workout vragen shapedthomas

10 WORKOUT VRAGEN AAN @SHAPEDTHOMAS

Thomas doet al 7 jaar aan krachttraining en vanuit deze passie is ook zijn eigen bedrijf ontstaan. Wij hebben hem 10 workout vragen gesteld! 

1. Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Inmiddels 7 jaar geleden zette ik mijn eerste stap binnen een sportschool. Voordat ik begon met fitness heb ik altijd wel iets van sport gedaan, van 6 jaar atletiek tot een jaar Taekwondo.

De reden dat ik ben begonnen met fitness is helaas niet zo spannend. Ik wilde destijds gewoon iets van sport doen maar wilde ook de vrijheid om op zaterdag uit te slapen en geen verplichte wedstrijden te hebben.

2. Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Persoonlijk vind ik iedere spiergroep wel iets hebben. Maar aangezien ik er maar één mag kiezen, kies ik voor rug. Vooral de deadlift vind ik een heerlijke oefening! Je gebruikt zoveel spieren en inspanning tijdens de uitvoering hiervan, dat geeft me een voldaan gevoel.

workout, shapedthomas, shapedfit, tips krachttraining

3. Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Grootste deel van mijn fitness jaren startte ik altijd met de deadlift. Dit heb ik kortgeleden veranderd omdat ik boven rug en onderrug nu op twee verschillende dagen train. Voor nu zal ik even mijn jarenlange volgorde aanhouden (ondanks dat er regelmatig wel wat oefeningen vervangen worden voor iets nieuws).

Met een rug training begin ik dus vaak met de deadlift. Uiteraard van belang om een goede warming up te doen en het rustig op te bouwen naar het gewicht voor je ‘working sets’. Daarna ga ik meestal voor een lat pull down of het optrekken met ondersteunend gewicht. Hierdoor kan ik echt zorgen dat ik de juiste spieren aanspan tijdens de uitvoering, in plaats van zwaaiende pull-ups.

Na deze twee oefeningen doe ik vaak nog twee oefeningen die de spieren aan de binnenkant van de rug aanpakken. Dit kan bijvoorbeeld een single hand dumbbell row of T-bar row zijn. Op rug dagen maak ik mijn training altijd compleet met een of twee tricep oefeningen, deze variëren iedere week weer.

4. Welke muziek luister je tijdens je workout?

Van alles, ik heb een speciale workout Spotify lijst aangemaakt waarin vooral Rock, Rap, Hardstyle en Hardcore nummers staan. Een aantal artiesten die me wat extra energie geven tijdens de workout zijn: Linkin Park, NF, Breaking Benjamin, Atmozfears en Partyraiser.

 

workout vragen shapedthomas

 

5. Train je liever samen of alleen?

Momenteel liever alleen, met af en toe een uitzondering! Door mijn eigen bedrijf en afstudeerproject heb ik momenteel geen tijd te verliezen aan ‘te gezellige, langdurige’ training sessies met iemand samen. Uiteraard leuk, samen trainen, maar op dit moment ‘focus op mezelf’!

6. Hoeveel dagen train je in de week?

Meestal vier dagen per week, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Maar soms ga ik in het weekend ook nog wel een keer of ik train thuis met dumbbells.

7. Ben je weleens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Jazeker, fitness is wat dat betreft best een achtbaan van motivatie voor mij. Vooral in de winter heb ik veel motivatie, ook vooral omdat je dan lekker veel kunt eten ;). Meestal in de zomer, is het in de fitness erg warm en wil ik genieten van het mooie weertje. Ik sport dan wel iedere week maar vaak een lagere frequentie, dus zo’n 2-3 dagen per week.

 

workout vragen shapedthomas

 

8. Train je vooral voor de buitenkant, je gezondheid of allebei?

Goeie vraag! Ik denk dat ik ‘bewust’ vooral voor de buitenkant train, na al die jaren is er nu ook steeds meer resultaat te zien, wat natuurlijk erg leuk is. Daarbij is de beweging natuurlijk ook goed voor je gezondheid, en niet te vergeten je mentale staat. Hier ben ik alleen wat minder mee bezig, omdat fitness zich vooral focust op uiterlijke prestaties.

9. Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

Dit hangt erg af van het seizoen, maar eiwit shakes zijn onderhand dagelijkse prik. Na iedere training pak ik een eiwit shake van MyProtein, om het spierherstel te optimaliseren. Op dagen dat ik niet sport, drink ik er vaak ook één, omdat ze best lekker zijn.

Van andere supplementen blijf ik zoveel mogelijk af. Ik heb weleens een pre-workout gebruikt voor wat extra energie of creatine. Maar dit kwam niet altijd tot zijn recht tijdens de training. Ik ben meer van het vaste voedsel zoals kip, vis en andere eiwitrijke voeding.

10. Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ik draag tijdens het sporten meestal kleding van mijn eigen merk: Shaped Fitness. Net als buiten de sportschool, vind ik het belangrijk dat kleding lekker zit, maar er ook goed uit ziet. Shaped verkoopt moderne fitnesskleding & active streetwear, voor mensen met een levensstijl gebaseerd op fitness.

Je vindt bij Shaped kleding met de perfecte mix tussen stijl en prestatie. Vandaar ook onze slogan: Presteer in stijl met Shaped Fitness!

Je kunt Thomas blijven volgen via zijn Instagram: @shapedthomas

Gymjunkies volgen:

Instagram & Facebook 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.