30 sep 25 FOOD VRAGEN AAN JESSICA
Vandaag hebben we vijfentwintig food vragen gesteld aan Jessica. Jessica is foodblogger & heeft ook haar eigen website boordevol inspirerende maar vooral ook lekkere recepten.
Wat is je favoriete ontbijt?
Het liefst ontbijt ik snel, zodat ik zo lang mogelijk in bed kan blijven liggen. Ik ben écht geen ochtendmens en heb dan ook niet zoveel trek. Met een simpel bakje yoghurt met muesli maak je me ‘s ochtends heel blij.
Hoe drink je je koffie?
Op zijn minst een cappuccino, maar het liefst ook nog met een smaakje erin zoals hazelnoot.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Gerookte zalm! Met lekker veel rucola, komkommer en pijnboompitjes.
Soep of salade?
Absoluut salade. Veel mensen vinden een salade saai, maar het ligt er natuurlijk helemaal aan wat je er allemaal in stopt.
Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb niet echt een favoriet, maar ik vind ‘bakken met kennis’ een heel goed boek. Daarin leer je ook de wetenschap achter het bakken en leer je waarom je ei, suiker, boter en bloem moet toevoegen voor een bepaald resultaat.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer hartig. Chocolade zou ik niet kunnen opgeven, al zou ik kaas wel heel erg gaan missen!
Welke keuken (land) is je favoriet?
Italië! Pasta’s, pizza’s, pesto, mozzarella, I love it.
Wat is je favo food film?
Chef! Het enthousiasme waarmee Jon Favreau staat te koken is aanstekelijk en alles wat hij maakt ziet er goddelijk lekker uit. Hij heeft na de film ook een leuke show op Netflix gemaakt waar ze de lekkerste gerechten uit de film nog een keer maken. Een aanrader!
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Een goede zelfgemaakte brownie! Maar niet één stukje uiteraard haha. En als we het over hartig hebben dan heb ik een groot zwak voor kaasfondue met lekker veel ciabatta om te dippen. De groenten mag je van mij dan achterwege laten.
Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik heb niet echt één inspiratiebron. Inspiratie komt van verschillende plekken zoals pinterest, kookboeken, kookkanalen op youtube maar ook van een wandeling door de supermarkt. Als ik door de supermarkt struin krijg ik altijd wel ideeën voor gerechten en smaken combinaties.
Thuis koken of uit eten gaan?
Ik ben dol op uit eten gaan maar ik doe het niet te vaak, omdat het toch altijd vrij duur is en je snel geneigd bent om te veel te eten. Thuis koken heeft vaker mijn voorkeur maar ik heb ook een lijstje met restaurants waar ik nog heel graag een keertje wil eten.
High end of Low profile?
Vaker low profile. Ik hou van eenvoud!
Wat is je lievelings restaurant?
Vlak bij mijn huis zit een heel goed gourmet burgerrestaurant met een hele grote cocktailkaart. Daar ga ik graag heen!
Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn. De fijnste winkel en toevallig op loopafstand van mijn huis.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Lastige vraag! Ik denk de pintxos uit Barcelona of de taco’s die ik in Mexico at.
Wat is je favo cocktail?
Op dit moment de dark & stormy en de moscow mule.
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
George! 😊 Dat lijkt me net wat relaxter. Heston is net iets te maf voor mij (sorry!).
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Pfoeh zoveel niet! Ik heb altijd een hele voorraad met gedroogde kruiden, verschillende soorten ui en knoflook liggen. En natuurlijk olijfolie, citroen en mosterd om een makkelijke dressing te kunnen maken. Verder gebruik ik heel veel tools zoals een mixer, foodprocessor, hakmolen en blender, en heb ik een grote collectie met bakvormen.
Mijn favo snack is…
Een goed stuk chocolade met lekker veel extra’s erin zoals nootjes, karamelstukjes, koekstukjes etc. Het liefst wit of blonde chocolade. Of Reeses pieces!
Wat zit er op jouw pizza?
Voor mij is de lekkerste pizza een hele eenvoudige. Met alleen tomatensaus, buffelmozzarella, pesto en verse basilicum.
Wat lust je echt niet?
Ik vind broccoli erg vies. Als dat ergens doorheen zit is voor mij het hele gerecht verpest. En het koken van broccoli stinkt echt heel erg, brrrrr.
Mijn favoriete foodblog is…
Pfoeh ik denk niet dat ik er eentje zou kunnen kiezen! Ik volg heel veel foodbloggers op instagram en ik vind ze allemaal fantastisch.
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Escargots… en ik heb het niet opgegeten haha!
Wat staat er op je food bucket list?
Door Italië reizen en daar leren hoe je de lekkerste traditionele gerechten maakt.
Ik kan niet leven zonder…
Dan moet ik toch weer chocolade zeggen. 😊
Je kunt Jessica volgen via Instagram & haar eigen website.
No Comments