16 apr GEZONDE PAASCAKE
Pasen staat weer voor de deur. Misschien komt er morgen of overmorgen familie langs en heb je nog niets lekkers in huis gehaald? Dan heeft Linda, onze foodblogster de perfecte oplossing voor jou! Een heerlijk recept voor een gezonde paascake. Enjoy & Happy Easter.
INGREDIËNTEN
- 100 gram (spelt)bloem
- 50 gram kokosmeel
- 3 eieren
- 2 el vloeibare (plantaardige) boter
- 100 gram advocaat
- 100 ml (plantaardige) melk
- 2 el suikervervanger
- 1 tl vanille essence
- 1.5 tl bakpoeder
- snufje zout
Topping
- 15 gram geraspte kokos
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de advocaat en melk los.
- Roer hier de droge ingrediënten doorheen met een spatel.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif het geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
Laat de cake minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de cake voorzichtig uit de vorm haalt. Laat de cake daarna volledig afkoelen.
Stiekem at ik de paascake met nog een beetje advocaat dat over was en dan is die nog lekkerder!
VOEDINGSWAARDE
Per plak ongeveer: 115 kcal, 4,5 gram eiwit, 11 gram koolhydraten, 5 gram vet
Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.
Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je een plak cake toevoegen aan het rijtje ”snacks 1”
Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook
[lifestyle-widget]
No Comments