workout

10 WORKOUT VRAGEN AAN JORDY

Sporten helpt bij aan je gezondheid en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Jordy een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker in beweging blijft.

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

”Ik train al sinds mijn 20e waarvan ik de eerste 2-3 jaar maar wat een het aankloten was. Vroeger vroegen mensen al aan mij of ik trainde (nog voor mijn 20e). Ik was hiervoor nog maar één of twee keer in de gym geweest en het had niet mijn interesse. Ze vroegen dit omdat ik al een goede bouw had. Pas toen ik met voetbal mijn enkelbanden had ingescheurd en hiervan moest herstellen, kwam ik pas intensief in contact met de gym. Toen ik eenmaal progressie merkte in zowel het herstel, als het maken van ‘small gains’ werd mijn liefde voor de gym alsmaar groter.  ”

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

”Ik vind upper body sowieso het lekkerst om te trainen. Maar als ik specifiek een spiergroep zou moeten kiezen.. Dan kies ik voor schouders.”

workout

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

”Tijdens mijn laatste workout deed ik

  • Dumbell lateral side raises (waar ik overigens vrij sterk in ben)
  • Face pulls
  • Dumbell shoulder press

Altijd 3 oefeningen omdat ik upper/lower train.”

Welke muziek luister je tijdens je workout?

”Zodra ik de gym instap slinger ik m’n AirPods met 180kmph in m’n oorschelp om lekker wat raw hardstyle of wat uptempo setjes te luisteren. Dit geeft mij echt energie! ”

Train je liever samen of alleen?

”Ik heb periodes. Momenteel train ik alleen en dit bevalt me super goed. Ik zit sinds kort bij een nieuwe gym. Hier ken ik nog niemand en met huidige corona situatie is het ook niet mogelijk om met wat vrienden bij een andere gym te trainen.”

gymjunkie

Hoeveel dagen train je in de week?

”Momenteel volg ik een upper-lower schema, dus 3-4 dagen in de week. Sinds de geboorte van mijn dochter ga ik niet altijd trouw 3-4 keer naar de gym. Ook ben ik wel eens één of twee keer per week in de gym te vinden. Prioriteiten stellen. Family #1”

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

”Ja het is natuurlijk om af en toe je motivatie kwijt te zijn. Dit kan komen doordat je energie level laag is of door een blessure of omdat je het druk hebt op werk etc. Ik ben dan wel in de gym maar dan ben ik niet heel gefocust. Ik weet dat dit tijdelijk is. Ik zorg ervoor dat ik dan wat meer regelmaat creëer voor mezelf. Ook werkt het wel als een stok achter de deur dat je nu moet reserveren voor een plekje in de gym.

workout

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

”In het begin zou ik hebben gezegd dat ik alleen train voor de buitenkant. Omdat het puur om de gains ging.  Sinds mijn 14e is er een chronische darm ontsteking vastgesteld genaamd Colitus ulcerosa. Hierdoor is sporten extra goed en gezond voor mijn darmen. Dus ik beweeg gewoon heel graag. En doordat je er ook een mooi lichaam van krijgt, ben ik hierdoor ook zelfverzekerder.”

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?
  • Ochtend: 1x Vitamine D3/2x omega3/Calcium/magnesium.
  • Ontbijt: High protein breakfast met 350ml melk.
  • Avond: 1x ZMA.
  • Voor training: Pre-workout (niet perse nodig, maar geeft wel extra energie).
  • Tijdens training: Water met ulta fine oats.
  • Na training: Creatine met banaan.

Al mijn supplementen komen van de Body&fit shop! Met JORDY10 krijg je korting op heel je winkelmandje. Ook op de al lopende acties.

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

”Ik heb heel veel verschillende soorten merken en stylen. Tegenwoordig is dat van Body&fit shop omdat ik hierdoor gesponsord word. Maar als ik zelf kleding koop is dat meestal van Gymshark.”

Je kunt Jordy volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.