thomas start fitness, workout tips, tips trainingen

10 WORKOUT VRAGEN AAN @THOMAS_STARTFITNESS

Vandaag stellen we 10 workout vragen aan Thomas! Hij is online coach en heeft een eigen website over voeding & training.

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

” In totaal train ik al 6 jaar, maar eigenlijk pas vanaf mijn 18e serieus. Ik volgde een militaire opleiding en ben op die manier met fitness begonnen. ”

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

” Lastig, ik heb bij elke spiergroep namelijk wel oefeningen die ik wel of niet leuk vind. Als ik toch moet kiezen ga ik voor borst. ”

thomas start fitness, workout tips, tips trainingen
Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

” Momenteel ben ik aan het herstellen van een rugblessure, waardoor ik niet teveel borst kan trainen. Daarom doe ik nu per training maar 2 oefeningen voor mijn borst. Dit zijn de Bench Press en de Incline Dumbbell Flyes.

Welke muziek luister je tijdens je workout?

” Eerlijk gezegd luister ik nooit muziek tijdens mijn workout, behalve de muziek die wordt afgespeeld in de gym. Ik vind het niet fijn om oordopjes o.i.d. in te hebben tijdens het trainen. ”

thomas start fitness, workout tips, tips trainingen
Train je liever samen of alleen?

” Het liefst train ik alleen, omdat ik altijd redelijk snel door mijn workout heen ga en ik houd niet van afleiding tussendoor. Af en toe train ik wel eens met vrienden, maar dat zou ik niet iedere dag willen doen. ”

Hoeveel dagen train je in de week?

” Momenteel volg ik een upper-lower schema, dus 4 dagen in de week. Vanwege mijn rug kan ik momenteel niet te vaak trainen. Eerder trainde ik 5 tot 6 dagen per week. ”

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

” Als het gaat om trainen heb ik hier eigenlijk nooit meer last van. Ik denk dat je op een gegeven moment op een punt komt waar je alleen nog maar zin hebt om naar de gym te gaan. Wel kan ik soms mijn motivatie voor andere dingen kwijtraken. Op zo’n moment bedenk ik goed voor mezelf wat mijn doel is en hoe ik me zou voelen als ik dit niet of juist wel zou halen. Dit werkt erg motiverend😊 ”

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

” Toen ik begon trainde ik vooral voor de buitenkant, maar naar mate ik me meer begon te verdiepen in gezondheid is dit steeds belangrijker geworden. Momenteel train ik voor allebei, maar vind gezondheid wel veel belangrijker. Ik heb het idee dat mensen vaak teveel voor de buitenkant trainen en niet voor hun gezondheid. Na een tijdje kom je er (hopelijk) achter dat de buitenkant toch nooit goed genoeg is en dat je jezelf gewoon moet accepteren. Wat heb je aan een mooie buitenkant als de binnenkant verrot is? ”

thomas start fitness, workout tips, tips trainingen
Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

” Qua supplementen neem ik alleen creatine en vitamine D, maar niet speciaal rondom mijn training. Ik neem geen supplementen zoals eiwitpoeders of pre-workouts, omdat ik weet dat dit niet nodig is.

Wat ik rond mijn training eet ligt een beetje aan welk moment van de dag ik train, maar het is sowieso altijd een combinatie van eiwitten en koolhydraten. ’s Avonds vind ik het fijn om een shake te drinken. Hier gooi ik dan meestal kwark, havermout, banaan en water in.”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

” Mijn kast is voornamelijk gevuld met kleding van MyProtein, maar dit is meer omdat het lekker goedkoop is. Qua stijl vind ik Gymshark en Alphalete het mooiste. ”

Je kunt Thomas volgen via Instagram of zijn website!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.