11 mei ASPERGE-RÖSTI RONDJES
Yes, het is weer aspergetijd! Ik heb het vezelrijke en caloriearme ‘witte goud’ in een iets ander jasje gestoken dan de klassieke gekookte asperges met aardappelen, ham/zalm en sausje. Dit keer maakte ik er namelijk asperge-rösti rondjes van. Net wat sneller klaar en ook erg lekker!
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gr asperges
- 200 gr voorgekookte minikrieltjes
- 150 gr beenhamblokjes
- 40-50 gr tarwemeel/bloem
- 2 eieren
- peterselie en bieslook naar smaak (mag ook gedroogd zijn)
- boter om in te bakken
Bereiding
Snijd het onderste harde stukje van de asperges af (ongeveer 3 cm.) en schil ze met een dunschiller. Ik doe dat altijd 2 keer, zodat ik zeker weet dat ze goed geschild zijn. Vervolgens snijd je de asperges met een mes goed fijn. Maal de krieltjes in een foodprocessor of snijd ze ook met een mes fijn. Mix in een kom de eieren met de meel/bloem en doe hier de asperges, krieltjes en beenhamblokjes bij. Even goed mengen en eventueel nog wat peterselie en bieslook naar smaak toevoegen. Maak een koekenpan met boter erin goed warm. Schep kleine bergjes van het mengsel in de pan en druk ze een beetje plat. Bak ze daarna op niet te hoog vuur in ongeveer 5 minuten (in totaal) aan beide kanten goudbruin en gaar.
Je kunt de asperge-rösti rondjes zo ook al eten, maar er eventueel ook een boter- of aspergesausje bij eten. Of maak zelf een skinny kaassausje van kookzuivel 7% en jonge kaas.
Voedingswaarden per persoon | |
Calorieën | 439 |
Koolhydraten | 37 gr |
Eiwitten | 30 gr |
Vetten | 19 gr |
Vezels | 12 gr |
Tag ons in je foto’s op instagram en vergeet niet de hashtag #gymjunkiesnl te gebruiken!
Instagram @svl.89 & @gymjunkies_nl
Wil je graag hulp met je voeding en/of trainingen? Lees de succesverhalen, bekijk de opties of stuur een mailtje naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie :).
No Comments