20 nov COURGETTE PESTO SOEP
Wat is er nou lekkerder met deze koude dagen, dan een vers gemaakte soep? Hier vind je het recept van een makkelijk te bereiden courgette-pesto soep waarvan je zeker weten geen genoeg kunt krijgen.
WAT HEB JE NODIG?
[voor 3 porties]
- 800 gram courgette (3 middelgrote)
- 1 grote gele ui
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 bouillonblokjes
- 500 ml gekookt water (ongeveer)
- 1,5 el groene pesto
- 15 gram Parmezaanse kaas (flakes)
- handje pijnboompitten
- 1 el (olijf/kokos)olie
Extra:
- staafmixer (of blender)
HOE MAAK JE HET?
- Snijd de courgette in stukken en snijd de ui.
- Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui met knoflook.
- Voeg de courgette toe en roer even door. Voeg 2 bouillon blokjes toe en het gekookte water. De courgette moet net onder water staan, dus kijk even of je meer of minder water nodig hebt.
- Wanneer de courgette zacht is geworden kan je de soep pureren met de staafmixer.
- Voeg nu de pesto toe en roer door de soep. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
- Verhit een koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn geworden.
- Verdeel de soep over de kommetjes en strooi daarover de Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De flakes smelten lekker in de soep en de pijnboompitten zorgen voor een bite!
Ik had een kommetje soep meegenomen in een bakje naar mijn werk. Houd de kaas en pijnboompitten dan even apart. Voeg ze pas toe als je de soep weer hebt opgewarmd.
VOEDINGSWAARDEN
Courgette-pesto soep | portie | hele pan |
Calorieën | 197 kcal | 591 kcal |
Koolhydraten | 12 gr | 36 gr |
Vetten | 13 gr | 39 gr |
Eiwitten | 9 gr | 27 gr |
Je kunt Lindsey volgen op Instagram, Facebook en haar eigen blog!
Pingback:3 X GEZONDE SOEP! - Gymjunkies l Fitness, Food & Mindset.Gymjunkies l Fitness, Food & Mindset.
Posted at 18:28h, 16 januari[…] Dit heerlijke soepje bevat veel gezonde ingrediënten & zit onder de 200 kcal per portie! Het recept vind je hier. […]
brigitte
Posted at 22:11h, 08 augustusIk hou van petto
Dus ga deze zeker eens proberen
Gymjunkies
Posted at 12:18h, 14 augustusLeuk dat je het recept gaat proberen 🤗!