verse courgette pesto soep recept gezond

COURGETTE PESTO SOEP

Wat is er nou lekkerder met deze koude dagen, dan een vers gemaakte soep? Hier vind je het recept van een makkelijk te bereiden courgette-pesto soep waarvan je zeker weten geen genoeg kunt krijgen.

 

verse courgette pesto soep recept gezond

WAT HEB JE NODIG?
[voor 3 porties]
  • 800 gram courgette (3 middelgrote)
  • 1 grote gele ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 ml gekookt water (ongeveer)
  • 1,5 el groene pesto
  • 15 gram Parmezaanse kaas (flakes)
  • handje pijnboompitten
  • 1 el (olijf/kokos)olie

Extra:

  • staafmixer (of blender)

 

HOE MAAK JE HET?
  1. Snijd de courgette in stukken en snijd de ui.
  2. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui met knoflook.
  3. Voeg de courgette toe en roer even door. Voeg 2 bouillon blokjes toe en het gekookte water. De courgette moet net onder water staan, dus kijk even of je meer of minder water nodig hebt.
  4. Wanneer de courgette zacht is geworden kan je de soep pureren met de staafmixer.
  5. Voeg nu de pesto toe en roer door de soep. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
  6. Verhit een koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn geworden.
  7. Verdeel de soep over de kommetjes en strooi daarover de Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De flakes smelten lekker in de soep en de pijnboompitten zorgen voor een bite!

Ik had een kommetje soep meegenomen in een bakje naar mijn werk. Houd de kaas en pijnboompitten dan even apart. Voeg ze pas toe als je de soep weer hebt opgewarmd.

VOEDINGSWAARDEN
Courgette-pesto soep portie hele pan
Calorieën 197 kcal  591 kcal
Koolhydraten 12 gr 36 gr
Vetten 13 gr  39 gr
Eiwitten 9 gr  27 gr
Je kunt Lindsey volgen op InstagramFacebook en haar eigen blog!

gymjunkie lifestyle plan vet verliezen

 

3 Comments

Post A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.