wentelteefjes met een healthy twist recept lysanne van dijk

WENTELTEEFJES MET EEN HEALTHY TWIST

Hmmmmm als ik aan wentelteefjes denk, dan denk ik meteen aan vroeger en aan gezelligheid. Mijn ouders maakte altijd wentelteefjes voor ons thuis, als wij tussen de middag thuis kwamen van school. Wij zaten dan gezellig te smullen van wentelteefjes met heeeel veel suiker en boter! Super lekker natuurlijk, maar niet heel gezond. Ik wilde daarom een gezonde variant maken van deze wentelteefjes, maar ik wilde wel dat ze hetzelfde smaken! Ik ging hier dus mee aan de slag! En de wentelteefjes zijn hier thuis in ieder geval dik goed gekeurd =)

 

INGREDIËNTEN:
 • 100 ml alpro kokosmelk naturel : je kan hiervoor ook andere plantaardige melk gebruiken! Het is maar wat je zelf lekker vindt. Ik ben gewoon een tikkeltje verslaafd aan kokosmelk!
 • 1 ei
 • Kaneel
 • Kokosolie
 • 2 volkoren sneden brood
 • Vers fruit/diepvriesfruit
 • Franse magere kwark
OPTIONEEL:
 • Hüttenkäse i.p.v. kwark (ook heel lekker)
 • Pindakaas i.p.v. kwark (jammie, jammie)
 • Twee stukjes pure chocolade (85% cacao of hoger)
 • Agave siroop/honing

wentelteefjes met een healthy twist recept lysanne van dijk

BEREIDINGSWIJZE

Je begint met het maken van het mengsel, waar het brood in gedipt mag worden! Je doet 100 ml alpro kokosmelk, samen met 1 ei in een bakje! (ik pakte hiervoor een diep bord). Gooi hier dan kaneel bij en klop het goed door elkaar, door middel van een vork/garde.

Wanneer je dit hebt gedaan, kan je één voor een de sneden brood in het mengsel leggen. Allebei de kanten moeten in het mengsel gedipt worden! Doe dit niet te lang, anders blijft het brood erg klef. Herhaal dit dan ook bij het tweede sneetje brood! Nu is het brood klaar om lekker bruin te bakken.

Zet de pan op het vuur en doe er kokosolie in! Zorg dat de pan langzaam opwarmt, anders gaat het brood te snel en zal het niet heel lekker worden… Wanneer de kokosolie gesmolten is, kan je de 2 sneden brood in de koekenpan leggen!

Bak ze nu beide kanten goudbruin. Het lekkerste zijn ze (vind ik …), als de buitenkant lekker knapperig is en de binnenkant nog wat zacht!

Wanneer de wentelteefjes klaar zijn in de pan, kan je ze op een bordje leggen en garneren met alles wat jij lekker vindt!

Ik heb dit keer gekozen voor franse magere kwark, diepvriesfruit (wel even opwarmen in de magnetron of een pannetje, dan is het nog lekkerder), agave siroop en pure chocolade rasp!

Maar je kan hier echt van alles op gooien, het blijft toch lekker! Zelfs wentelteefjes zonder topping is heerlijk! Lekker naturel! Of natuurlijk met een grote dot pindakaas… hmmm…

Ik hoop dat jullie net zo kunnen genieten van deze wentelteefjes als ik. Voor mij is het in ieder geval echt een jeugdsentiment! Eet smakelijk =)

wentelteefjes met een healthy twist recept lysanne van dijk

VOEDINGSWAARDE:
Wentelteefje met kwark met pindakaas
Calorieën 418 kcal 584 kcal
Vetten 21 gr 37 gr
Koolhydraten 35 gr 38 gr
Eiwitten 21 gr 22 gr

Tip: deze wentelteefjes zijn ook ontzettend lekker met gebakken appeltjes in honing, en een dotje hüttenkäse!

Je kunt Lysanne volgen op Instagram!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.