beslag.
- Hak de chocolade grof/fijn en roer door het beslag. Voeg eventueel nog wat zoetstof (caloriearm) naar keuze toe.
- Stort het beslag in een magnetron bestendige kom of mok (ik heb deze eerst licht ingevet). En bak de mugcake in ongeveer 2 minuten gaar.
- Controleer met een prikkertje of je mugcake goed gaar is. Je kan de mugcake direct uit de kom of mok eten, maar ik stortte het op een bordje en serveerde het op die manier met toppings naar keuze.
Voedingwaarde (per mugcake excl. toppings)
280 calorieën – 24 gram eiwitten – 19 gram koolhydraten – 11 gram vetten.
Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.
Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je dit ontbijtje toevoegen!
Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!
[lifestyle-widget]
No Comments