verse vis

WIST JE DAT DE ”VERSE VIS” IN DE SUPERMARKT HELEMAAL NIET ZO VERS IS?

Ontdooide, verse vis? Wat is dan hier nog zo vers aan? Dat vragen wij ons ook af! Helaas is het zo dat we vaker voor de gek worden gehouden dan dat we denken, en vooral in de supermarkt. Alles draait om een zo goedkoop mogelijke productie en een marketing truc, om het voor de hoofdprijs te verkopen.

Als je van vis houdt, dan wil je dit ook het liefst vers. In de supermarkt verkopen ze bevroren vis, maar ook ”verse vis”.  Dit wordt groot geadverteerd op de schappen en is te zien op de voorkant van de verpakking. Maar als je de verpakking omdraait en de kleine lettertjes leest, staat er iets heel geks, namelijk: “ontdooid”. Nu begint mijn brein overuren te draaien, hoe kan dit?!

We worden voor de gek gehouden en niet zomaar een beetje. De vis die wordt gevangen, wordt in zijn geheel ingevroren. Daarna wordt deze in stukken gesneden in China. Ja, echt in China en waarom? Omdat dit dus goedkoper is. Daarna wordt de vis weer bevroren en terug gestuurd naar Europa, weer ontdooid en ligt daarna in de supermarkt als ”verse vis”.

Hou je vast, het wordt nog gekker

Nu is deze ontdooide verse vis 3x zo duur dan de bevroren vis in de supermarkt. Terwijl als ik het zo terug lees, naar mijn idee de bevroren vis verser is dan de ontdooide ”verse vis”.

Onderzoekers en professionals zien ook dat de vis helemaal kapot gevroren is, proeven dat de smaak weg is en zien dat de kwaliteit zodanig is verminderd dat het verre van ”verse vis” mag zijn.

Ben geen dief van je eigen portemonnee en haal dus zoveel mogelijk je vis dagvers bij de visboer of haal de bevroren variant in de supermarkt.

Benieuwd naar nog meer weetjes over dit onderwerp? Bekijk dan deze interessante video.

Liefs,

Cheyenne

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.