workout

10 WORKOUT VRAGEN AAN KEVIN

Sporten is goed voor iedereen en wij vinden het belangrijk dat we elkaar motiveren om dit te blijven doen! We hebben vandaag een inspirerend interview met Kevin voor je. 

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

”Ik ben toen ik zes jaar was begonnen met mijn eerste sport: basketbal. Toen ik 16 jaar werd, ben ik in de fitnesswereld gerold. Basketbal kwam op de eerste plaats, fitness was aanvullend hierop. Op mijn 23ste ben ik gestopt met basketten (blessure, werk, …)  en heb ik de overgang gemaakt naar fitness.”

”Met mijn sportieve achtergrond (sportkinesitherapeut/fysiotherapeut + personal trainer) is de interesse in fitness alleen maar groter geworden. Naast zelf trainen in de gym, help ik mensen ook revalideren en trainen: ik heb van mijn passie ook mijn beroep kunnen maken.”

”Eender welke vorm van sport vind ik een must! Dagelijks een vorm van beweging is essentieel voor een gezond lichaam.”

workout

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

”Ik train eigenlijk alles graag! Vooral oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijk hitten zoals een deadlift of squat. Als ik echt één spiergroep moet aanduiden zou ik voor de rug kiezen! Hier kijk ik altijd naar uit.”

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

”Ik train zelden één aparte spiergroep op 1 dag – ik combineer liever wat spiergroepen. Voor de rug vind ik chin-ups en bent-over rows zeer belangrijk.”

Welke muziek luister je tijdens je workout?

”Dit is vrijwel altijd Hip-hop of R&B. Een stevig hiphop nummer, maar evengoed een trage chille R&B-song. Muziek helpt me wel altijd om in de ‘zone’ te komen en al de rest van me af te zonderen.”

Train je liever samen of alleen?

”Ik train voor 80% alleen, omdat ik meestal op mijn werk train. Hier kan ik echt wel een momentje voor mezelf nemen en al het andere aan de kant schuiven. De andere 20% train ik met een vriend ofwel met mijn vriendin, wat ik ook wel echt tof vind: zo kan je elkaar motiveren, een korte babbel hebben tussen de rustpauzes door. Omdat ik meer alleen train dan samen, denk ik dat samen trainen toch dat tikkeltje ‘extra’ voor me is.”

Hoeveel dagen in de week train je?

”Beetje afhankelijk in welke fase ik zit. Als ik echt op kracht ga trainen (vooral in een intensification fase) dan is 4 x per week meer dan voldoende: je merkt dan dat je toch wel wat rustdagen nodig hebt, omdat kracht(recuperatie) je prioriteit is. In andere fases varieert dit met 4 à 6 x per week.”

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

”Mijn nummer één regel is discipline en routine. Raak je je motivatie kwijt, dan val je terug op die twee. Wie discipline en routine heeft, geraakt veel minder snel van zijn spoor.”

”Stel dat je toch je motivatie volledig kwijt bent dan heb ik twee tips:
Allereerst kan je beslissen om de gym even volledig aan de kant te schuiven en je even te focussen op ander zaken: doe eens een andere sport, spendeer wat tijd in de dingen waar je normaal geen tijd voor had of doe eens even gewoon lekker niets. Na een aantal dagen zou het weer kunnen gaan kriebelen en is de motivatie weer eens zo hoog. Ten tweede verdiep ik me juist wat extra in de fitnesswereld: een documentaire kijken prikkelt mijn motivatie bijvoorbeeld heel hard!”

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

“Mens sana in corpore sano”. Zoals de zin het al zegt, hoort in een gezond lichaam ook een gezonde geest. Voor mij toont gezondheid zich zowel op fysiek (uiterlijk) vlak, maar ook op psychisch (innerlijk) en biologisch vlak. Trainen doe je volgens mij niet alleen om er goed uit te zien, maar ook om je goed te voelen. Daarnaast is een gezond en evenwichtig eetpatroon ook belangrijk.”

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?
  • Pre-workout: havermout, whey protein en chocolade
  • Intraworkout: Protein+maltodextrin+creatine
  • Post-workout: high carb meal (rijst, pasta, … met vlees)
Waar koop je je workout kleding het liefst?
  • Ik vind de kwaliteit van Gymshark geweldig! Zij hebben altijd wel toffe kleding.
  • Andere kleding koop ik ook op Bodylab.nl, hier koop ik ook mijn supplementen.

Kevin Lukarski

Je kunt Kevin volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.