proteïne frambozen koeken

PROTEÏNE FRAMBOZEN KOEKEN

Hey…. Jij daar! Hoe gaat het met trainen? En met de juiste voeding? Lukt het jou om dagelijks genoeg eiwitten binnen te krijgen en daarmee spieren op te bouwen? Voor sommige mensen is dit een eitje (leuk grapje hè) maar anderen kunnen hier moeite mee hebben. Ik ben er daar zelf één van. En het drinken van eiwitshakes vind ik ook niks. Daarom maak ik vaak tussendoortjes en ontbijtjes die eiwitrijk zijn. Bijvoorbeeld voor na een training, maar ook als ik ga vliegen. Want mijn werkdagen zijn onregelmatig en vaak erg lang. Ik gebruik veel energie en door de cabinedruk verbruik ik ook wat meer. Daarom wil ik altijd eiwitrijke snacks meenemen. Tussen het verzorgen van passagiers en het contact houden met de cockpit kan ik dan tussendoor een voedzame snack naar binnen schuiven.

Ik kan me voorstellen dat er meer zijn die een drukke baan en/of huishouden hebben en daarnaast ook nog progressie willen maken in de sportschool. En dan ook nog elke dag maaltijden bereiden of food preppen. Nou… ik heb de snacks alvast voor jullie gevonden. En elke Gymjunkie heeft deze ingrediënten in huis, dus jullie kunnen het allemaal gaan maken! Elk blok bevat maar liefst 20,3 gram eiwit en maar 9 gram koolhydraten 🙂

proteïne frambozen koeken
WAT HEB JE NODIG? (voor 8 blokken)
 • 100 gram havermout
 • 200 gram kwark, ik gebruikte de frambozen kwark van Lindahls, maar elk ander soort mag ook
 • 4 eiwitten
 • 50 gram eiwitpoeder vanille (andere smaak mag ook)
 • Hand blauwe bessen
 • 15 gram amandelmeel

 

AAN DE SLAG!
 1. Verwarm de oven voor op 170 graden
 2. Doe de kwark in een kom en voeg de havermout en het eiwitpoeder toe
 3. Scheid de eieren en voeg de eiwitten ook toe aan de kom. Roer alles nu goed door. Er ontstaat een dik (en ietwat sluimerige) substantie.
 4. Roer de blauwe bessen erdoorheen
 5. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hierin het mengsel. Druk met de bolle kant van de lepel het mengsel goed in de bodem en strijk alles mooi glad.
 6. Bestuif de bovenkant nu met het amandelmeel.
 7. Plaats het geheel in de oven en bak gaar in 30-35 minuten.

proteïne frambozen koeken

VOEDINGSWAARDEN PER 1/8 STUK:

90 kcal

20,3 gram eiwit

9 gram koolhydraten

1,25 gram vet

 

Je kan Thalita volgen via Instagram!

 

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Ken je FitChef al? Wij gebruiken dit boek regelmatig voor lekkere eiwitrijke recepten!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.