Sweet chili zalmburger by Stance

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van warme zalm. Geen idee waarom, maar ik heb dan toch liever een stukje gerookte zalm. Ik wilde echter nog wel proberen om een burger te maken van zalm uit blik. Waarom? Omdat gerookte maar ook verse zalm een stuk duurder zijn en ik toch graag vaker vis wil gaan eten. En met succes, dit is een blijvertje (lees: minimaal 1 x per week op het menu)!! Snel, makkelijk, gezond en je kan bijna alle ingrediënten in je voorraadkast hebben staan!
Omdat er misschien liefhebbers zijn die de zalmburger zonder broodje willen eten en toe willen voegen aan een warme maaltijd of mealprep, is het recept hieronder opgesplitst.

Ingrediënten zalmburger

  • 170 gr (ongeveer) wilde roze zalm
  • 1 groot ei
  • 30 gr paneermeel

Ingrediënten burger compleet

  • 1 voorgebakken meergranenbol
  • 50 gr cottage cheese
  • beetje rucola
  • sweet chili saus naar smaak


Bereiding
Laat de olie uit het blik lopen en haal de zalm in het blik een beetje los. Als je geen graatloze zalm gekocht hebt, dan zal je de graatjes er nog even uit moeten ‘vissen’ ( 😉 ) en in sommige gevallen een stukje vel er af moeten halen. Klop het ei in een kommetje los en doe daar de zalm en 20 gr van de paneermeel bij. Even goed mengen en maak er dan 2 gelijke burgers van. De overige 10 gr paneermeel gebruik je om de burgers rondom mee te paneren. Bak de burger aan beide kanten goudbruin/krokant in een beetje (kokos)olie, boter of bakspray.

Snijd het broodje door midden en besmeer de onderkant met de cottage cheese. Leg daar vervolgens een beetje rucola en 1 gebakken burger op. Bovenop de burger kan je nog een beetje sweet chili saus doen voor een lekkere smaaktwist. On top komt de bovenkant van het broodje.

TIP
Voor de oplettende lezers: Je hebt nu 2 zalmburgers gemaakt en er maar 1 gebruikt voor op een broodje. De tweede burger is lekker om los op te eten, maar je kan er ook voor kiezen om op de beide helften van het broodje 1 burger te leggen. Je kan natuurlijk ook een tweede broodje nemen (meer koolhydraten). Van de ingrediënten voor de zalmburger kan je overigens ook balletjes maken, zodat je ze als snack kan eten of voor visite op tafel kan zetten met sweet chili saus als dipsaus.

Voedingswaarden per    zalmburger             burger compleet
Calorieën                             402                                597
Eiwitten                               45 gr                              57 gr
Koolhydraten                      21 gr                             48 gr
Vetten                                  15 gr                             19 gr
Vezels                                    1 gr                               4 gr

Enjoy your burger!

Liefs Stance
Instagram @svl89 & @gymjunkies_nl

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.