herfst stoofpotje recept goforhealthy nicole gabriel

STOOFPOTJE

Winter! Ouch! HET gure en natte seizoen is er weer. Tijd om je rubberen lieslaarzen en dikke truien uit de kast te pakken. Behang je bank met dikke plaids en steek de kaarsjes maar aan. Iemand al geprobeerd om te lopen in de regen met een paraplu? Nou die van mij sloeg pontificaal om, ajuu paraplu. Maar de winter heeft ook zijn charmante en leuke dingen.. nja, één. Ik kan er één bedenken. STOOFPOT! Heerlijke smaakvolle stoofpotjes die het buikje goed vullen. Ik heb er eentje gemaakt voor jullie.

Voor we naar het recept gaan, heb ik een vraag voor jullie. Kennen jullie MuscleFood Nederland al?

Ik als blogger werd aangenaam verrast door een mooi pakket met allemaal lekkers om te proberen. Eiwit repen, groente, fruit, lean pizza’s en vlees. Veul Vlees. Ik heb voor dit recept hun kipfilet gebruikt. De kip is vol van smaak en lekker mals. Oké nu gauw naar het recept!

 

WAT HEB JE NODIG?
  • 300 gr kastanje champignons
  • 300 gr oranje pompoen
  • 2 rode ui
  • 1 winterpeen
  • 400 gr zwarte bonen uit blik
  • 200 gr kipfilet
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • Kruiden: pittige paprikapoeder, peper, verse peterselie, 1 bouillonblokje
  • Optioneel: volkoren wraps
  • Optioneel: knoflookpoeder, kaneel

Bijna alle ingrediënten zijn te bestellen bij MuscleFood. Mocht je een kijkje nemen, gebruik dan de code CH117 voor een lekker extraatje bij je bestelling!

 

HOE MAAK JE HET?
  • Snijd de kipfilet in reepjes en breng 0,5 liter water aan de kook.
  • Open het blik met zwarte bonen en Laat even uitlekken. Spoel de bonen even met water.
  • Pak een steelpan en voeg het water en de kip toe, verkruimel een bouillonblokje in het water en kook de kip gaar.
  • Snijd alle groentes en bak ze aan in een grote pan met een beetje olijfolie voor ongeveer 4 min.
  • Voeg de kruiden toe en het blik tomatenpuree.
  • Voeg de kip toe met 2 soeplepels bouillon. Roer door en laat het op zacht vuur staan voor 35 min. Voeg, wanneer het vocht indroogt, telkens wat van het bouillon toe.
  • Snij de peterselie wat fijn en gooi het erbij. Kruid eventueel bij met kruiden. Ik heb er zelf ook iets kaneel in gedaan, 1 theelepel. Ook 1 th knoflookpoeder. Laat het nog 20 min staan pruttelen.
  • Om de wrap knapperig te krijgen: doe deze in de oven voor 5 min op 200 graden. Bak aan beide kanten bruin en snij in 4 stukken.
Klaar ben je!

Mocht je iets anders willen dan wraps, kan je het stoofpotje eten met zilvervlies rijst of iets naar keuze. De kip is makkelijk weg te laten mocht je liever vega eten. Het doet niets af aan de smaak. Gebruik wel bouillonblokjes. Kook water en laat het oplossen en gebruik dit om het te mengen tot de gewenste dikte.

herfst stoofpotje recept goforhealthy nicole gabriel

VOEDINGSWAARDEN:
Herfst stoofpotje half stoofpotje half stoofpotje met wrap
Calorieën 540 kcal 601,5 kcal
Koolhydraten 68 gr 82,5 gr
Vetten 6 gr 8 gr
Eiwitten 41,5 gr 44,5 gr

 

Eet smakelijk!

Liefs Nicole Instafitness_nicole Goforhealthy.nl

 

cook&co pannen

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.