Ieder weekend duikt Linda de keuken in om een tussendoortje te bakken voor de rest van de week. Kwarkbollen zijn heerlijk en makkelijk te maken. Dus ook als je niet veel tijd hebt, kun je toch je eigen snacks maken. En een tussendoortje dat smaakt naar appeltaart klinkt helemaal top toch?! Zo ontstond dit recept voor appel kwarkbollen.
Deze appel kwarkbollen zijn niet alleen lekker als tussendoortje, maar ook doen het ook goed als ontbijt. Zeker als je ‘s ochtends niet zoveel tijd hebt om te ontbijten, dan zijn deze kwarkbollen ideaal. Deze appel kwarkbollen zijn ook nog eens helemaal vegan, wat betekent dat ik niets van dierlijke oorsprong in dit recept heb gebruikt. Dus geen eieren en ook de kwark/yoghurt is plantaardig. Daarvoor gebruikte ik mijn favoriete plantaardige yoghurt van Alpro in de smaak kokos.
Wat heb ik nodig? (voor 10 muffins)
250 gram sojayoghurt
150 gram bloem
50 gram eiwitpoeder
1 el bakpoeder
2 el appelmoes zonder toegevoegde suiker
1 appel
20 gram rozijnen
1 tl kaneel
Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je muffin bakblik in.
Snijd de appel in kleine stukjes.
Roer alle natte ingrediënten in een kom goed door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag. Als laatste roer je de appel er met een spatel rustig doorheen.
Verdeel het beslag over de muffin vormpjes (10x).
Schuif het geheel voor ongeveer 30 minuten in de oven en controleer met een prikker of de kwarkbollen gaar zijn.
Geen reactie's