mandarijnen, voordelen mandarijnen, gezond fruit, gezonde snack

5 REDENEN OM MANDARIJNEN TE ETEN

Er wordt vaak onderschat hoe belangrijk fruit en groentes voor ons zijn. De natuur geeft ons genoeg producten om ons fitter en gelukkiger te voelen. Wissel veel af met groentes en fruit om van alle voordelen te profiteren. Ben niet bang voor de suikers in fruit. Fruit bevat veel vezels waardoor het de suikers langzaam opneemt in je lichaam. Vandaag 5 redenen waarom het goed voor je is om mandarijnen te eten. 

Eet je jonger!

Mandarijnen bevatten veel vitamine C en deze vitamine is o.a. erg belangrijk bij het proces om collageen aan te maken. Hoe ouder we worden hoe minder collageen we hebben. Te weinig collageen zorgt voor een slappe en oudere huid. Dus zorg dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt voor een gezonde en mooie huid! De antioxidanten die de mandarijn bevatten beschermen ook van binnen uit tegen de schadelijke UVA straling. Zo vermindert het dus ook tekenen van ouderdom zoals rimpels.

Verlaagt je bloeddruk

Er zit kalium in een mandarijn en dit mineraal is belangrijk voor een goede vochtbalans en bloeddruk. Ook zorgt kalium er i.c.m. met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid kunnen worden en spieren zich samentrekken.

mandarijnen, voordelen mandarijnen, gezond fruit, gezonde snack

Kan kanker voorkomen of ondersteunen bij het genezingsproces

Citrusvruchten en mandarijnen in het bijzonder bevatten o.a. het geurstofje limoneen. Dit is een stofje dat o.a. kanker tegengaat. Ook is het een natuurlijke antidepressiva, antibacterieel en geeft je immuun systeem een boost! Sowieso bevatten alle fruit en groentes antioxidanten die vrije radicalen sterk verminderen. Een teveel aan vrije radicalen ( dit krijg je binnen door o.a. verkeerde voeding) zorgt ervoor dat je lichaam ziek wordt en er dus welvaartsziektes zoals kanker kunnen ontstaan.

Gezonder en sterker haar

Een mandarijn bevat de juiste vitamines voor sterker en gezonder haar. Een leuke tip; je kunt mandarijn sap op je haar aanbrengen, in laten trekken en uitspoelen. Het sap bevat namelijk vitame E en B12 en die vitamines zijn van essentieel belang om je haargroei te stimuleren!

Goede bron van vezels

Veel fruitsoorten bevatten vezels en de mandarijn dus ook! Genoeg vezels binnenkrijgen is heel belangrijk voor o.a. een goede stoelgang, minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel en als je voldoende vezels eet ben je langer verzadigd dus het draagt bij aan een gezond gewicht.

De voordelen zijn eindeloos, dus eet vaker een mandarijn als snack! Ook vind ik het heerlijk om ze door een salade te doen of in een smoothie te verwerken.

Wil je graag gezonder leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben nu een mooie aanbieding lopen om jou op weg te helpen! ( momenteel alleen voor vrouwen, de mannen versie komt eraan) Klik hier voor meer informatie. 

Liefs, Cynthia

Gymjunkies volgen:

Instagram & Facebook 

Je kunt mij volgen via:

Instagram, Facebook , YouTube & Bloglovin’. 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.