transformatie, gymjunkies, succesverhaal, online coaching

Succesverhaal – Tess

Hoi! Ik ben Tess en inmiddels zo’n 11 maanden geleden begonnen aan mijn fit journey. Zolang als ik mij kan herinneren heb ik altijd gesport of ben ik actief bezig geweest. Als kind hield ik er van om buiten te spelen, fietsen, skeeleren. Alles, als ik maar druk bezig was. Iets later ben ik op dansen gegaan en heb dit uiteindelijk 9 jaar gedaan. Een aantal jaar later kwam mijn passie voor voetbal en heb dit nog een tijdje gecombineerd, ongeveer 5 seizoenen.

HOW IT ALL STARTED

Toch maar beginnen met fitnessen dan? Dit had ik al eens hiervoor geprobeerd maar dat duurde niet langer dan een aantal maanden.. simpelweg omdat ik het saai vond.. en eigenlijk helemaal niet wist wat ik deed. Na een aantal overwegingen heb ik me toch maar weer ingeschreven.

Boos, geïrriteerd, onzeker, moe en soms ook verdrietig.. Ik was er zo klaar mee. Dit keer moest het echt anders! Nadat ik gestopt was met dansen en voetbal heb ik een hele tijd niks gedaan. Ik wilde eigenlijk niet stoppen.. maar door omstandigheden kon ik hier niet mee verder. Wat ging ik dan wel doen? Geen idee.. Niks is uitdagend genoeg.. het vraagt niet genoeg van me.. of ik kan me er gewoon niet in vinden..

BUT WHY?

Ik ben nooit ‘’heel’’ dik geworden. Heb nooit het punt bereikt dat ik bepaalde kleding niet meer aankon. Ik hoor je denken… Tess wat zeur je dan? Wat is dan het probleem? Vroeger op school was ik een van de eerste meiden die vrouwelijke vormen kreeg en in de puberteit ging. Veranderingen, gewichtstoename, hormonen.. je kent het wel. Ik denk dat die opmerkingen, die ik toen kreeg, mij toch onbewust veel hebben gedaan. Eigenlijk houd ik al mijn hele leven een soort vergrootglas boven mezelf en ben ik te perfectionistisch en hierdoor nooit tevreden. Mijn lichaam is in de loop der tijd veel veranderd. Van heel veel sporten naar helemaal niks doen. En de pech hebben dat ik maar 1,53cm ben.. dus alles wat ik eet zie je direct!

INSTAGRAM

Lekker dan! Al die meiden op Instagram.. het digitale tijdschrift van nu.. Waarom heb ik nog een account? Ik wil al die meiden niet zien! Zo boos of jaloers dat ik hier van kon worden… Tot dat ik Cynthia tegen kwam. Zij kan mij helpen.. Helemaal enthousiast vertelde ik aan mijn moeder wat ik gevonden had, voordat ze überhaupt haar mening kon geven had ik al contact opgenomen via de mail. EN daar was het, iets later ontving ik een intake formulier. Ik kon eindelijk iets doen aan mezelf, wetende dat er iemand met me meekijkt en verstand heeft van wat ik doe. Niet alleen maar elke dag voor de spiegel staan, zeuren en alles 10x bekijken.. Ik ging er nu echt wat aan doen!

A FEW MONTHS LATER

Mensen in de sportschool begonnen me te herkennen. Tess ben je er nou alweer? Pas je op dat je niet teveel afvalt! Kijk je wel uit… Ik had het goed te pakken! 5x per week intensief sporten soms wel 2 uur achter elkaar.. Ik had mijn motivatie terug. Sporten vond ik weer heerlijk! Rond deze tijd heb ik mijn vetpercentage laten meten en die was toen 22%.. Vet balen, want in mijn hoofd klonk dat zo gigantisch veel! Al dat harde werk voor niks. Cynthia heeft mij toen met een super lieve mail weten op te vrolijken, zij liet mij zien wat ik niet zag. Mijn lijnen op mijn buik, en het vet verlies rond mijn benen. Ik denk dat ik zonder dat mailtje gewoon weer was gestopt…

PROGRESS

Inmiddels ben ik iets realistischer en probeer ik langzaam te accepteren dat 3 of 4x sporten per week ook goed genoeg is.  Ik houd mij aan mijn schema’s en durf steeds meer te genieten van mijn Cheat Days! Mijn grootste progressie is toch wel mijn mindset. Ik kan niet zeggen dat het makkelijk is of dat ik ooit compleet anders naar mezelf ga kijken. Toch geloof ik wel dat de ‘’downs’’ je helpen ook weer harder vooruit te gaan. Ik zal denk ik nooit helemaal tevreden zijn, maar dit houd mij wel scherp en gemotiveerd. Blij met waar ik nu ben? ZEKER! En dat is iets wat ik nooit had verwacht.. Nu een vetpercentage van 19% en lijnen op mijn buik!

RESULTS

Zullen deze gedachtes mij tegenhouden? Soms, maar als ik zie wat ik de afgelopen maanden heb geleerd over mezelf, dan durf ik wel te zeggen dat ik na een dip gewoon weer doorga en mezelf nog beter herpak. Cynthia heeft me hier echt doorheen gesleept, op momenten dat ik het wilde opgeven en ik geen verandering zag werd ik altijd met lieve woorden opgepept. Mijn grootste leerpunt is dan ook niet opgeven als ikzelf geen progressie zie. Anderen zien die namelijk wel! Geduld, hard werken en vooral in jezelf geloven! Voor mij is het echt een onderdeel van mijn leven geworden.

# you don’t get the ass you want by sitting on it.

Lukt het jou niet alleen en wil je ook graag hulp? Mail naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie & prijzen.

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.