friday tag workout vragen robertjfit

10 WORKOUT VRAGEN AAN @ROBERTJFIT

Hoelang train je al?

“8 jaar geleden stapte ik ongeveer voor het eerst de sportschool binnen! In die tijd heb ik wel een aantal breaks gehad vanwege fysiek zware opleidingen die ik destijds heb gevolgd. Maar nu train ik al zeker 4 jaar aan een stuk door. En dat merk ik ook!”

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

“Ik heb altijd periodes van favoriete spiergroepen. Dat ligt aan waar ik vind dat er ruimte voor verbetering is. Op dit moment zijn dat de borstspieren.”

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

“Tijdens mijn chest workout begin ik eigenlijk altijd met de benchpress. Omdat dat dit een compound oefening is probeer ik deze altijd zo zwaar mogelijk te pakken. Ik begin met 2 of 3 opwarm sets waarin ik het gewicht steeds opschroef en daarna doe ik 3 working sets zoals dat heet. De rest van de kunnen bestaan uit lichtere presses en flys.”

Welke muziek luister je het liefste tijdens je workout?

“Ik luister veel verschillende soorten muziek tijdens het trainen. Als ik er maar hyped van raak! Dit kan dus variëren tussen mixtapes van YellowClaw tot rap tracks van Rick Ross.”

friday tag workout vragen robertjfit

Train je liever samen of alleen?

“Voor beide valt wat te zeggen. Er zijn van die dagen dat het echt heerlijk is om even alleen aan de slag te gaan. Je muziek keihard, jezelf afsluiten van de buitenwereld en gewoonweg KNALLEN! Daarnaast kan het ook super lekker zijn om met een maatje te trainen. Elkaar uitdagen om nog harder je best te doen of om nog net die laatste 2 reps eruit te krijgen.”

Hoeveel dagen train je in de week?

“Ik probeer minimaal 5 keer per week te gaan. Een enkele keer is dit 4 keer maar eigenlijk nooit meer dan 6 keer. Rust en herstellen is ook belangrijk!”

Wat doe je als je niet zo gemotiveerd meer bent?

“Als ik wat minder gemotiveerd ben probeer ik mezelf wat ruimte te geven en ben ik minder streng voor mezelf. Deze perioden duren bij mij nooit lang, want het moment dat ik merk dat ik achteruit ga is het moment dat ik er weer tegenaan kan. Ik kan ook gemotiveerd raken wanneer ik merk dat andere mensen ook ergens gemotiveerd voor zijn. Stiekem begin ik dan een eenzijdige competitie om mijzelf te verbeteren.”

Train je vooral voor de buitenkant of voor je gezondheid?

“Al die jaren terug ben ik voornamelijk begonnen met fitness/bodybuilding voor de buitenkant. Ik was al fit, altijd al geweest. Maar ik was tenger en mager. Dat wilde ik veranderen en daarom ben ik dit begonnen. Momenteel sta ik hier wel iets anders in. Ik sport zeker nog wel om er op een bepaalde manier uit te zien maar ik ben mij ook meer gaan focussen op andere aspecten zoals een goed uithoudingsvermogen, flexibiliteit en functionaliteit.”

friday tag workout vragen robertjfit

Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

“Voor mijn workout neem ik de Pre-Workout van Mr.Eiwit. Deze Pre-Workout gebruik ik al 2 jaar regelmatig en ik voel nog steeds dezelfde energie als toen die eerste schep. Tijdens het trainen neem ik de BCAA’s van Mr.Eiwit. Deze zit vol met aminozuren, elektrolyten en vitamine B om je spieren tijdens het trainen te beschermen en je vochtbalans op peil te houden.”

“Na het trainen neem ik een zelf gemaakt mix van Whey- en Caseine-eiwitten van Mr.Eiwit. Deze smaken goed en zorgen voor een goed herstel van mijn spieren.”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ox Atheltic en OPTIO SANO zijn hele toffe merken. Zij brengen allebei iets nieuws op hun eigen manier en leveren beide kwaliteit producten. Check hun social media kanalen maar @oxathletic en @optiosano.”

 

Robert heeft eerder al een keer 5 random questions beantwoord voor ons, die blog vind je hier.

Je kunt hem volgen op Instagram!

 

Gezond eten en je doelen behalen? Dat kan nog makkelijker met FitChef! Duidelijke uitleg en heerlijke recepten. Klik hier als je meer informatie wilt.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.