tips mindset

4 KRACHTIGE MINDSET TIPS

Onze gedachten zijn krachtig. Ze hebben grote invloed op ons leven. Ze kunnen leiden tot iets positiefs bijvoorbeeld begrip voor jezelf, de ander en alles lijkt goed te gaan. Maar er zijn ook momenten waarop we de kracht van onze gedachten tegen ons laten werken, en dan leidt dat bijvoorbeeld tot frustratie, onbegrip en onmacht.

Gedachten hebben de vervelende eigenschap een loopje met je te nemen. Dat kan leiden tot eindeloos piekeren. Iedereen kent ook wel de stemmetjes in je hoofd die negatieve dingen roepen, bijvoorbeeld dat je lelijk bent, niet deugt, niks kunt etc.

Goed nieuws, je kunt je gedachten oftewel je mindset positief beïnvloeden. Het vergt bewustzijn (bijvoorbeeld door meditatie) en enige oefening om erachter te komen welke gedachten je het meest belemmeren en deze te veranderen maar dit kan je veel brengen. Dus waarom zou je het niet meteen gaan proberen?

TIP 1: MEDITATIE 🙏🏼

Meditatie draait om (mentale) stilte. Je laat je geest volledig tot rust komen en focust je volledig op het hier en nu. Het is op allerlei manieren te beoefenen, er is geen één manier die de enige juiste is. Kijk maar eens rond op Google, hier kun je de verschillende vormen vinden. Mediteren zelf is niet moeilijk, maar het is vooral in het begin een uitdaging om de discipline ervoor op te brengen. Maar als je jezelf aanleert regelmatig te mediteren zul je merken dat je hoofd er echt rustiger van wordt.

Een paar basisdingen waar je mee kunt beginnen: allereerst, de ademhaling. Hoe vaak sta je nu stil bij je manier van ademhalen? Waarschijnlijk nooit. Bij mediteren draait alles om een bewuste ademhaling. Als je dat onder de knie hebt, volgt de rest vanzelf.

ADEMHALINGSOEFENINGEN

Zet alle media om je heen (dus ook je telefoon) uit en ga rustig op de bank of op een stoel zitten. Op een manier zodat jij comfortabel zit. Sluit je ogen, of laat ze rusten op één punt voor je op de grond. Luister naar je ademhaling. Volg je adem: waar deze je neus binnenkomt, door je keel, je luchtpijp, je longen in. Voel hoe je borst en buik een beetje uitzetten. Tel tijdens de ademhaling van 1, naar 2, naar 3. Volg de weg van je adem naar buiten en voel hoe je borst en buik weer zakken. Tel tijdens de uitademing van 3, naar 2, naar 1. Probeer je gedachten bij je ademhaling te houden en als je afdwaalt, ga je er gewoon weer naar terug.

Vind je het moeilijk om te beginnen en weet je niet zo goed wat je wanneer moet doen? Dan kun je ook YouTube gebruiken of een app die je door de meditatie heen leidt. Mijn favoriet is de app van Meditation Moments.

TIP 2: VISUALISATIE 😍

We doen het ongemerkt de hele dag. Visualisatie is dan ook niets meer dan je iets voor stellen. Bewust aan iets denken en daarbij een beeld voor je zien. Voel alsof het al zo is! Wanneer je iets wil creëren en iets wilt aantrekken via visualisatie is het belangrijk datgene wat je wilt aantrekken in je hele lijf te voelen. Stel je wilt graag meer zelfvertrouwen, dan is het belangrijk dit gevoel zoveel mogelijk op te roepen in jezelf. Voel alsof het al zo is en voel het met elke vezel in je lijf. Hoe meer je het kunt voorstellen en voelen hoe krachtiger het is.

“What you think you create, what you feel you attract, what you imagine you become.”

 

 

 

 

OEFENING

Wanneer je wilt visualiseren zoek naar een rustige plek en ga lekker zitten of liggen. Wanneer je het prettig vindt een bepaald liedje op te zetten wat jouw bijvoorbeeld vertrouwen geeft of een energie boost dan kan dit zeker helpen het gevoel op te wekken wat je graag wilt aantrekken.

Als je dan lekker zit sluit je voor je begint rustig je ogen. Adem rustig een aantal keer diep in en uit. Blaas rustig alle spanning en alles wat je nu even niet nodig hebt van je af. Denk dat aan wat jij wilt bereiken, wilt voelen en wilt creëren in je leven. Wanneer je jouw doel bereikt hebt hoe zou dat dan zijn? Hoe zou het voelen? Wat zou jij voelen? Hoe zou je eruit zien? Blij, energiek of juist ontspannen en rustig? Alles is goed en alles mag! Stel jezelf en je leven voor alsof het als zo is. Dagdroom erop los. Wanneer je een beeld voor je hebt probeer jezelf dan zo veel mogelijk met het gevoel wat je dan zou hebben te verenigen. Kruip helemaal in dat gevoel. Voel het door je hele lijf. Geniet ervan en durf er alvast plezier aan te beleven.

Visualiseer net zo lang als jij wilt. Wanneer je voelt dat je gezien hebt wat je wilt dan mag je het weer loslaten. Ga niet eindeloos door omdat je denkt dat, dat beter is. Durf ook los te laten. Geniet dan nog even van het gevoel wat het je gaf en ga daarna gewoon weer verder met je leven in het hier en nu. Laat dan het universum zijn werk doen, sta open voor kansen die op je pad komen en die aan het bereiken van je doel kunnen bijdragen.

Door regelmatig te visualiseren trek je de energie die je creëert in jezelf door je voor te stellen dat je jouw doel hebt bereikt steeds meer naar je toe.

TIP 3: Dankbaar zijn 🍀

Neem de tijd om dankbaar te zijn. Voor wat je hebt, voor wie je bent en voor hoe het leven is. Zelfs wanneer het leven tegenzit blijven er genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Je moet ze alleen willen zien. Doe dit iedere dag op een vast moment, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen. Schrijf het op zodat je het later nog eens terug kunt lezen. Je kunt deze mooie dingen natuurlijk ook delen met je partner of een vriend of vriendin. Doe dit ook gerust op werk door met een collega te delen wat goed ging vandaag.

TIP 4: Positieve affirmaties ❤

Een affirmatie is een positieve boodschap die je tot nieuwe overtuiging van jezelf maakt. Dit doe je door deze positieve boodschap heel vaak tegen jezelf te zeggen. Bedenk een affirmatie die bij jou past en leer deze uit je hoofd. Of vervang een negatieve gedachte door een positieve. Bijvoorbeeld: “Ik ben goed zoals ik ben.” Het is je anker. Het stimuleert je creativiteit. Je kunt zelf een affirmatie bedenken (positief en in het heden gesteld). Wil je wat inspiratie? Internet staat er vol mee dus ga eens kijken welke jij kunt gebruiken.

Zodra jij met deze tips aan de slag gaat, kan ik je garanderen dat niet alleen je mindset, maar ook je leven zal veranderen! Je zult het consequent moeten gaan beoefenen om een verschil te kunnen merken en zien. Net zoals gezond eten is dit ook iets waar je elke dag aan zult moeten werken om vooruitgang te boeken. Maar het is het absoluut waard!

Voor nog meer mindset gerelateerde teksten, video’s en verhalen check Cynthia haar Youtube kanaal of de website van Gymjunkies.

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.