voedingsweetjes

5 VOEDINGSWEETJES – WAT IS WAAR EN WAT NIET?

Het internet staat vol met voedingsadviezen. Soms worden er dingen door elkaar gehaald en uiteindelijk kunnen we door de hoeveelheid bomen het bos niet meer zien. In deze blog onthullen wij een aantal voedingsfabeltjes die je misschien nog niet wist.

ÉÉN: CHOCOLADE IS SLECHT VOOR JE

De meeste mensen voelen zich schuldig als ze weer eens een reep chocolade hebben gegeten. Dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Nu proberen we je duidelijk te maken dat chocolade per definitie niet ongezond is, het is een natuurproduct. Alleen bewerkte chocolade is relatief slecht voor je (melk, hazelnoot etc). Als je van chocola houdt is het verstandig om alleen maar pure chocolade (85%) te eten. Dit is goed voor je hart, je huid, je cholesterol en je bloeddruk!

TWEE: TE VEEL ZOUT IS SLECHT VOOR JE

Te veel zout is slecht voor je bloeddruk, dat is een feit. Door te veel zout zal je bloeddruk gaan stijgen. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat wanneer je te weinig zout binnenkrijgt, dat je averechts kan werken. Je krijgt dan een te lage bloeddruk. Ook hierbij geldt weer: Balans lieve mensen en alles dus met mate!

DRIE: TE VEEL EIWITTEN ZIJN SLECHT VOOR JE

Mensen die vaak naar de sportschool gaan, nemen vaak meer eiwitten dan gemiddeld. Dit is nodig omdat eiwitten nodig zijn voor de spieropbouw. Het gerucht gaat dat wanneer je teveel eiwitten neemt, dat dit slecht voor je nieren is. Dit is absoluut niet het geval. Teveel eiwitten zijn niet schadelijk voor je nieren. Het is eerder zo dat te weinig eiwitten schadelijk zijn voor je nieren.

VIER: SPORTDRANK NA HET SPORTEN

Als je veel sport, weet je dat er een aantal sportdrankjes op de markt zijn, die beweren dat ze goed zijn voor je spieropbouw wanneer je ze direct na het sporten nuttigt. Deze drankjes zijn inderdaad erg goed voor het aanvullen van je “waterpeil” maar ze zijn ze kunnen onmogelijk de nodige animo-zuren bevatten die je nodig hebt om je spieren geheel te herstellen.

VIJF: “MINDER VET” VERMELDING OP PRODUCTEN

Steeds vaker loop ik in de winkel en zie ik op erg veel producten de melding staan dat er in het product minder vet zit dan voorheen. Vaak is dit feitelijk ook zo (anders mogen ze dit er niet op zetten) maar wat men niet weet is dat wanneer er minder vet is zit, de suiker niveaus zijn gestegen. Vaak is dit alsnog niet goed voor je omdat dit vaak slechte suikers zijn. Dit is een oude marketing truc, die tot op heden nog steeds blijkt te werken bij de meeste consumenten.

IN BALANS MET JE VOEDING

Er is veel gezonde voeding te koop, maar er is helaas nog veel meer ongezonde voeding te koop. Het belangrijkste wat je moet onthouden is, is dat je een goede balans vindt tussen gezond en ongezond eten. Het is helemaal niet erg om af en toe eens te “snacken”, maar het is verstandig om er geen gewoonte van te maken. Als je bewust bent van de voedingsmiddelen die je neemt, ben je al een heel eind.

Balans vinden is niet moeilijk, alleen je bent vaak niet bewust van de voedingsmiddelen die je tot je neemt. Vaak is het zo dat je wel de “gezonde” voedingsmiddelen bewust eet, maar de ongezonde voeding wordt snel vergeten. Daarom is het verstandig om er bij stil te staan wat je eet.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.