louella schouder workout fitaddict.nl

DE SCHOUDER WORKOUT VAN LOUELLA

In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over mijn favoriete workout en oefeningen voor mijn schouders. Maar voor ik dat doe, zal ik mezelf eerst even aan jullie voorstellen! Mijn naam is Louella (24) en ik ben blogger van Fitaddict.nl. Ik blog nu ongeveer 3 jaar met heel veel passie. Mijn blog is ontstaan door mijn omschakeling naar een fitte leefstijl. Ik ben namelijk in 1,5 jaar 30 kilo afgevallen en daar ben ik nog steeds heel erg trots op. Ik vind het onwijs leuk om mijn bezoekers dagelijks te kunnen motiveren en inspireren om ook een fitte en gezonde leefstijl te creëren. Naast mijn blog werk ik fulltime als designer / grafisch ontwerper en train ik zelf zo’n 5 keer per week.

 

FAVORIETE WORKOUT

Mijn favoriete dag is de dag dat ik mijn schouders mag trainen en dat is ook de workout die ik je vandaag ga laten zien. Als je me ziet trainen dan zie ik er niet heel vriendelijk uit. Mensen die mij aankijken denken vaak dat ik chagrijnig ben, maar dit is niets anders dan pure focus. Ik vind het heel belangrijk dat wanneer ik in de sportschool ben ook optimaal gebruik maak van mijn tijd. Ik vind het niet nodig om dan continu op mijn mobiel te zitten en selfies te maken. Dat doe ik daarna wel, haha. De tijd in de gym wordt optimaal benut want als ik er toch ben kan ik maar beter alles geven en 100% knallen!

HOE ZIET MIJN WORKOUT ERUIT

Vaak bestaat een workout uit een uur krachttraining en daarna nog een half uur cardio. Cardio staat niet iedere dag op de planning, maar ik zorg ervoor dat ik dit sowieso 3 keer per week doe. Mijn huidige doelstelling is droog trainen / cutten en daarom is cardio niet weg te denken uit mijn routine.

Ik vind het fijn om helling te lopen, te joggen of de op de stairmaster te staan. Toch doe ik niet altijd mijn cardio op de apparaten. Ik zorg er namelijk voor dat ik gedurende de dag genoeg wandel en beweging krijg en soms vind ik het ook leuk om wall balls te doen of om echte trappen te lopen met kettlebells in mijn handen! Dat is een fijne afwisseling want die cardio apparaten kunnen af en toe best uitzichtloos zijn, haha.

Ik ben enorm fan van super setjes en om meerdere oefeningen achter elkaar te trainen. Vooral met schouders vind ik dit heel erg fijn. Ik merk dat dit voor mij ook de beste methode is om droog te trainen (cutten) maar ook om spiermassa op te bouwen. Deze setjes zijn simpelweg niet uit mijn training weg te denken. Bij het trainen van mijn schouders zorg ik er voor dat ik 3-4 oefeningen achter elkaar pak. Vaak zijn het soortgelijke bewegingen die net even anders uitgevoerd worden.

louella schouder workout fitaddict.nl
SCHOUDER WORKOUT

Een voorbeeld van mijn schouder workout is het volgende (alles bestaat uit 4 sets en 10-15 reps):

Warming up: lateral raise met 2,5 kg schijfjes

Ik strek mijn armen volledig en laat deze langzaam weer zakken > 10-15 herhalingen

Direct daarna:

Warming up: front raise met 2,5 kg schijfjes. Lichte ‘knik’ in mijn armen, niet overstrekken en langzaam laten zakken > 10-15 herhalingen

Eenmaal opgewarmd begin ik vaak met:

Barbell shoulder press > rechte rug en buikspieren aanspannen > 10-15 herhalingen.

Direct gevolgd door:

Single arm dumbbell press > arm zonder dumbbell zet ik in mijn zij ter ondersteuning. Arm met dumbbell laat ik zakken tot mijn oor en dan weer omhoog > 10-15 herhalingen.

Vaak pak ik deze oefeningen (inclusief die warming up erbij) 4 x achter elkaar.

Dus dan krijg je:
  • Lateral raise (gestrekte arm)
  • Front raise
  • Barbell shoulder press
  • Single arm dumbbell press

En dit is dan deel 1 van mijn workout. Alle oefeningen zijn geheel willekeurig achter elkaar gezet maar het zijn wel vergelijkbare oefeningen. Ik heb over de jaren heel wat super setjes geprobeerd en deze volgorde spreekt mij het meeste aan. De keuze van deze oefeningen en het aantal herhalingen is dus geheel persoonlijk! 🙂

Daarna doe ik het volgende:
  • Lateral raise (gebogen arm) > De normale uitvoering van de lateral raise met 5-6 kg dumbbells > 10-15 herhalingen.
  • Bent over dumbbell raise > Ook 5-6 kg dumbbells dus na de Lateral raise kan ik meteen door met deze > 10-15 herhalingen.
  • Front raise met 5 kg gewicht schijf > Ik pak een schijf van 5 kg en houd deze met beide handen vast (langzaam laten zakken) > 10-15 herhalingen.

Als ik hiermee klaar ben dan ruim ik alles op en ga ik naar de kabels.

Daar doe ik dit:
  • Low pulley raise > Met 4,5 kg recht blijven staan en arm omhoog brengen > 10-15 herhalingen.
  • Cable upright row > Recht blijven staan en stang vasthouden bij het midden > 10-15 herhalingen.

louella schouder workout fitaddict.nl

En dat is het einde van mijn schouder workout. Het verschilt per training hoeveel van deze oefeningen ik doe, maar meestal kom ik er aan toe om ze allemaal uit te voeren! Het is super fijn en ik voel mijn schouders aan het eind van zo’n training echt goed branden. De dagen erna voel ik het ook nog en dan weet ik dat ik een echte killer workout heb gehad.

Wat je er nog eventueel aan toe kunt voegen zijn; shrugs met zware dumbbells en een single arm barbell push. Dat vind ik ook heel fijn. Ik hoop dat ik je met het delen van mijn schouder training wellicht wat inspiratie heb kunnen bieden voor je eigen workouts. Zoals je hebt gelezen ben ik fan van uptempo trainen en zo min mogelijk rust. Vooral tijdens het trainen van mijn schouders is dit ideaal want aan het einde van de workout voel ik alles goed branden. Daar doe ik het voor!

Veel succes met je eigen trainingen en mocht je meer willen weten over mijn fit journey, neem dan eens een kijkje op mijn blog via onderstaande link.

Door Louella van health & fitness blog: Fitaddict.nl

Je kan Louella volgen op Facebook en Instagram!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.