asperge recept

ASPERGE-RÖSTI RONDJES

Yes, het is weer aspergetijd! Ik heb het vezelrijke en caloriearme ‘witte goud’ in een iets ander jasje gestoken dan de klassieke gekookte asperges met aardappelen, ham/zalm en sausje. Dit keer maakte ik er namelijk asperge-rösti rondjes van. Net wat sneller klaar en ook erg lekker!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gr asperges
  • 200 gr voorgekookte minikrieltjes
  • 150 gr beenhamblokjes
  • 40-50 gr tarwemeel/bloem
  • 2 eieren
  • peterselie en bieslook naar smaak (mag ook gedroogd zijn)
  • boter om in te bakken


Bereiding

Snijd het onderste harde stukje van de asperges af (ongeveer 3 cm.) en schil ze met een dunschiller. Ik doe dat altijd 2 keer, zodat ik zeker weet dat ze goed geschild zijn. Vervolgens snijd je de asperges met een mes goed fijn. Maal de krieltjes in een foodprocessor of snijd ze ook met een mes fijn. Mix in een kom de eieren met de meel/bloem en doe hier de asperges, krieltjes en beenhamblokjes bij. Even goed mengen en eventueel nog wat peterselie en bieslook naar smaak toevoegen. Maak een koekenpan met boter erin goed warm. Schep kleine bergjes van het mengsel in de pan en druk ze een beetje plat. Bak ze daarna op niet te hoog vuur in ongeveer 5 minuten (in totaal) aan beide kanten goudbruin en gaar.

Je kunt de asperge-rösti rondjes zo ook al eten, maar er eventueel ook een boter- of aspergesausje bij eten. Of maak zelf een skinny kaassausje van kookzuivel 7% en jonge kaas.

 

Voedingswaarden per persoon
Calorieën 439
Koolhydraten 37 gr
Eiwitten 30 gr
Vetten 19 gr
Vezels 12 gr

 

Tag ons in je foto’s op instagram en vergeet niet de hashtag #gymjunkiesnl te gebruiken!
Instagram @svl.89 & @gymjunkies_nl

Wil je graag hulp met je voeding en/of trainingen? Lees de succesverhalen, bekijk de opties of stuur een mailtje naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie :). 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.