01 okt BANANENBROOD CUPCAKES
Velen van jullie kennen waarschijnlijk het befaamde Bananenbrood al. Persoonlijk vind ik dat mega lekker en staat dit broodje tijdens de herfst- en winterperiode regelmatig op mijn ‘baking list’. Nu had ik eens zin in iets anders, ik wou cupcakes! Ik ging op zoek naar een lekker receptje waarmee je je bananenbroodje omtovert tot lekkere “Bananenbrood Cupcakes”. Het originele recept paste ik aan naar mijn noden en zo creëerde ik een tussendoortje met appel en kaneel als extra ingrediënten. Benieuwd hoe ik deze lekkernijen gemaakt heb? Lees dan snel verder voor het recept.
INGREDIËNTEN:
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 100 g (bruin) amandelmeel
- 35 g roomboter
- 1 tl kaneel
- Handje rozijnen
- 1/2 appel
- Snuifje zout
- 1 tl bakpoeder
BEREIDINGSWIJZE:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de roomboter even in de magnetron.
- Meng het amandelmeel met het ei, kaneel, bakpoeder, zout en roomboter.
- Prak de banaan fijn en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het mengsel.
- Vet de cupcakevormpjes in.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak 25 à 30 min. in de oven.
- Laat even afkoelen en smullen maar!
VOEDINGSWAARDE:
Bananenbrood cupcakes | per cupcake | alle cupcakes |
Calorieën | 185,9 kcal | 1301 kcal |
Vetten | 12,9 gr | 90 gr |
Koolhydraten | 11,7 gr | 82 gr |
Eiwitten | 4,6 gr | 32 gr |
Tip: Warm zijn ze ook heel lekker. Je kan ze serveren bij een warme kop koffie, thee of chocomelk.
Liefs, Debby ♥
Persoonlijke blog : debbythechocoholic.com Volg me op Instagram en Facebook
Trudie
Posted at 13:38h, 26 januariEr staat bij benodigdheden geen bakpoeder bij hoe je het moet maken wel maar weet dus niet hoeveel balen
Gymjunkies
Posted at 19:02h, 27 januariHee Trudie, dit moet 1 theelepel zijn. We hebben het er gelijk bijgezet =) Succes met bakken!
Lianne
Posted at 07:17h, 12 oktoberHeb ze al vaak gemaakt! Ook om te trakteren op het kinderdagverblijf. Ze vielen erg in de smaak!
Gymjunkies
Posted at 17:09h, 14 oktoberSuper leuk om te horen dat je ze al vaak gemaakt hebt :D!